Prosím o radu, jak nahraju keše do této navigace. Zatím lovím s mobilem a bluetooth modulem, ale nemám k mobilu internet, takže všechny souřadnice keší zapisuju do mobilu ručně, než vyrazím ven. Plánuju koupit navigaci, ale nevím, jak tam dostanu kešky, když vyrazím třeba na 14 dní na dovolenou a předem nebudu vědět, kde se budu pohybovat a kde nebudu nejspíš mít přístup k net. Jestli vůbec nějak jde, abych pak mohla vyhledat třeba nejbližší keše a podobně. A nejsem PM.
jde to úplně snadno. buď pomocí knoflíku přímo na geocaching.com (ale tam se to nepřehraje v mě vyhovujícím formátu), takže mám MapSource (software od Garmina (většinou součást balení)) a tam si to připravím v mapce a pak celé nahraju do navigace. Vejde se tam přes 3000 bodů, tak to by mělo na dovolenou stačit. S PC propojíš navigaci pomocí kabelu (taky v balení u většiny modelů), tak je to hračka.
H.
Nechce se mi věřit, že Garmin podporuje 3000 waypointů :o
Bodu se tam vejde jen 1000.
Nicmene do HCx neni problem nahrat body pres POIloader do mapove pameti, a tam se tech bodu vejde nepocitane.
Klidne vsechny kese z nekolika statu najednou.
Jojo, POI rox. V kombinaci s nakym databazovym programem a sikovnejma makrama to umi neuveritelny veci
Osobne sem tam mel nejvic lehce pres 30k POI, naprosto bez problemu.
A jen taková doplňující otázka - co je POIloader? Já se v takových věcech bohužel moc nevyznám ![]()
POIloader je program zdarma ke stazeni ze stranek Garminu. Slouzi k nahravani vlastnich kategorii ‘bodu zajmu’ (POI) do GPS pristroje. Jako zdroj slouzi soubory GPX nebo CSV.
Tak díky za rady:)
Jo, to je mi jasne. Sám POIloader používám. Jen mě zarazilo to číslo 3000. Buď to jsou waypointy s limitem 1000 (u starších GPSek 500) a nebo to nahraju POIloaderem a pak jsem omezen patrně jen velikostí paměti.
Ty 3000 bude dezinformace pochazejici patrne z Oregona, kam se vejde 2000 kesi v GPX a k tomu navic 1000 trasovych bodu, do kterych se nalevaji pridane waypointy. Myslim, ze vitr vane odsud, ne? ![]()
Jo, to dává smysl ![]()