nahrál jsem si My Finds PQ zde v sekci Geocaching pro aktualizaci jednoduchých mapiček s nálezy jako červenými pixely. Překvapilo mě ale, že se nálezy na nich zobrazují podle finálek a ne podle úvodních souřadnic. Přitom jsem už u některých z vás viděl například 101 dalmatinů v kolečku podle úvodních a ne rozbité podle reálných umístění.
Jak to děláte, abyste je měli podle úvodních souřadnic? Napadlo mě, že to bude tím, že posíláte nálezy z GeoGetu. Ten jsem dřív taky používal, ale po konci GGStatu jsem se k tomu už nedokopal. Nebo jen nepoužíváte upravené souřadnice na geocaching.com?
Předem díky za rady a pardon, pokud zakládám duplicitní vlákno.
Ukecej GS a jeho programatory, at pracuji s rozmyslem, planovane a at jejich zasahy nemaji podobne vedlejsi efekty. Kdyz se ti tohle povede, ulevi se mnoha lidem.
Je otázka, co chceš. Jestli se navigovat rovnou na vyluštěnou keš, nebo mít pěkný obrázek na mapě. Jde i obojí, přes geoget, nechat si souřadnice jak jsou a přidat si Final waypoint. Na ten se pak navigovat, nebo si při generování GPX nechat souřadnice přesunout (nebo v telefonu si ten přesun zapnout). Ale párkrát jsem udělal přesun i na originál mapě (jejich ověřovátko to udělá automaticky a já to už nerušil) a nevadí mi to. Je to opravdu věc názoru a zvyku, každý bude propagovat své řešení. Ale pokud chceš mít pěkný obrazec na originál mapě, nebo na něčem, co se z ní generuje, asi si opravdu musíš přesuny zrušit a navigovat se na výsledky jinak.
No a nebo si přesunuté vyexportuj do navigace a pak je na GS vrať. Blbé řešení, ale bude fungovat. Tedy pokud hledáš navigací a ne jejich online aplikací.
Přesně tak, je to otázka názoru, co komu jak vyhovuje. Mně vyhovuje si ukládat finální souřadnice přímo na geocaching.com, protože ne vždy plánuju od počítače. Chci mít v terénu možnost si v Locusu stáhnout keše přímo z API a mít je přesunuté. Ale to už odbíháme od tématu vlákna.
Každopádně to zkusím přes GeoGet (načíst nálezy a nějak hromadně u nich vymazat upravené souřadnice). Ptal jsem se hlavně z důvodu, jestli jsem nepřehlédl nějakou jednodušší možnost, nějaký přepínač někde, ať už na tomto webu nebo geocaching.com.
Zapneš Geoget, z API přečteš nálezy, a pošleš je sem. Hotovo. Nic přesouvat nemusíš. Nebo si ty nálezy vyexportujes jako pq, a máš to. Gg totiž přesunuté informace při importu sám předělá na waypointy.
Zapneš Geoget, z API přečteš nálezy, a pošleš je sem. Hotovo. Nic přesouvat nemusíš. Nebo si ty nálezy vyexportujes jako pq, a máš to. Gg totiž přesunuté informace při importu sám předělá na waypointy.
Jak to děláte, abyste je měli podle úvodních souřadnic? Napadlo mě, že to bude tím, že posíláte nálezy z GeoGetu. Ten jsem dřív taky používal, ale po konci GGStatu jsem se k tomu už nedokopal. Nebo jen nepoužíváte upravené souřadnice na geocaching.com?
GGstat se sice dále nevyvíjí, ale některé funkce (mapky) se dají vylepšit modulky. Je zatím stále použitelný - můžeeš se podívat například na můj profil.
Přesně tak, je to otázka názoru, co komu jak vyhovuje. Mně vyhovuje si ukládat finální souřadnice přímo na geocaching.com, protože ne vždy plánuju od počítače. Chci mít v terénu možnost si v Locusu stáhnout keše přímo z API a mít je přesunuté. Ale to už odbíháme od tématu vlákna.
No nevím , čeho tak dosáhneš. Souřadnice na webu sice máš, ale co s nima když k nim patří například hinty a indicie. Už mockrát se mi v terénu stalo, že jsem přepočítával finálku, protože jsem měl v databázi starší verzi. A někdy určíš více pravděpodobných míst, protože to z nějakého důvodu nespočítáš jednoznačně. Nějaké plánování je mimo, prostě si do mobilu nahrej celou databázi, pokud v ní nemáš půlku Evropy tak se to v pohodě vejde.
Pokud mám víc odhadů, mám je uložené v poznámce. Locus z tam nalezených souřadnic udělá automaticky waypointy. A třeba proměnné nebo podklady pro přepočítání přesunutých finálek si tam taky schovávám. Vím, že můžu mít GeoGetí databázi v mobilu a číst z ní Locusem, ale prostě jsem si to zařídil takto. Pokud nechci, vůbec nemusím sáhnout na počítač, což bych s ukládáním v GeoGetu musel kvůli aktualizaci dat. Nebo on ten plugin do ní umí i zapisovat a synchronizovat třeba s Dropboxem?
Nicméně, toto vlákno nemělo řešit, kde je lepší skladovat souřadnice. Takových už je hodně a vždy to skončí tím, že to každý dělá, jak mu vyhovuje. Neboj, mám svůj systém, který pro mě funguje.
GGstat se sice dále nevyvíjí, ale některé funkce (mapky) se dají vylepšit modulky. Je zatím stále použitelný - můžeeš se podívat například na můj profil.
Nerad používám něco, co už se nevyvíjí a nemá údržbu v případě potřeby, ať už z důvodu bezpečnosti nebo kompatibility.
Opravdu, Stator není strašák a dá se v něm udělat totéž co v GGstatu, jen pohodlněji, rychleji, mnohem více, ale JINAK. To je ten největší problém při přechodu na něj. A tak nějak se od té doby o nahrávání někam nestarám, prostě to jednou nastavím a pak jen klknu na ikonu. Taky jsem dost dlouho váhal, než jsem na něj přešel. Nakonec, je nejlepší si ho nainstalovat, vyzkoušet, upravovat a teprve když to vypadá nějak koukatelně, to nechat exportovat na server a do BIO boxu si dát odkaz na svou statistiku. A můžeš tam mít i víc svých profilů, jeden ladit a druhý používat, atd.
Dík, já už jsem ho i zkoušel. Ale bylo to v době, kdy jsem měl geocachingový útlum, nefungovaly mi s ním moje vymazlené Combine dávky a leccos dalšího, tak jsem to odložil. Rád se k němu zkusím někdy vrátit.
Když už to tady řešíme... Jak si smažu už nahrané nálezy v seznamu nálezů?
Aktualizoval jsem si v GeoGetu DB nálezů, našel jsem Geocaching.cz > Geocaching.cz nálezy, spustil, ale to nic nezměnilo. Podle kódu to vypadá, že skript nahrává jen nové, které tam ještě nejsou, ale já bych rád opravil ty, co tam jsou.