Je tohle konec stránek?

Mohl by se prosím vyjádřit autor a správce stránek k situaci, která tu v posledních dnech nastala? Že se nenatahují spávně cachedata z gc.com je sice špatné a zásadní pro život těhle stránek, ale nedávno přidané trapné animace hodné tak na stránky nějakého cirkusu a nulové reakce webmastera spíš dávají tušit, že tohle je konec :frowning: Mohl by tedy webmaster napsat svůj plán co s tím dál?

Proc mam porad pocit, ze pro spoustu lidi tyhle stranky znamenaji cely geocaching, a bez nich (bez cachemapy… a nevim ceho jeste) je proste vsemu konec?

Spravca ani webmaster nie som, ale k veci: Situacia sa riesi, treba cakat a nezvysovat paniku. Berte animacie ako spestrenie cakania, kym to snad znova pojde, ak Groundspeak povoli za nejakych podmienok opat stahovat data z gc.com, o com prebiehaju jednania. Skratka, je nas vic nez loni a tym padom aj objem stahovanych dat uz prekrocil hranicu (trpezlivosti). Informacie o caches v Cechach si najdete na gc.com, v geowikipedii je navod ako s tymito strankami narabat, ak nerozumiete anglicky. Ak si kupite Premium membership, dostanete sa taktiez k mapam na gc.com, ktore zobrazuju cache na danom uzemi, etc.

Myslím, že několik stručných informací od webmastra by bylo více než žádoucích.

Je tu dost lidí, ktaří ani trochu nechápou souvislosti mezi gc.com a gc.cz a bez informací vznikne jen ještě větší myšlenkový zmatek :frowning:

I několik významných úprav vzhledu a chování stránek by si zasloužilo menší komentář …

No ja vam nevim, ale ty flash animace nejsou zadne spestreni! Zkusili jsme se podivat ted na web prohlizecem, ktery vubec nema nainstalovany flash? Ano, stranky jsou diky tem ‘zertovnym’ animacim zcela nepouzitelne!

A ke stahovani dat… GroundSpeak by mohl slyset na logicky argument: kdyz gc.cz nebude moci stahovat data, tak se tady v cechach najde dost lidi, kteri si za pomoci ruznych skriptu zacnou stahovat data sami. To logicky povede k mnohem vetsi zatezi jejich serveru nez kdyz se to stahne jednou centralne. Krom toho se ta nase data jiste daji tahat setrne, treba kazdy den aktualizovat jen cast tak, aby se vsechno zaktualizovalo treba s tydenni periodou.

Krom toho jsem nejak nevidel nejake ofocialni vyjadreni webmastera, takze zatrhnuti stahovani dat je jistota, nebo jen domnenka?

Vubec bych nebyl proti, kdyby se GC.cz stal distributorem PM a cachemapa, stahovani hromadnych GPX by bylo vedle standartnich PM sluzeb pristupne za uplatu. (Kdo by chtel dal stahovat waypointy a listingy po jednom, bude tuto moznost mit vzdycky.)

Na existenci ceskeho distributora dat by ydelal jak Groundspeak, tak i provozovatele GC.cz. Zatez GC.com by klesla, skoncily by vecne debaty o porusovani prav a vite, kolik novych PM by se najednou objevilo, kdyby mohli platit v CZK na ucet v Cechach? Uz to to zaznelo mnohokrat: Spousta lidi by byla ochotna zaplatit mozna i vic, kdyby z toho cesky GC vcetne GC.cz mely alespon trochu.

Pro me uz GC.cz tuto sanci promeskal. PM a GSAK mi slouzi dokonale a je jen skoda, ze jsem tech 30+20 USD nemohl zaplatit drive a ve prospech GC.cz :wink:

Naprostý souhlas. Vzhledem k mé neznalosti angličtiny (a není nás zrovna málo) by bylo přínosem zaplatit PM v Česku a v korunách. Také přístup na český web i s mapou by přinesl víc klientů Groundspeaku.

I BM, pokud je zalogovan na GC.COM a klikne na odkaz ‘Show on Google maps’ uvidi okolni kesky.

suhlas, akurat myslim nemozes zoomovat

muzes :slight_smile: a kdyz pohnes mapou dal nactou se kesky aktualne v detajlu mapy, mluvim za BM, nevim jestli maj neco PM v teto sluzbe navic, krome zobrazovani geocoinu.

Jojo na tenhle problem jsem uz vcera taky narazil, bez nainstalovaneho pluginu je nad strankou akorat nepruhledny ram s napisem “get plugin”, ktery bohuzel bez pluginu nejde ani vypnout. Na pocitaci, kde clovek nemuze nic instalovat je to pak docela pitome. Nicmene da se to spravit zablokovanim stranek netdisaster v prohlizeci, takze to taky neni az takovy problem… jenom jsem kvuli tomu ve skole zacal pouzivat IE, protoze v mozille se mi to nejak nepovedlo.

Stejnak me to porad prijde vtipny a zcela adekvatni tomu, co se tu furt resi. :-)) Ja byt spravcem techhle stranek, tak by me to asi diky jedne z jejich sekci uz davno prestalo bavit.

Fakt by to ale chtelo na kazdou z tech stranek jeste vysvetlujici komentar, aby se veci vyjasnily.

edit: btw. ctyrlistek je super :-))) a google mapa na gc.com opravdu velice dobre pouzitelna i pro basic membery.

Nemyslim, ze by bylo v zajmu GC.COM a ani geocachingu jako takoveho platby tristit do lokalnich provideru jednotlivych zemi.

Duplikace stejnych dat je zbytecna, kdo chce muze na gc.com, kdo neumi bud se nauci nebo se oddeli zrno od plev (zlato od blata) :-).

Nabidky zprostredkovani platby za PM uz tu byly, nevim kdo to vyuzil ale ta moznost tu asi porad (ze strany propagatoru PM formou PMO kesi) je.

Kdyz nekdo dostal zadarmo GPX soubor az pod nos, GPSku taky ZADARMO, sekal nalezy jak Bata cvicky a moc si jich nevazil a jeste (jako priklad, no flame) mrmlal nad vlhkym nebo vypadlym listem v logbooku.

Stejne za vsechno muze raketovy nastup zakladacu kesi, kteri meli zbytecne moc casu a (jen tak) zaplacali prostor v terenu i v databazi :-).

Ja bych se take primlouval za nejakou formu spoluprace, treba to preprodavani PM. Ja si na tohle rozhrani zvykl, libi se mi, koukam po novych hvezdickach na mape, souradnice hromadne stahuji odsud, a nemam chut ucit se neco noveho. Ale kdyz to jinak nepujde, co se da delat.

Bez se nekam schovat a umri. S timhle pristupem v dnesnim svete stejne nemuzes dlouho fungovat (davam ti par tydnu…) Sorry. Neber si to nejak osobne tvrde, ale uz mi z techto for prestavaji slouzit nervy, a kdyz me neco dlouhodobe otravuje, uz to reknu…

Ty jsi tedy slušňák :frowning:

Za trest se seber a vyraz najít některou z fili_psi kešek. Doporučuju Ještědské pomníčky, buď se úplně ztratíš a nebo alespoň přijdeš na jiné myšlenky, chytrolíne …

Tomuhle argumentu prostě nevěřím, takové to kdyby, kdyby…

To je bohužel asi dost typický omyl lidí, kteří kladou rovnítko mezi gc.com a gc.cz.

Ze všeho nejlepší by bylo, kdyby tu zůstala wiki, fórum a pro někoho možná statistiky (které jsou podle mě stejně na prd). Všechno ostatní bych smáznul, protože na to je gc.com. Jako basic member jsem stahoval celou republiku (včetně rakouska, slovenska a polska) a našel jsem více než 500 keší, takže to jde. Moje jazyková výbava je mizerná, ale prostě jsem si nějak poradil.

Jen se divím, že groundspeak nazakrojil kudlu dřív…

Uvidime pristi tyden, az se v Seattlu zvednou od stolu s krocany. V nejlepsim pripade to muze dopadnout jako geocache uk, v nejhorsim jako geocaching.de.

jen pro dokreslení, jak je to s gc.com
Buxley’s Geocaching Waypoint.
taky jeden chtěl aktuální data od gc.com
ve zkratce řečeno, odradily ho legal aspects (právní otázky). taky bych nepodepsal něco, co zavazuje pouze mě, protistraně dává volné ruce a k ničemu ji nenutí.