Řada nejen cacherů tuto informaci jistě velmi ocení (viď, Vladimíre :)), každopádně rady v článku se hodí všem - nikdo už asi medvědy v našich lesích nepamatuje, že…
jo pokud chcete vedet, co delat pri blizkem setkani medvediho druhu, zeptejte se dandry ten si to loni nacvicoval na slovensku a aby v tom nebyl sam, zalozil na tom miste earthku
Zajímavý článek - napřed píšou, že medvěd se živí hlavně slabšími kusy a mršinami a pak jako obranu uvedou lehnout si na zem a dělat mrtvého. Ale třeba jsem to jen špatně pochopil…
Do Beskyd jezdím často, i když teda zatím ne za krabičkama (v tom jsem nováček ), ale medvěda jsem zatím nepotkal. A i kdyby, tak to snad tak žhavý nebude, prý to jsou plachý zvířátka
Když na nějakýho ale narazíte, tak doporučuju spíš než radama z článku na idnesu řítit se raději tímhle: http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?106912-medvedi
Ministerstvo cestovního ruchu a turistiky doporučuje při výletech v Beskydech a na Slovensku, nosit s sebou česnek,který medvědy odpuzuje a na oděvu mít při chůzi navěšeny rolničky,či zvonky.
Dále je dobré,naučit se poznávat medvědy podle jejich trusu.Obsahuje-li trus zbytky ovoce,trávy,kostí malých hlodavců,jedná se o medvěda mladého a není se třeba obávat nebezpečí.
Trus dospělého medvěda poznáme tak,že obsahuje zbytky zvonečků,nebo rolniček a smrdí po česneku.