Prosím někoho o radu: Jak nahrát kešku s listingem do GPS (Oregon 450)? Jsme BM a doteď jsme lovili z papíru.
Když si ve Skrýšotlači vygeneruju ňákej "soubor.gpx" a přesunu do složky "GPX" v navigaci, tak se mi to pak zařadí mezi "Waypointy", místo aby to bylo ve "Schránkách s poklady" a navíc tam není ten listing. Nikde ve fórech sem to nenašel.
Kam to mám nahrát / jde to vůbec / dělám něco špatně?
Máš v PC stažený Garmin communicator ? Vše pak nahrávám přímo z PC do GPS. Jenže jsem PM a nepamatuji si, jestli mi to šlo i předtím …
jako BM muzes dostat listing do GPSky nekolika zpusobama.
- pomoci Geogetu v kombinaci s geojaryym
- GSAKem
- pluginem do prohlizece (vim o pluginech do Chrome a FF)
(- nebo jako jsem to delala ja za dob, kdy jsem si s PC moc nerozumnela: vygenerovat gpx soubor, otevrit v poznamkovym bloku, najit v nem misto, kam se pise listing(neni to moc tezky ;)) a listing do nej zkopirovat a soubor ulozit a nahrat do gpsky…sice to neni nijak krasny, ale oreganu dela stejne obcas problemy html, tak to pude nejak prezit)
skrysotlac neni pro oregona moc dobra volba, chce to neco "chytrejsiho"
jako BM ti to primo ze stranek GC.com nehraje do GPS soubor jen se souradnicema, mozna ze tam je i obtiznost a teren, ale hint ani listing ne, pokud bys rad velky pohodli
muzes zkusit PM 
urcite je vic moznosti, jak tam listing dostat, tohle je jen co jsem si vzpomela ![]()
evidentne to gpx neni ve spravnym formatu, takze zkus poladit nastaveni exportu ve skrysotlaci (uz ho delsi dobu nepouzivam, takze vic asi neporadim)
Tak to je naprosto chybna rada. Jako BM dostava listingy do GPS pomoci EXPORTNIHO MAKRA (osobne doporucuji Medwynovo). GeoJarry slouzi ke stahovani kesi do Geogetu. ![]()
Osobne dotycnemu doporucuji nainstalovat si GASP, kde ma komplet vse pripravene a stahnute kese si exportovat do GPS pomoci:
http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:skript:gpxgarmin
Ve Skrýšotlači se musí ten GPX exportovat ve formátu PQ… Takže v menu Soubor -> Uložit jako GPX (PQ).
EDIT: No, a jako další velmi výkonný nástroj pro BM je tu třeba MoZiGo…
satan: ale stejne tam ten listing nejak musi dostat :D, za to zapomenuty makro se omlouvam, uz to beru jako samozrejmost ![]()
Díky všem. Skrýšotlač to teda zdá se neumí a já se budu muset zavrtat do těch složitějších programů. Uvidíme, jak mi to půjde. ![]()
skrysotlac to urcite umi, jen je potreba mu spravne rict co ma vlastne udelat. coz se da aplikovat na jakejkoliv SW, kterej za timhle ucelem pouzijes.
Jo, už jsem našel jak na to. Díky, Skrýšotlač to fakt umí a docela jednoduše. ![]()
EDIT: Kdyby se ještě našel někdo, kdo by nevěděl jak na to, návod jsem napsal do vlákna "Skrýšotlač - prosba o radu". A ještě jednou díky všem.