Je tohle možné? 900 cache/den

Každému, co jeho jest. Mě by to nebavilo. Stejně, jako by mě nebavilo běhat dokola před diváky po okruhu nebo tak jezdit na kole. Jiného by nebrala moje oblíbená metoda den v lese a za odměnu stará zahrabaná keška. Nebo to, že se občas snažíme ujít v kuse 100 km. Půvabem této hry je, že si ji každý vyladí podle svých tužeb či úchylek. Závodníci stejně jako romantici, intelektuálové i bagristi. V mém okolí se vrší pro mě nezajímavé mysterky, zbytek jsou multiny, tradičky vyloveny. Někdo to má zařízeno naopak. A co?

kolik po silnici? Nemusíš za Atlantik.
1x v ČR
1x Rakousko
2x Maďarsko
Stačí se podívat a ty časy se dají zvládnout. Zkus si to.

Asi to není můj styl.

A tys uz to zkousel, ze muzes rict, ze by ti to nevyhovovalo?

Ať si každý loví jak chce, ale mě v tom chybí smysl. Tak si někdo naloví za den 900 nebo tisíc keší pro body. No a co? Bude mít levnější chleba, zvýší si své kešovací schopnosti, proto, že otevírá krabičky kolem silnice, získá nějaký super zážitek tím, že vystupuje 900x z auta?? Já mu ty body nezávidím, ať si je má, ale za mě osobně mi to přijde stupidní a zbytečná ztráta času.

Moment… ty jdeš ven a táhneš se někam kdovíjak daleko, abys tam našel v pařezu zastrčenou starou pixlu, kterou vytáhneš, podepíšeš se do ní a jdeš zas trním a houštinama špinavej domů, a tobě přitom v něčím počínání chybí smysl???

To je nejlepší fór za poslední dobu :smiley:

Tak tobe prijde 900 kesi za den jako zbytecna ztrata casu, nekomu dokonce i jedna kes za den prijde jako zbytecna zalezitost. Logicky pak ty nepujdes na powertrail a ten druhej nebude kesovat vubec. A budete mit oba pravdu. Zrovna tak jako ten powetrailista, kterej zas ma svy duvody, jinak by to nedelal. Me osobne to taky prijde sileny (nejdelsi muj powertrail ma 16 kesi a stacilo to), ale zase tu motivaci proc tohle dat si dovedu predstavit. Ani to nemusej bejt primo ty body. Muze jit jen o to to zkusit, jesli to dam. Jako nekdo jinej treba se sape pul dne na nejakou petkovou kes, nez se tam dostane. Nic z toho nakonec nema, jen ten pocit ze to dal. No a nekdo jinej ma treba dobrej pocit ze dal ten powertrail.

Lidi delaj ruzny blbosti ktery vsem ostatnim prijdou uhozeny, tak proc by nedali tohle? Ostatne jakej smysl ma treba jit 100 km dalkovej pochod? Kdyz do toho cile muzes dojet autem, nebo nakonec tam nemusis vubec, protoze vlastne tam ani nechces. Jediny co chces je dokazat sobe nebo nekomu jinymu ze tu silenost das. Proc jezdej lidi na kole okolo republiky, kdyz z pohledu normalniho smrtelnika prece nema vubec zadnej smysl jet 3 dny a tri noci na kapackach pres 1000 km aby (pokud to prezije) nakonec skoncil tam odkud vyjel.

Jel bys treba na otocku autem do Slovinska jen proto, abys tam vylezl na komin, zase slezl a vratil se? Jel bys v zime (cca brezen) na kole z Prahy na Decinskej Sneznik a zpatky, s tim ze tam opres kolo do snehu, vydesis cisnika (cumi na to stejne jako ty na powertail), das si v hospode pod rozhlednou gulas a pivo a zas valis domu nez bude tma? Podobny kraviny mam za sebou, takze nejakej powertrailista me nevyvede z miry.

Zamysli se jestli sam nedelas nejaky veci ktery ostatnim prijdou uhozeny, pak mozna tohle budes lip chapat.

Dvě skupiny lidí s noži na botách se kloužou po zamrzlé vodě a snaží se pomocí zahnutých holí dopravit gumový špalek mezi ohnutou tyč… V tom je nějaký smysl?
Smysl je hlouběji, a pro někoho má smysl to, pro někoho něco jiného. A v principu můžou oba hledat ukryté plastové krabičky, ale každý jinak.

Ano, protože ta cesta je pro mě cíl. Projdu se po lese, vyšplhám si na kopec, rozhlédnu se do krajiny, zarelaxuji a najdu si starou pixlu. A v tom vidím smysl já, že mě geocaching přivádí na zajímavá místa, která bych bez této hry neobjevil. Ale jet jednou ulicí a lovit krabičky podél silnice celý den mi přijde nudné. Zrovna minulý víkend jsem si zkusil Parfém road, tam je 15 krabiček, bylo to na jednu stranu zajímavé, chtěl jsem to zkusit, ale lovit jich takhle 900 bych fakt nechtěl!

Myslím, že jsem jasně napsal, že ať si dělá každý co chce. Pro mě osobně v tom smysl není, já v tom vidím jen zbytečnou ztrátu času. Tečka.

Přidám taky svou kapku do mlejna. Vsichni se tu divite, jak je to mozny, ale uz nikdo z vas se nepta v kolika lidech se to delalo. Koukl se nekdo z vas, kde ta route 66 vlasne je? Podle logu jich tam bylo docela dost. A podle mapy v te Californii at vyrazite jakymkoliv smerem, tak si cesky rocni nalez udelate za odpoledne. Jednotlivec proste nema sanci. Howgh* B)

Nic proti powertrailům nemám, sám jsem těch pár menších absolvoval. Ale zatímco "šipka" je vyloženě sportovní výkon a strávili jsme v lese celý den, "trojúhelník" nebo "perfume road" byly silniční procházky a přitom také nevadily. Prostě někdy je nálada na les, někdy na něco jiného. Teď si jedeme zkusit FCPT, uvidím, jestli 100 je už moc, nebo to ještě jde.

Mně zajímá jiná věc, mám dotaz pro místní radikální powertrailisty: jaká je pro Vás hranice splnění základní podmnínky logu, tzn. být fyzicky zapsán v logbooku ?

Nechat se zapsat (nalepit, orazítkovat, apod) kolegou a být fyzicky u keše, ANO nebo NE?
Nechat se zapsat (nalepit, orazítkovat, apod) kolegy a dřepět či spát v autě, ANO nebo NE?
Nechat se zapsat (nalepit, orazítkovat, apod) kolegy a být fyzicky úplně u jiné keše, kde sám zapisuji kolegu, ANO nebo NE?
Nechat se zapsat (nalepit, orazítkovat, apod) kolegy a být fyzicky na úplně jiném powertrailu, ANO nebo NE?

Pro mně je limitující (a na FCPT to chceme realizovat) vlastnoruční zalogování v okolí keše. Všechno co jde za tento rámec dál už vidím problematicky. Prostě pokud někdo dokáže vlastnoručně dát 1000 kousků v řadě, sám se do nich podepsat atd, je to v první řadě úctyhodný fyzický výkon hodný uznání. Pokud stejných 1000 udělá v rámci neoficiálního týmového kombajnu, nemá to tu samou hodnotu ani náhodou.

P.S. trochu radikálnější mně tady přijdou hlasy obhájců, ne odpůrců PT

No, nepochybně je vhodné se během lovu s výběhy střídat, ať si člověk taky chvilku odpočine. Dtto s řízením.

jaghut: FCPT jsem absolvoval za volantem a muzu ti rict, ze jsem z toho byl kolikrat vic zpocenej, nez kdybych lovil. Duvod je prosty, tam se neda poradne nikde zaparkovat, jakmile jede autobus/nakladak, tak te zacne pred sebou doslova tlacit nekolik kilometru, aniz bys mel kam uhnout atd.

Auto necháme v Novém městě a jedeme kolmo B), teda na kolech

Tak pokud jedes na kole, tak ti nebrani nic odlovu kazde krabicky, ne? Nebo chcete nejak nahanet cas?

Vždyť to přeci píšu nahoře, že je pro mně limitní se u PT sám zapsat do každého logbooku u krabice, jinak mně to prostě přijde trochu divný…něco jako vyznamenání in memoriam, nebo jako svatba v zastoupení apod.

jaghut: jo vidis to, sorry. Jsem se nejak zacetl do tech otazek, tak mi prislo, ze jeste nemas jasno.

Nemam problem s tim, aby me do kese zapsal nekdo jiny, kdyz jsem nekde pobliz… tj. treba sedim v aute za volantem, zatimco nekdo jiny se pro tu kes natahne. Je (pro me) zcela nesmyslna ztrata casu predavat si logbook z ruky do ruky, aby tam kazdy vlastnorucne mohl napsat svuj nick / orazit razitko.

Presne tak, pod to se podepisuju, tyhle serie jsou podle me uz jen takova druha odmocnina z geocachingu.
Pokud to nekomu staci, tak je to samozrejme jeho vec ale v geocachingu se daji delat mnohem zajimavejsi veci …