Jsem nováček, ale chci mí jasno:

Narazil jsem na to, že u kešky GC16HCE má owner požadavek na to, aby keši zbyly alespoň 3 TB nebo GC. Dnes jsem ji odlovil a našel jsem v ní pouze jeden TB. Nechal jsem ho tam. Měl jsem ho vzít a "nechat putovat" do další kešky? Nebo jsem to mohl udělat pouze v případě, že by tam byly 4 TB? Jak postupujete v obdobných případech vy? Díky za info.

Popravdě řečeno, kdybych mohl TB posunout na nějaké zajímavé místo nebo mu pomoct v cestě, neváhal bych.
Jak teď ale koukám, tak nějak je to napsáno i v listingu.
Tady kdyžtak klikací link… [cache]GC16HCE[/cache]

edit:
Nevím jak bych se na cíl téhle cache koukal jako majitel TB. Trackovatelné předměty by měly hlavně cestovat, ne čekat v pixle na někoho, kdo má zrovna smůlu a žádný nemůže najít. To už je ale jiná otázka.

V listingu je uvedeno "Tato cache by mela fungovat nasledovne:
Pokud to nebude v rozporu s vasim presvedcenim nebo s ukolem daneho travelbugu, snazte se o to, aby po vasem odchodu v kesi zbyly alespon 3 TB/GC.
" Dle mého válet se v keši je proti úkolům TB a proto bych takovou podmínku nedodržel. Samo je asi hloupost vybrat všechny TB pokud jich tam je víc… ale.

Tohle je klasika u TB hotelů. Ty prostě nebudou fungovat, protože pokaždé se najde hovado, které je schopné vybrat všechno, co tam je. V lepším případě to pošle dál, v horším to ukradne. Taky jsem tak přišel o pěkné coiny. Kdyby hotely sloužily těm, kteří chtějí coinu poskytnou možnost cestovat kam má, případně umožňovaly odložení trackables, které prostě potřebuju posunout, bylo by to fajn.
Jenže to by lidé museli číst listingy u keší a cíle GC a TB. Jenže to je marný, marný, …
Odpověď na otázku: kdyby to fungovalo jak má, řekl bych "nechat", abych vyhověl ownerovi. On ho posune kačer, který má něco na výměnu. Jenže to nefunguje, takže říkám "posunout", zachráníš ho před zloději a ignoranty.

Keš jako vězení na GC a TB? Zvláštní myšlenka. Když si přeje vlastník GC či TB, aby z jeho nějaké keše nebyly odnášeny " například Betonové toulání", tak OK, ale bránit putování trackebles tedy ne. Samozřejmě, že neodneseme všechny trackable, které jsem v nich našli, ale necháme nějaké na další kačery.

EDIT: A vlastně je to v rozporu s mým přesvědčením, takže podmínku bych vlastně dodržel tím, že bych si ten jeden vzal.

Kdyby muj coin mel "uviznout" v takovym "vezeni", tak budu jen rad, kdyz se najde nejaky "hovado" a posune ho. A ty nepis jak dbl. :wink:

h+ ne.er :wink: a čti pořádně. Mluvím o těch, kteří TB hotel vyberou, aniž by si dali práci třeba s přečtením cedulky na coinu, že chce na sever. Je kousek od Liberce a dotyčný dobrák ho odveze zpátky na Šumavu. Jak jsi asi zaregistroval, jsem taky pro posun.
TB hotel by podle mě měl sloužit jako přestupní stanice, jenže to by kačeři měli vybírat ty TB, kterým nějak můžou pomoct ke splnění úkolu. A ne vybrat všechno. Na druhou stranu, pokud na sobě nemá TB nic napsáno, nikdy bych ho do hotelu nedal, protože tím o řád stoupá možnost ukradení.

To je kravina jak hrom. Kdybych to chtel vzit absurdne, tak v te kesi muzou trcet 3 trackables treba i pul roku, protoze se nikdo s tim ctvrtym nenajde. Owner kese do takove veci nema co kecat a to ani u TB hotelu.

Nevysílám TB do světa proto, aby trčel v nějakém TB vězení. Vůbec nechápu, kde berou zakladatelé takových keší odvahu omezovat pohyb cestovatelů. Nedávno se mi stalo, že můj GC uvízl na půl roku tady [cache]GC1KARF[/cache]. Byl bych býval moc rád, kdyby tehdy někdo vybral onen rádobyhotel do posledního brouka.

K původní otázce: Můžeš vyzvednout z keše TB i když nemáš jiný na výměnu, bez ohledu na přání majitele keše. Samozřejmě bys měl respektovat úkol TB.

Díky za vaše názory. Zase jsem o kousek chytřejší. TB již někdo z keše vyzvedl, takže se snad posune tam, kam měla namířeno.