Nechci prudit, ale tohle si říká na začátku asi každý.
Záleží na tom, jaké další aktivity provozuješ a zda přístoj využiješ i jinak než při GC (jednoúčelová navigace, nebo PDA s GPS modulem a navigačním softem).
Ja kdybych to resil dnes, tak pro me osobne do 5 tisic bych si asi nechal dovezt z USA GPSMap 60CSx. Da se sehnat pod 300 USD coz je dnes nejakych 5000,-. To je slusna masina. Kdyz te to nebude bavit, tak si myslim, ze za ty penize se toho hrave zbavis. To je muj nazor.
Jednou možností je koupit vhodnou levnou autonavigaci, kterou v případě, že tě GC nebude bavit použiješ v autě. Já s autonavigací zatím úspěšně funguji i mimo město v lesích ap., jen to chce s sebou ještě turistickou mapu ;).
polerok> Ta co mám já jen odmítá reagovat na povely po zapnutí, dokud nepřekročí rychlost asi 8km/h (zřejmě aby si řidič "nehrál" s navigací ještě při výjezdu z parkoviště), takže musím pár metrů popoběhnout a pak už je vše Ok. Šipka se natáčí ve směru pohybu taky až po překročení této rychlosti (jinak ukazuje směr někam mimo, ale pohybuje se podle aktuální polohy), ale to je mi celkem jedno, polohu kde jsem a polohu keše ukáže, to je to hlavní.
Psal jsem "vhodnou autonavigaci"právě proto, protože jsem slyšel o navigacích, co mimo silnici nechtějí fungovat, nebo něco takového. Měl jsem štěstí, v době nákupu jsem o GC nevěděl vůbec nic, ani že něco takového existuje, přišel jsem na to až když jsem zkoumal, k čemu by GPS šla ještě použít.