Mno, led bych neriskovala, ale mám dobrou zprávu od kačerů, co odlovili keš na Selibovském rybníce, který je vypuštěný. :) Kdo bude bude na jihu, lehce najde kousíček od Písku.
Dnes jsem se tam nevypravila, protože jsem dělala doprovod po pár keších jednomu ze svých oblíbených geoparťáků a sama odlovila symbolicky jen jeden restík. :wub: Ale na Nový rok…by to nebyl špatný začátek a první keš v roce.
Ze bych se kouknul na mapu jesi nepojedu kolem zítra?
Trochu bruslím, tak bych Ti ráda doporučila vzít si sebou 2 šroubováky, s těmi se jde nouzově vymrožit z díry (viděla jsem na vlastní oči). Lepší je mít je svázané tak metrovým provázkem. Nedá se říci, jaká tloušťka ledu člověka unese, záleží spíš na struktuře ledu. Včera nám stačily 4 cm na rybnících u Pardubic, Opaťák měl 6 cm a to už bylo úplně v pohodě. Někdy nestačí ani 10 cm. Mrožit vždy směrem odkud člověk přišel (přijel), kde ho led unesl.
Trochu bruslím, tak bych Ti ráda doporučila vzít si sebou 2 šroubováky, s těmi se jde nouzově vymrožit z díry (viděla jsem na vlastní oči). Lepší je mít je svázané tak metrovým provázkem.
...ALE HLAVNĚ POVĚŠENÉ NA KRKU, NEBO V RUKÁVECH, NE V KAPSE!
V žádném případě! Ten provázek je přímo nutnost. Při tom žblunknutí nic v ruce neudžíš a spíš se budeš pokoušet nečeho chytit rukou a co bude v ruce bude pravděpodobně odhozeno. Tak je lepší ten provázek aby to v té vodě človek mohl najít a pak se teprve mohl škrabat ven.
Ještě lepší je, když to mrožovátko plave na vodě, to pak člověk najde určitě.
Kolega, co ještě neměl koupené speciální bodce a mrožil pomocí šroubováků, je měl v kapse (pravda, chvíli musel šlapat vodu, než je z ní vytáhl), ale je to jen NOUZOVKA, při pádu na ledě si je člověk může někam zapíchnout. Bodce z odkazu na straně 4 jsou samozřejmě lepší. Dobrá je také vodácká házečka nebo aspoň lano z auta kolem pasu na případné vytahování kamaráda, ale měli by ho mít všichni, ne jen ten, co se zrovna koupe :-)
Jinak dnes krásné bruslení na hladkém pěkně kompaktním ledě v pískovně Lhota pár km za Brandýsem směr Mělník. Vstup z parkoviště za vesnicí, 2cm prachového sněhu na ledě nevadily jízdě.