Zdaravim. Pri procitani statistik jsem dosel k tomu, ze vlastne netusim, kolik lidi geocaching u nas aktivne provozuje. Hustota kesek mi pripada dostatecna a za par let to uz nebude dobrodruzstvi…
Kolik lidi je dle vaseho nazoru optimalni? A kolik kesek je unosne?
Neco kolem tisice, co naposledy vim. Ale ted s jarem se ocekava boom, a uz je to videt, uz se zacina objevovat spousta novych. Hustoty kesek bych se nebal, zatimco treba vetsi mesta jsou mozna dost nacpana, mimo ne je porad spousta bilych mist, ktera se jen tak nezaplni. A pritom je nase krajina plna malych, zastrcenych, ale za pozornost stojicich mistecek… a to nemluvim o turisticky proflaklych mistech, kde se kese samozrejme objevuji taky. Jen kdyz se zamyslim nad misty kolem sveho okresniho mestecka (rekneme tak do 20km), je jich tak dvacet co me behem chvilky napadnou, ze by staly za kes, a porad by tu nebylo prehusteno… dobrodruzstvi to bude porad, vzdycky mas prece moznost vybrat si, kterou kes chces lovit, projit mestem, povysene ignorovat deset kesek co se jen tak vali pod nohama nekde v parku u supermarketu, minout stredne narocne a stredne zajimave kese v nejblizsim okoli a dorazit po celodennim pochodu na vysokou horu, do hluboke strze, na dno reky… a tam v potu tvare, se skripenim zubu a slastnym adrenalinem ulovit tu svoji, jednu, treba 5/5 kesku… neboj. dobrodruzstvi se musi vyjit vstric :]
Ja si jen rikal, jestli by to nechchtelo nejak regulovat… Jeste nedavno bylo gps veliky luxus, dnes… to vidite… At zije mountfield. NA druhou stranu je pravda, ze cim vic lidi tim lepsi zabava… V tech statistikach je zajimavy, ze vetsina lidi ma do 30 kesi, vic nez 100 kesi ma cca 100 lidi… To mi pripada jako uroven, ktera vypovida o tom, ze se clovek snazi…
Skoro to vypada, ze vetsina si to parkrat zkusi a nic… Zajimavy..
30 keší je docela dost… pokud nejsi vysokoškolák s přebytkem volného času nebo nemáš celou rodinu postiženou geocachingem, tak najít čas nemusí být až tak jednoduché. Za dva roky mám nasbíráno 70 keší - jsem aktivní, nebo ne?
Ale je. Treba na zimni prechod jsem koukal co je v Bilych karpatech, tam je par vrcholovych. Jasne, karpaty nejsou himalaje, ale rozdil proti keskam ve stromovce tu je. A na ‘dobrodruzstvi’ nemusi byt cache hned na 3000m vrcholu. Navic i ‘jednoducha’ kes se da pojmout dobrodruzneji, staci nechat auto doma a nejezdit s nim vsude mozne po lesnich cestach par metru od kese, jen proto, ze to jde. Ale to asi nema cenu tady moc rozebirat, jak koukam. Kazdemu, co jeho jest. Uff, nesnasim popularni slogany… ale je pravda, ze jaky si to udelas, takovy to mas… eh.
V zimě snad jedině, trochu. Malinko. Ono je to hlavně hodně subjektivní, chápu, že se někomu může zdát ohromně dobrodružné jet vlakem, když to dělá jednou za uherský rok. Mně se zas jako největší dobrodružství v ČR za poslední rok jeví jízda autem po D1.
V Bílých Karpatech je vrcholová jedna jediná, a to Lopeník. Je strčená nesmírně dobrodružně pod kamenem asi sto metrů od rozhledny, na které je v zimě v létě stálý provoz. Lopeník je strmá, strašlivě nepřístupná hora nedosažitelné výšky 911 metrů. V létě tam dobrodružně prodávají Tatranky, v zimě pak hrozí objektivní nebezpečí od běžkařů, kteří se chtějí hned rvát, když jim člověk zdupe stopu.
Vrátím se k původnímu meritu. Asi je to tak, že je tu spousta lidí, kteří se o gc někde dozví, párkrát to zkusí a zkončí. Pokud při tom nestihnou založit cache, o kterou se pak nestarají, není to problém
Doufam, ze to neni na mne… Nechci do nikoho rejpat, jen mne to zajima… Mimochodem jsem vysokoskolak a skautik, takze hledam jedine pesky a na kole… Mate pravdu, ze kesek je nekde hodne (praha) a nekde zadne… Zdar