Je u nás málo tradiček? :-)

Ve městech vždycky bude víc mysterek, než tradiček. Zajímavá místa se během chvilky na omezeném prostoru vyčerpají, zajímavé nápady na mysterky se nevyčerpají nikdy. A když už teda někde zbylo místo jen na tictacovku u základní školy, tak radši ať je to mysterka, na které se vyblbnu při luštění, než tradička s názvem "Základní škola".

A to ja zase radeji vypadnu se nekam projit a pritom vemu treba tu skolni, misto toho, abych sedel hodiny u pocitace. Proste 100 kaceru = 100 nazoru. asi tak. B)

Jinak co se temat mysterek tyce, tak to by se dalo dlouho polemizovat. Tech, ktere maji smysl moc neni a uz se vsechny opakuji - nemusim snad ani zminovatmysterky typu Sudoku, Knizni serie, zname sifry, carove kody apod. Naopak mysterek, kde si sifru ci kod vycuca autor z prstu muzou byt miliony.

jj souhlas…dal jsem jich tam hafo najednou..jen by to chtělo kolo a mapu.měl jsem málo času a pěšky jsem ušel asi 25km…
a některý jsou vychytaný…doufám že se tam ještě dostanu

a tohle?tady jich je aspon 30 na par km

No spis bych u tebe popremyslela o lepsim zamereni. Co jsem u tvych TFTC slysela, tak jsou blbe zamerene.

Jinak k tematu. Podivejte se i na takovou Trebic - taky tam je otazniku jak naseto, ale tradiny skoro zadne. Ale dost z tech mysterek jde vylustit doma za spatneho pocasi, kdyz se clovek nudi a pak uz jde jen po finalkach jak po tradickach. Takze to je da se rict uplne jedno, zda to je tradicka, nebo zajimava mysterka s moznosti vylustit doma.

Třebíč je rodu ženského :wink:

Tady kolem mých HC je tradiček aji dost. Ty 2 očekávané multiny to trošku zredukují :wink:

no u 8 je problem, je u mostu a blbne tam signal. jinak pisou ze to nasli hned, pokud tedy nebyla diff 3 a vys…
ale hodnotit typu jedna pani povidala, hmmm

Taky jsem na tvých keších nebyla, takže nevím, jak to tam vypadá, ale jen takový tip - keše u mostů, u budov a podobně zaměřuj podle fotomapy, je to přesnější a dají se podle fotomapy dohledat i když šipka ukazuje nesmysly.

A co teprve takové NORSKO? Z teho sem nechápal:o. Tak na 100 tradičních 2 multiny…a mysterky tam snad ani nemají :smiley:

No nevim, ale nemam tyhle informace z klepu jak jsi naznacil, ale z toho, ze tam muj bracha nektere tve kese hledal pres pul hodiny. Svou prvni kes jsem zakladala jeste bez GPS a lokace jsem zamerovala diky foomapam na mapy.cz a bylo to presne tak jak jsem chela a zamyslela, aby to vychazelo. To ze je nekde spatny signal je dobre uvest v listingu a opravdu overit podle mapy, ze to sedi.

jo nebyla to dvojka? neni zrovna na očích, vylámali si na ní zuby FTFkaři, prostě není klasicky pod kamenem,ale jinde,ale místo sedí…jo a humuska,ale to je o něčem jiném, to se musí vidět osobně..nebo které konkrétně? ale přijde mi blbé hodnostit něco co jsem neviděl osobně na základě doslechu..nebo je problém, že se některé prostě musí hledat, protože nejsou v pařezu/pod kamenem/v dutině stromu?
nechci je dávat na obvyklá místa,někdy to má i svůj důvod, aby je nenašli mudlové a jindy zase je opruz přiejt, autem ke keši, sebrat nalogovat a jet dál,ne?
podívej se na logy třeba 6,10,15,17 zapomenutého mostu anebo nejlíp udělej si výlet a projdi si to sama.a bez nápovědy někoho kdo ji našel..
ja osobně nejraději lovím bez hintu, ono to venku ani jinak většinou nejde,a radši si ji najdu sám, než se jen připsat k někomu kdo jí našel..
ale každý má rád něco jinýho..i když jít s bandou na pětkovou keš, nechat si ji někým vytáhnout z hlubin nebo sundat za skály a pak si připsat bod to mě nebaví.ale každý máme něco…pro někoho je bod vším a je mu jedno jak ho dosáhne…osobne nechábu ani hony za FTF, hledat někde po tmě pixlu a ani nevidět proč tam je?ale každý máme něco…

Musím říct že Pupkovi založili v Jizerkách krásný kešky, na těchto keškách jsem poznal co je to geocaching. Díky kámošovi který už nějakou dobu hraje jsme vyrazili na běžky a začali hledat. Příjemná projížďka spojená s chvilkovým odpočinkem u kešky.

mam stejnou zkušenost

Traditional je u nas malo.

Ce je to "U NAS" ?
Pokud jenom v mém městě (vesnici), tak zcela jistě ano. Pokud v mém kraji, nebo v celém Česku, tak jich je víc než stačím odlovit.

Souhlasím tradiček je málo, ale to mi ani nevadí. Já osobně tradičky ani moc nezakládám a to z toho důvodu, pokud objevím třeba nějakou zajímavou památku, kolem které je stále přemudleno a dám keš met metrů od ní na polňačce, dojdou ke keši a jedou dál. Kdežto když uděšlám multinu typu, přijdi k památníku zjisti to a tom, keš je na souřadnicích, tak mám zaručeno, že kešeři si památník prohlídnou. Osobně mám založené jen dvě tradičky ( z 9 keší) a jejich počet už asi nebudu zvyšovat. První vznikla z toho důvodu, že jsem nějakou chtěl mít a druhá, protože jsem měl výborný způsob ukrytí a nechtěl jsem to zbytečně ztěžovat. Kdežto kratších multin mám hodně a k tomu dvě mystery keše - jedna je bonusovka série a druhá je multina s rébusem. Plánuji ještě pár keší, jedna bude opravdová mystery (to znamená pořádná šifra) druhá bude taky mystery kvůli jednomu nutnému úkonu pro zjištění souřadnic a třetí bude multi. U keší typu mystery je výhoda, že se do nich dá nacpat cokoli od křížovky až po slovní navigaci, co u tradiček nejde, souhlasím s tím, že je jich hodně, ale bez nich by byl geocaching jen hledání krabiček. Jinak mysterky typu obrázek a souřadnice keše jsou xxx N yyy E odsuzuji, chtělo by to aspoň pět vět k tématu no a mystery keše, které odloví jen malá menšina lidí (pravé keše v Olomouci, či Foglarovky a jim podobné) také nemám zrovna v lásce. Toť můj názor.

No, co se týče multi a mystery, přitvrdil bych v okolí Samotišek … citelně tam chybí :slight_smile:

Co v ČR dost citelně není, jsou Letterbox Hybrid(y). Což je myslím škoda.

(Např. na Jižní Moravě jsou jen tři.)

Co mám s těma olomouckýma zkušenosti, tak strýko Google to zvládá. Jsou i horší…