Vysočina [cache]GC330XN[/cache]
Koukám, že Liberecký kraj se trochu rozrostl do celé republiky a pohltil už i hlavní město
Tyhle oddělené sekce podle mě nemají moc smysl, většina lidí si toho ani nevšimne… Nebo se pletu? ![]()
Pokud by jste chtel nekdo provadet mrozovani, tak na fotkach v odkazu jsem ziskal inspiraci pro jednu pomucku.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2012/02/06/na-bruslich-ze-zvikova-na-orlik/#utm_source=article-hint&utm_medium=referral
Na fotce je pak detail tech bodcu na mrozovani z me produkce. Staci na to dva spalicky dreva prumer 30mm a delky 150mm, dva ocelove bodce, vyrobene z zelezne kulatiny nebo vrutu, ktere jsou po zasroubovani uriznuty a zabrouseny do spicky a spagatek. Cele se to pak vesi na krk.
Vyroba trva cca 30min.
Tak pokud si nebudete silou ledu jisti, tak vrele podobne zarizeni doporucuji. Precijen delat mroze neni sranda a kazda pomucka ma pak cenu zlata.
poznamka: s praktickym uzitim nemem zkusenosti a doufam, ze to tak i nadale zustane.
A jeste celkove foto.
A jeste nakres toho drzatka
Když mrazy začaly zkoušel jsem v sucháči jaké to je vylézt na praskající led. Bez nože bych to nedokázal ![]()
Na nejistý led sebou nejraději beru do ruky cepín.
Tyhle špalíčky vypadají taky celkem použitelně.
Tož pomalu vyrážím na [cache]GC2KJ61[/cache] - Jezirko na ostrove.
Třeba se tam s někým potkám ![]()
Včera jsem byl na [cache]GC24CEE[/cache] , to je mysterka "Poklad na Stribrnem jezere". Okolí Prahy. Hezký zážitek při -8°C.
Jenom BACHA, v Praze dnes +3°C !!
Uz je zas doba ostrovnich odlovu, tak vytahujui toto tema aby jste se podivali na mrožovátko aneb samozachranny system, ktery je mozno nosit na krku. Podivejte se na muj prispevek jen kousek vys.
Já se chystám na tyhle dvě:
[cache]GC1VC88[/cache]
[cache]GC159Q7[/cache]
Jen musím ještě někde najít vypočtené souřadnice z léta, kdy mě cestu k finálce zahradila voda. :@
[cache]GC3X7D7[/cache] a ještě můžete mít TTF ![]()
Shamane (a ostatní), jak to vlastně vypadá s ledem? Já jen vím, že máme zamrzlá okna, víc jsem ještě nezjišťovala ![]()
Na tyhle dvě poděbradské se taky chystám. Loni jsem dala jiné 2 ostrovní.
Já byl dnes u nás na rybníce a dobrý, prošel jsem se po ledě a udrželo mě to. Ale v Poděbradech na Jezeře ani na Labi jsem nebyl. Dříve než v úterý na ty kešky stejně nevyrazím, tak kdybys tam šla dříve, tak dej sem vědět, jestli tam byl led v pohodě.
V úterý už bude vedro ![]()
http://www.accuweather.com/en/cz/podebrady/126002/daily-weather-forecast/126002?day=4
Tak to já byl na rybníce taky, ale neudrželo mě to
B)
A jaká byla voda? ![]()
Existuje vůbec nějaký spolehlivý a bezpečný způsob, jak otestovat led, jestli mě udrží?
Studená a pak to čvachtalo v botách.
Pošli tam tlustou tetu :D:D:D
Zkouší se bouchat velkým tlustým klackem. Bruslení v neošahaném prostředí vždycky nese jistou míru rizika a člověk musí být vybaven pro případ koupele. Přírodnímu bruslení se věnují stránky http://brusleni.e-zpravy.cz/.
No bruslit já neumím. Mě postačí, když po tom ledu budu moct jen přejít.