V a:Drake jsem minulý týden zahlédl labku ve Zlíně - Přílukách (u konečné trolejbusu). Jmenuje se Geo20: LAB community / Baťovo mesto. Dorazil jsem tam podle a:Drake a následně zapnul Adventure Lab. A tu jsem zjistil, že v okolí to nemůžu najít. Čtu v textu a ouha - to je jakási roztahaná série s úvodními souřadnicemi zjevně na Slovensku.
Z a:Drake to v officiální aplikaci pomocí linku otevřít nešlo.
Jak byste postupovali, abyste to mohli otevřít a odehrát? Jet po mapě za hranici a bůhvíkde namátkově pátrat v záplavě labek? Radši bych míň masochistický způsob. :)
Ted jsem si stahnul GPX, importoval ho d AD, otevrel listing a kliknul na odkaz. Otevrel se v ofiko aplikaci bez problemu.
To jak najit nejakou serii v jejich aplikaci je spis otazka na autory te aplikace. Podle meho se v ni nejak rozumne hledat neda. Asi by jim chtelo zrovna tento pripad napsat, aby si to uvedomili a treba i poradili, jak serii najit. (Ale ja toho schopny nejsem.) Nic jineho me nenapada. (Ostatne proto jsme udelali ten odkaz do listingu kazde jednotlive labky.)
Koukám, že mě Gord s odpovědí o pár vteřin předběhl. Ale mohu stejně jako on potvrdit, že po importu GPX z labgpx.cz do a:Drake mi série proklikem z listingu otevřít šla.
Druhá varianta, kterou jsem zkoušel, je si sérii na labgpx.cz vyhledat a prokliknout přes QR kód, který je vedle ikonky na stažení GPX.
EDIT: obě možnosti jsou samozřejmě závislé na přítomnosti série na labgpx.cz, ale kromě jednoho (tuším) německého serveru neznám další způsob, jak si do geoaplikací nahrávat GPX s labkami.
Jeste je mozne vyhledat v AD labky podle GC kodu, pak podle jeho knonce "-xx" najit prvni labku (vetsinou "-0") a tu si zobrazit v AD na mape. Hned uvidis, kde je. To misto pak najit v te jejich aplikaci. Nic moc privetiveho, uznavam.
Hmm, nejlepší by bylo opravit tu asociaci. Mně to otevírá ten link ve Firefoxu. Tak jsem šel do Apps -> Firefox a klikl na "Clear defaults".
Následně znovu a:Drake a tap na link - teď už to dává na výběr, čím to otevřít. Jsou tam tři aplikace, ale Adventure Lab mezi nimi není.
Kdo trošku víc rozumíte Androidu - dá se ještě něco dělat, abych do tohoto seznamu groundspeakovskou aplikaci dostal?
Ještě doplním, že jsem teď Adventure Lab odinstaloval, znovu nainstaloval a restartoval telefon. To situaci nezměnilo. Linky, které aplikace podporuje, zaregistrované má:
Díky. Sice jsem si říkal, že bych to radši otevřel v oficiální aplikaci, ale kupodivu, když zvolím Chrome, otevře se to nejdřív v něm a po sekundě to přejde do Adventure Lab. Podivný řetětez, ale když to funguje, dobrá. :)
Ono to asi moc jinak nejde. Je to standardni html odkaz, ktery se otvira v prohlizeci. GS ma nastaveno presmerovani z prohlizece do jeho aplikace, ale c nejakeho duvodu (nezkoumal jsem, na to nemam znalosti) to presmerovani funguje jen v Chromu.
Pokud používáš Firefox, tak tam otevírání odkazu do aplikace v pohodě funguje a nemusíš používat Chrome. Viz fotky. Bud ručně klikneš v možnostech na Otevřít v aplikaci a nebo v nastavení zaškrtneš automatické otevírání odkazů v aplikacích.
Tady je nejspíš nedorozumění. Ten link je v a:Drake, ne ve Firefoxu. Ve Firefoxu se mi otevírá stránka té labky na labs.geocaching.com místo přesměrování do aplikace jako to dělá Chrome.
To přetrvává i když jsem si zaškrtl to automatické otevírání odkazů v aplikacích.
Jak byste postupovali, abyste to mohli otevřít a odehrát? Jet po mapě za hranici a bůhvíkde namátkově pátrat v záplavě labek? Radši bych míň masochistický způsob. :)
Když hledám nějakou labku na mapě labek v aplikaci, kdy vím její jméno a nemůžu ji najít, typicky tento příklad roztahané série, tak je daleko lepší než klikat bůhvíkam se přepnout z mapy na jmenný seznam. Tam už se lépe hledá a nemusíš klikat, jen roluješ dolu a dříve či později ji najdeš...
Mám dotaz, zda, když se mi načte otázka a neodpovím na ni hned a owner ji pak třeba změní, tak zda se mi pak automaticky zobrazí nová bez toho, abych musela na místo znovu.
Ano. Aplikace si jen pamatuje, ze jsi s timto telefonem jiz misto navstivila a "odemkne" ti zobrazeni otazky. Ta se ti uz zobrazi kdykoli, nemusis na tom miste byt.
Ale pokud to zkusis na jinem telefonu, byt pod svym uctem, budes muset znovu na to misto dojit, aby se ti otazka zobrazila.
Nenašla jsem vhodné téma, tak zkouším sem: poradí mi někdo, jak smazat nález labcache? Dřív jsem to dělala přes desktop adventure lab, ale to už zřejmě neexistuje, a v aplikaci tuto možnost nemohu najít. Zjistila jsem, že zřejmě omylem (zapomněla jsem přepnout na své alter ego ewidlo, které mi hledá labky) mám na svém účtu zalogovaných 10 labkeší, a chtěla bych je smazat, aby mi to neplevelilo statistiky.
Tuším že smazat zalogováni labky už nelze, ale lze přes desktop daný log skrýt a nebude se ti započítávat.
Tam se prihlaš. Vpravo nahoře bude někde rozbalovací nabídka kde bude ”prohlédnout nalezené”. Tam bys pak našla všechny tvé nalezené labky a série, co jsi kdy lovila. U každé z nich je pak pole smazat nebo něco podobného. To aktivuješ a labka se odečte tuším
Labku pak zde ale lze zase obnovit do zalogovaného.