Jasně Jenže řada z nich asi nemá svoji vlastní keš a neví, jak je důležitý vědět, že je nějaký problém a nejde to… Až budou mít svoji keš a nebudou si honit triko na FTF nebo prostě jen na statistice, tak pochopí. Možná jsem trochu mimo, ale já nějak nevím, kde se zveřejňuje moje statistika DNF. Vidím to v GSAKu a na keškách, kde jsem nepochodil. No a co…
V případě neúspěchu u multi/mystery většinou dávám přednost tomu, místo DNF napsat ownerovi, zda mi potvrdí mnou vypočtené soužadnice.
"Nechci nápovědu, jen se chci ujistit, že to mám spočítené dobře".
Bohužel z poslednch tří dotazů cca předměsícem jsem zatím jednu keš napodruhé nalezl, u jedné mi potvrdil souřadnice někdo jiný a třetí owner nereaguje u více keší.
Ano, multi a mystery jsou jiný kafe, tam má na výsledek vliv luštění, výpočet atd. atd. a tam by měl být dle mého zase v listingu možnost ověření souřadnic, co jsem vypočetl nebo by měl autor když to tam nedá pružně reagovat… Myslím, že je nutné morálně odlišit DNF u tradiční keše od mystery a multi.
To Sobik: pozor, já už v jednom článku v souvislosti s GC použil jakási morální kritéria a byl jsem uspěšně ukamenován. Zřejmě to není v módě Abyste nedopadli stejně.
Pokud si to tady přečtete, ta se morálního odsouzení vůbec nebojím B) Pro mne je kvalita nad kvantitou a na druhou stranu chápu, že nováček chce mít svoji krabičku.. i když s jepičí životností.
Mám sice zatím jen pomálu nalezených, ale DNF bych logoval po druhém neúspěšném pokusu o nalezení. Tak přiznám absolutní geoslepotu.
2x jsem logoval DNF v případech, kdy byly keše evidentně zmizelé a (také) na jejich základě je owner disabloval.
Tak mě napadá, že je asi nejlepší logovat DNF při každé neúspěšné návštěvě a důvod nenajití napsat do logu.
Log DNF: "Asi tuším kde keš je, ale na lavičce tam seděli tři mudlové a já neměl čas čekat až odejdou." vlastníka nepoplaší, aspoň vlastník vidí, že se o odlov keš někdo pokoušel a vidí co se děje.
Asi budeme dávat do listingu našich keší požadavek na logování DNF při každé návštěvě.
Je mi to tedy vlastně úplně jedno, ale DNF znamená nenašel jsem, nikoli třeba nemohl jsem hledat. To bych teoreticky se slovy: "Nemohl jsem vystoupit, tuším, kde keška je" mohl logovat DNF při každé jízdě tramvají stále dokola
Při nedávné cestě do Španělska jsem tuto pro mnohé nepopulární věc použil mnohokrát a nikdy jsem se za to nestyděl. Ale použil jsem to tehdy, když jsem si byl tak nějak vnitřně jist, že hledám správně, ale krabka tam nejni. Jednou jsem dokonce byl nucen použít Archived, neboť autor nejevil zájem o disable přes tři měsíce.
Není to hanba, je to prostě informace nejen pro autora. Mnohdy mě to při cestě ulehčilo "práci", když jsem dlouho nemohl cache najít, tak jsem prostě koukl na poslední nález a když tam byla podezřelá prodleva tak jsem se na ní vybodl a šel dál.
Osobne me na celem geocachingu nejmin bavi logovani:-) Obzvlaste, kdyz toho mam vic. Radeji chodim po venku a lovim Takze loguji DNF kdyz mam nutkani neco konkretniho sdelit pripadne kdyz mam podezreni, ze tam kes neni. Nekdy take kdyz mam proste cas a chut. Kdyz jsem treba hledala kes ve Vinohradske nemocnici a stavovala jsem se tam pokazde, kdyz jsem sla navstivit babicku a vedela jsem z logu, ze je to dost normalni, ze ji lide hledaji na ponekolikate, tak jsem DNF nelogovala, pac jsem nemela potrebu. Pak jsem napsala - nalezeno na poctvrte. Statistika mi je ukradena - ona se nekde nejaka zobrazuje?!? To nesleduju Kazdopadne neloguji DNF kdyz kolem mista kese jen tak probehnu, nemam cas, zkusim jestli to pujde na prvni kouk a kdyz ne, necham to na jindy.
Nevím, tím si nejsem tak jistý. Hromada DNF na keši nevěstí nic dobrého a řešit to jen pro neschopnost kačera třeba použít/pochopit hint není zrovna to nejlepší. DNF by měla být zpráva pro majitele/ostatní kačer, že keš je asi pryč a ne že jsem neschopák. Tudíž jako majitel keší doporučuji logovat když nenajdu dokud si nejsem jistý, že jsem hledal kde mám a pochopil hint Write note. Pokud opravdu nenajdu, pak DNF.
To by mě tedy zajímalo, jak poznám jestli jsem neschopák, nebo keška je pryč? U jedné kešky po hodině hledání jsem logoval třetí DNF v řadě. Později se ukázalo že keška normálně existuje, tak měl jsem logovat DNF nebo ne?
pokud ti to jesitnost dovoli, samozrejme mel DNF = did not find, proste - nenasel jsem. (jinak by se to jmenovalo treba DNFNPZJSAPZJUU aneb nenasel jsem ne proto ze jsem slepy, ale proto ze je urcite ukradena :p)
jinak ale jak koukam existuji vnitrni vymluvy typu
hledal jsem jen pul hodiny a to pro zarazeni do skatulky dnf nestaci … ta kes tam urcite nekde je, ale ja ji jen nenasel, proto to neni dnf … loguju dnf prece jen v pripade, kdy VIM, ze je ukradena (to se pak aspon neztrapnim, ze jsem neschopny ;)) ale jak to vim, to teda nevim
a at si je kazdy pouziva dle sveho jesitneho ja
mne to nervy nedere, logujte si jak chcete, jen se u toho vaseho vnitrniho okecavani docela bavim
a hezky vzdycky je, jak nekdo konecne zaloguje u mestske kese nenalezene treba 14 dnu dnf a v mziku se z "watchlistu" vysype nekolik dalsich i starsich dnf logu