Jaký software na konverzi GPX-->KML

Poraďte prosím nějaký fungující software pro konverzi z GPX do KML.

Vím akorát, že by to snad měl umět GPSbabel, ale raději bych něco více intuitivního...

myslim ze babel s grafickou nadstavbou je dost intuitivni :slight_smile: neni ho problem sehnat na webu… a asi nic lepsiho neni kdys ho pouzivaj vsichni :slight_smile:

Co je intuitivnějšího než gpsbabel a jeho volání z příkazové řádky? :-)

Problém je, že se mi zdá, že výsledný KML file není 2x kvalitní, ale možná se mi to jen  zdá...

A on snad nema graficke rozhrani?? [;)]

Jinými slovy - nic jiného než Babel neexistuje? To je přesně to jediné co jsem psal že nechci :frowning:

Ach jo, to je opravdu takový problém napsat cca. 30 znaků na klávesnici?

Jinak, existuje ještě GPS Visualizer, který je webový. A jako rozhraní pro konverze používá co? Ano, správně - GPSBabel :-) 

v jakem smyslu kvalitni? googleearth ho bez problemu nacte a zobrazi. neco specifickeho? Jinak perfektni je ze to umi take obracene, v googleearth si nacmaram nejakou cestu, exportuju a gpsbabelem prekonvertuju do gpx pro ostatni programy, nebo primo nasypu do gps. bezva vec!

No vzhledem k velmi rozsáhlému manuálu a mých znalostí angličtiny (...) trochu ano. Sice se mi zdařilo vytvořit KML soubor, ale v GoogleEarth vidím následně po naimportování sice správně vlevo v seznamu seznam keší, ale nezobrazují se mi na mapě. Pouze když na nějakou vlevo kliknu, tak mi jí šipka ukáže. Ale já je potřebuju vidět všechny přímo na mapě :-(

Ahoj Vsichni!
GPS Visualizer je PERFEKTNI, chtel jsem ho zminit, dekuji, ze ho XPJ uvedl. Skvely je take jiz drive ve forech zmineny (a mnou od te doby s uspechem pouzivany) FREEWARE program TrackMaker (ma dokonce integrovanou jednoduchou mapu Evropy [:)]) A UMI UKLADAT - KONVERTOVAT GPX do KML!!! Vse jednoduche, intuitivni a ZADARMO [:D]!
Lovu zdar! [;)]
TEA_CR

Teda, asi to porad nechapu… ta otazka na gui nebyla ani recnicka ani vyjadrujici udiv nad tim, ze babel nema gui. On ho totiz ma a velice jednoduche a prehledne… Aspon ta verze, kterou jsem si stahnul ja. Nebo je jeste problem v necem jinem?

Já nevím, můj GPSBabel gui nemá… Asi to bude tím, že používám linuxovou verzi :wink:

[quote] xpj: Já nevím, můj GPSBabel gui nemá... Asi to bude tím, že používám linuxovou verzi ;-)

[/quote]

Jo, v tom by problem byt mohl :-)

Jeste doplnuji o obrazky, treba to nekoho takhe pred vikendem bude inspirovat [:)] (omlouvam se, ze je to zrovna Nemecko, ceske skryse mam samozrejme radeji, ale to vite, k hranicim CZ/D to mam 6 km a lovy ve Smrcinach z nemecke strany - serie Quellen im Fichtelgebirge - nejsou uplne nejhorsi).

Pro pripravu na tuto expedici jsem pouzil skvely SKRYSOTLAC, otevrel v programu TRACKMAKER a pak zkusil take "ulozit jako" *.KML -> otevreno v Google Earth. Ted uz jen nasypat souradnice a zadani do GPS-telefonu, najit si trochu volneho casu na pekny vylet (zrejme na bezkach) a HURAAA na lovy do Nemecka!

Lovu zdar! TEA_CR 

Smrciny - Nemecko - TrackMaker Smrciny - Nemecko - Google Earth