komerčnost v GC

Ahoj, koukám se tak na aukro a najdu tam tuto: http://www.aukro.cz/item955284558_zazitkovy_poukaz_geocaching_ve_zbraslavicich.html. Nezdá se vám to trochu moc? Prodávat poukaz na geocaching. Myslím si, že prodávat poukaz na geocaching mudlům je už trochu moc.
Co si o tom myslíte?

Přesně tohle jsem chtěl vložit a koukám že už mě někdo předběhl, nuže diskuze může začít;)

ať jsem první…
Moc se mi to líbí. Jako nápad.

Ale nelíbí se mi to provozovat na veřejných skrýších, které jsou defacto "majetkem" firmy Groundspeak. Jooo, to kdyby si ve svém lesíku pod každý pařez dali svou soukromou krabku, to by byla jiná !

hmm, zas me nekdo predbeh .. chtel jsem letos zacit delat placenyho pruvodce po svych zdejsich kesulich :D:D:D
ale vazne: je mi lito jak tech, co za vsim vidi jen prachy, tak tech, kteri si mysli, ze za prachy si vsechno koupi …

Jako začínající lovec kešek musím říct,že není nad to přijít na všechno sám.Myslím tím přečíst si o tom něco na netu a vybavit se mobilem s GPS nebo navigací,najít si kešky v okolí a hledat a hledat…a ulovit:p
Holt někteří vykukové by chtěli vydělat na ledasčem.Schovávat kešky na určená místa,a pak je výukovým způsobem hledat?To by nebylo nic pro mě.

no hlavně, jestli provozovatel má aktuální seznam všech finálek mysterek a multin :stuck_out_tongue: anebo že by si tam opravdu mysterky luštili? jé já bych taky potřeboval naučit některý luštit :D:D:D

Koukám, že geocaching na aukru nesleduju jako jediný. Bohužel se tam už neobjevují pěkné mince jako před časem, ale tyhle "blbosti"

Nevěřícně jsem na to koukal a vyjadřovat se k tomu nebudu, nic slušného by se napsat nedalo:|

Teda bydlím kousek odtud a přítelkyně ještě blíž,ale že jsou tam až takový vykukové,to jsem netušil. Jestli chtějí víc než pár kaček za půjčení GPS tak je to zlodějina, krom toho půjčí gps a dají souřadnice. To teda rovnou na finále ne? Nejbližší tradička je asi Vidlák a pak krabička mojí přítelkyně v Č. Janovicích,to asi pěšky nikdo nepůjde. Asi těžko logují na net,třeba mají své vlastní skrýše jen pro sebe na motivy geocachingu,kvůli kšeftu prostě, v okolních není jediný log od někoho kdo by se jen slůvkem zmínil třeba o poukazu a měl maximálně pár nálezů.(podle aukra se jich už prodalo celkem dost) Jinak by mi opravdu přišlo prodávání informací které si volně zjistíte na GC po registraci docela hnus.

Kdyz je nekdo tak naivni, ze si koupi poukaz na hru, kterou muze provozovat zadarmo, tak at si to lide prodavaji. Tech pokusu jak vydelat je uz tolik, ze me to ani neprekvapuje. Je to vzdy na lidech jestli neco koupi nebo ne.
I kdyz jestli to nekdo vydrazi za tu korunu, tak ma aspon levny zpusob jak zjistit, jestli ho to bude bavit. Prece jen kupovat GPS kvuli nekolika kesim a pak s tim prestat. :D:D

Koupit, vymudlit, prejde

Ono je dost lidí, kteří si klidně připlatí aby dostali "zábavu" až pod čumák a nemuseli se o to starat. Pokd v okolí skutečně nejsou "normální" keše, tak spánembohem ať si dělají co chtějí.

O naivitě více méně nemůže bát řeč, ty lidé, kteří si to koupí, asi nevědí že se za to platit nemusí.

Sranda by byla, kdyby si to někdo vydražil za korunu.

Upřímně řečeno mi to nevadí. Dalo se to čekat s rostoucí popularitou geocachingu.

Jistě by bylo krásné, kdyby po "mém objevení" hry geocaching další hráči nepřibývali, protože mnohohráčů znamená mnoho problémů. V zimě je u většiny keší prošlapaná cestička, častěji se keše vykrádají, kdekdo je zas špatně maskuje…

Nicméně myslím, že každý má právo geocaching provozovat a v podstatě i na něm vydělávat. Vůbec bych se nebránil, kdyby cestovní kanceláře pořádaly zájezdy, na kterých zapůjčí klientům GPSku, mapu a seznam doporučených keší v okolí.

Pokud budou lidé, kteří za takové služby jsou ochotni platit a budou je využívat, proč ne?

Ktere jsou ? http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=35.5619&lng=-115.6919

Ano, stejne tak lze zajet treba do Keni a sledovat hrochy zdarma :smiley:

V dobe internetu??? Ty okamzite kupujes neco, o cem slysis ci to vidis poprve? Aspon ja si vzdy nejdriv temer vse zjistim na netu. Hodim do googlu slovo geocaching a hned zjistim, ze je to hra zadarmo (tedy nepocitam nakup GPS, eventualni porizeni PM, benzin pri cestovani za kesemi apod.). ;):wink:

Spis souhlasim s tim, ze je nekdo, kdo si to koupi, tak pohodlny, ze chce mit vsechno naservirovane az pod nos.

smazano

Zní to divně, ale zrovna tahle aktivita mi nepřipadne až tak závadná. Někdo prostě v okolí svého rekreačního střediska má pár keší, zájemcům půjčí vybavení a vysvětlí jím o co jde. Takový kurz geocachingu.

Pokud k tomu ta "firma na zážitky" nevyužívá gc.com keše, ale má síť krabiček vlastních, tak ať si dělá a prodává co chce. Název geocaching, ani princip hry není přece předmětem žádné ochrany (což je možná u toho názvu škoda).
To, že Vám někdo půjčí GPSku a dá do ruky souřadnice je přece služba jako každá jiná, tak proč si za ni neříct o peníze, když se dívám co za zážitky se dnes prodává (bagrování bagrem, jízda v Porschi, Hummeru, nebo v tanku, …) on mezi tím kromě výše částky žádný rozdíl není.

Jeho keše to nebudou, protože píše, že se potom ti lidé můžou zalogovat na internetu.