Hmm, tak vypočtené souřadnice na Poděbradské jezero nemůžu najít, budu to muset znovu obejít a vypočítat. :@ Jinak na ty Sluneční hodiny by mělo snad stačit trochu ledu u břehu, nemusí být zamrzlé celé Labe, tak snad tam něco bude.
Znám ze zapolárního Finska a už pět let se chystám na výrobu. Proto díky za nákres (a připomenutí :).
Měl bych dotaz – ty hřeby jsi tam narval jak? Vyvrtat díru lehce menšího průměru, narvat tam kulatinu (uřízlé hřebíky) a přejet na brusce? Lepil jsi to nějak, nebo tam je jen natlačený? Jak máš ten bodec dlouhý? Na fotce mi přijde skoro až krátký, ale těžko posuzovat. Díky…
Něco podobného se dá objednat přes net. Je to součást povinné výbavy při chytání na ledu-na dírkách (severské země). Většinou jsou to hroty zalité v plastu a bývá k tomu i píšťalka :o).
Jsou to nerezove vruty asi 120mm dlouhé, ktere jsem normalne zasrouboval a pote urizl hlavicku a na brusce udelal ty spicky.
To co kouka ven ma prumer 4mm a delku 25mm.
No tak to budes mit primo idealni cas na mokre zkousky, bez nebezpeci omrznuti . Jako simulátor ledu bys mohl pouzit nafukovaci lehatko a hromadu flastru ne lepeni .
Stejne tuto zimu si uz asi zamrzlych rybniku neuzijeme. Ja stihl jen jeden .
Vcera jsem jen tak cvicne hodil ocko na dve stojate vody a ani jedna nebyla celistve zamrzla. Myslim, ze pro letosni zimu s ledem koncime, alespon v nizine a tam Podebrady jsou.
Mno, led bych neriskovala, ale mám dobrou zprávu od kačerů, co odlovili keš na Selibovském rybníce, který je vypuštěný. :) Kdo bude bude na jihu, lehce najde kousíček od Písku.
Dnes jsem se tam nevypravila, protože jsem dělala doprovod po pár keších jednomu ze svých oblíbených geoparťáků a sama odlovila symbolicky jen jeden restík. :wub: Ale na Nový rok....by to nebyl špatný začátek a první keš v roce. ;)