Jsem nový

Zdravím všechny čtenáře. :waving_hand:

Geocachingu se věnuji už nějaký ten pátek, ale účet jsem si zde založil až teď. Nerozumím moc okolnímu dění ani vyhledávání - přijde mi, že několik sekcí zde není. Nenašel jsem žádné téma, které se potýká s nováčky. Chtěl jsem se zeptat, tyto fóra slouží čistě ke geocachingu, nebo se lze dá bavit se i o jiných věcech? Případně, máte tu komunity se zaměřením?

Předem děkuji za zodpovězení dotazů.

Nevím, jestli jsem ten pravý, co ti může odpovědět, protože nejsem z těch, co by o novém fóru věděli vše…

Staré fórum mi připadalo daleko přehlednější, hlavně kvůli jednoduchému hledání ve stromové struktuře článků.

Já osobně procházím pouze novinky, ale to je tím, že většina starších článků mě nezajímá. Proto až díky tvému dotazu jsem zjistil, jak tu vlastně hledat staré články:

1. Můžeš si dát v levém sloupečku zobrazit “Všechny kategorie”, zobrazí ti to všechny kategorie s podseznamem - podkategoriemi, ale už ne jednotlivé diskuze. Ty najdeš až po rozkliknutí těch podkategorií.
  2. V sekci Témata se ti zobrazí poslední zobrazená témata. Nahoře pod vyhledáváním je filtr, kde můžeš zadat “Kategorii” po jejím zadání pak můžeš většinou zadat i “podkategorii” a v ní pak máš na výběr z jednotlivých diskuzí. Můžeš si dát filtr také podle štítků, ale ty jsou dostupné až od nové verze systému, takže jich je málo, protože jsou jen pro ty nejnovější příspěvky.
  3. Nakonec můžeš zkusit hledání podle textu, ale to jsi asi našel.

Jaké sekce hledáš? Nováčkům se věnuje většinou GeoWiki, nebo by se dalo říci, že jim je věnovaná tato sekce - Poradna: Poradna - Geocaching.cz , je v ní i několik témat, kde se ptají nováčci.

Takové pohodové plkací vlákno, kde se kecá o všem možném je zde: 50 odstínů georůžové (pohodové plkací vlákno)

I když bohužel spousta lidí, co tam psala už zde není. Bohužel poslední léta se návštěvnost serveru bych řekl trochu snižovala, protože lidi kecali různě na jiných sítích a ještě k tomu došlo na pár měsíců k výpadku serveru, takže se tu teď vlastně zotavuje z klinické smrti…

2 Líbí se

Děkuji mockrát za vysvětlení! Už se mi lépe hledá. Určitě se podívám do poradny. :+1:

Spíše témata zaměřená na zkušenosti uživatelů a pokrok, a to nejen v Geocachingu.

Určitě také přispěji do odstínů :wink: