Kešky, u kterých musí cacher založit účet

Zdravím všechny kačery,

pro svou již 3. kešku v pořadí z Hackerské série jsem zvolil postup takový, že je potřeba, aby si luštitel založil účet, kde zadá pouze username (jakýkoliv, vůbec to nemusí být nick používaný na geocaching.com) a heslo. V pravidlech je, že kešky kde se musí zakládat účet a/nebo poskytovat osobní informace, nebudou zveřejněny.
Jaký je váš názor na toto pravidlo? Je aplikovatelné na můj případ? A pokud ano, jaký je účel tohoto pravidla podle vás?
Podle mě je to pravidlo nesmyslné, neboť dneska bez založení účtu neuděláte nikde vůbec nic - viz příklad toto forum (a nejenom toto), kde nezapíšete ani obyčejnou zprávu.
Díky za Vaše názory, které potom případně proberu s reviewerem, který je na pravidla velmi přísný, byť jsou podle mě občas nesmyslná.

eMenthal

Reviewer musí být přísný vůči jasně psaným pravidlům, jinak by byl k ničemu (jako v některých nejmenovaných zemích, kde na to revieweři občas kašlou-např. občas Německo, jak se zde o tom již také diskutovalo, kde reviewer je např.schopen opomenout kontrolu výchozích souřadnic, které pak leží hluboko v ČR ;)). Jinak záleží jistě, KDE by se ten účet musel zakládat. Pokud by bylo zcela jedno, jaké údaje daný uživatel zadá (tj.může zadat i nepravdivé a osobní tedy vynechá), tak by to snad šlo, ale opravdu záleží na rozsahu toho, kde a co chceš s tím podnikat…
Jinak s tímto pravidlem přidaným do poslední verze guidelines (z února 2007) souhlasím, cacher by neměl být nucen někde na cizím serveru vyplňovat platné registrační údaje hlavně s platným mailem. Dle mého jde hlavně o ochranu před SPAMem z těchto serverů třetích stran a proto ji plně podporuji.

DODATEK k mnou níže napsanému odstavci:
Aha, takže jinde než na gc.com. V tom případě není nutné číst další odstavec :slight_smile: ale mazat ho už nebudu

Otazka: K cemu ma tento ucet slouzit?
Takova pravidla jsou, vis o nich predem, tak co resit. Duvod? Rekl bych, ze napriklad nekdo by na umele vytvorene navstevnosti svych stranek mohl vyjednavat ci inkasovat vyssi poplatky z nejake reklamy. Takova kes by projit nemela, ja bych to teda kvuli kesi neabsolvoval.
Podle me je nesmyslne treba pravidlo o offsajdu. A ty cerny s… na to jsou taky prisny :-).

"Umele vytvorena" navstevnost stranek vubec nesouvisi se zakladanim uctu. To bys pak nemohl uznat zadnou kesku, na ktere je odkaz na jinou stranku (tedka z hlavy me napada treba Vrsovicka zaheslovana osmismerka). A pokud bude autor nasledne vyjednavat o penize z reklamy, tak se to vubec netyka cachingu, a je to jeho obchodni zdatnost (BTW u me kesky nic takoveho neuvazuji) Takze tvuj argument bohuzel nemohu uznat jako opravneny.

Ucel je následující (je to fiktivní story): Johny Cacher vykradl z účtu Geocachingu u GEObanky velký prachy, a ty máš za úkol hacknout jeho bankovní účet a převést prachy zpět na účet Geocachingu.
Při zakládání účtu v GEObance poskytuješ libovolný username, libovolné heslo. Zádný email.
Vidí v tom někdo problém?

mel bys to hlavne resit s revs - napis jim email. jejich nazor k pravidlum je ten podstatny :slight_smile:

Mně to přijde čisté jako křišťál, že ani křišťál křišťálově čistší být nemůže.

Taky si myslím, pokud je to tak jak píšeš (náhodné vyplnění, žádný mail, žádné nutné zadání osobních údajů), že by to nemělo být v přímém rozporu s guidelines, jelikož žádná svá osobní data neposkytuješ, ani "registraci" na své jméno vlastně neděláš, děláš v podstatě jen jednorázové a zcela náhodné vyplnění údajů bez možnosti jejich zneužití, když jsou smyšlená.

Děkuji za názory, doufám, že je potom mohu případně použít při oponentuře s Haggaeusem :slight_smile:
Pokud to u rady starších projde, taxe (aspon doufám) máte na co těšit. Bude tak za 4,5 hvězdičky, a věřim, že se bude líbit :slight_smile:
Sice je hotová, zveřejněna však bude na Vánoce, aby to nebylo příliš brzy po dvojce…
Tak všem zdar!

eMenthal

Jeste tu nepadla citace toho bodu z guidelines:
Caches that require a geocacher to visit another website will not be published if the finder must create an account with, or provide personal information to, the other website.

Aplikoval bych to na pripady, kdyz by byla informace potrebna k nalezeni mysterky dostupna napr. po registraci na konkurencni geocachingove strance, uzavrenenm diskusnim foru, novinovem archivu, specifickem freemailu atd., nebo pokud by logovaci podminka byla napr. nahrat video / foto na YouTube / Flicker, napsat clanek do wikipedia.org - proste pokud by se zdalo byt ucelem listingu pritahnout nove registrovane cleny na svou oblibenou website.
Jednoucelove stranky GEObanky, bez reklam, slouzici jen pro reseni dane mysterky, mi prijdou ok, i kdyz tam budou ve formulari policka "jmeno" a "heslo".

Hlavní část této citace je použita (v češtině) v mém úvodním příspěvku. Kvůli této citaci jsem toto vlákno založil, protože jsem si nebyl jistý, co se tím založením účtu myslí.

Každopádně to co jsi napsal, mě velmi mile potěšilo, a jsem rád, že budu moci třetí díl zveřejnit.