Chci se zeptat, jak by bylo složité prosadit na GS, aby normálně zapracoval naše kraje jako states do svých databází, vyhledávačů, PQ atd.??? Díval jsem se, že např. UK je tam má a řada dalších států. ČR má myslím v rámci Evropy docela ne nezanedbatelnou váhu díky počtu keší i kačerů.. Mohou v tom naši schvalovači něco udělat? B)
Omlouvám se, ve foru jsem to nenašel, tak se porozhlédnu, ale…
Může mi někdo říct, proč ne? Kde je proboha problém v tom, že bude ČR rozdělena na kraje, tak jak stejně je a bude snadnější filtrovat keše, vytvářet PQ, statistiky atd. atd. Já v tom nevidím žádné negativum…
Pokud by pri rozdeleni byla zachovana funkce ‘search all’, tak jak to nektere zeme maji, tedy ze stale mohu pracovat s celym uzemim bez cleneni, tak bych v tom problem nevidel.
Otazka je spise, jestli to rozcleneni prinese takovy uzitek, aby to stalo za namahu delit? kazdou kesku musis nekam zaclenit… a to bude problem.
Naproti tomu, pokud nekdo chce mit republiku rozdelenou, minimalne GSAK i Geoget na to nabizeji nastroje.
Rozdělení už je, polygony existují, takže nějakým skriptem a případně pak opravou majitelem by se to zpětně nastavit u všech dalo. U nových keší je to jasný, je to další parametr který se vyplňuje…
… GG i GSAK to umí, ale je to obcházení něčeho, co jiné země mají jako standard a kdyby to potřeba nebylo, tak by se asi to makro atd. nevytvořilo. Velké plus by bylo např. při tvorbě PQ.
Tomu nějak nerozumím - v jaké kategorii a kam odpadnou ?
Co se týká dělení, už se to tu sice probíralo, ale zopakuju: je mi to jedno a dokud bude fungovat hledání podle země, ať si dělí kdo chce co chce. Já jako BM jsem to nikdy nevyužil a ani nevyužuju - když něco hledám, zajímají mě kešky v okolí místa, kde se nacházím, ne nějaké kraje …
V Nemecku maji spolkove zeme uz dlouho (rok?), kdyz kouknu na nearest caches namatkou treba sem, tak jich je vetsina v Sasku a jen par starych zustalo v Nemecku. Takze bych tipoval, ze natlak na vlastniky ze strany tech, kdo cleneni vyuziji, funguje
Myslím, že není zásadní problém vyzvat kačery, aby si nastavili u svých keší do jakého kraje spadá, možná by se při založení států ze strany GS našla cesta jak skriptem udělat update databáze jako prvotní nastavení…
… tato nová fíčura nemá dopad na stávající možnosti vyhledávání podle adresy nebo země…
… to že jsem BM a nepoužívám to nepovažuji za argument, proč se o to nepokusit a neprosadit zavedení států.
Může se někdo z reviewerů vyjádřit k tomu, zda lze GS dotlačit k zavedení krajů i u čech? Jak případně postupovat?
Toto téma se znovu otevřelo. Tak co schvalovači? Pustíte se do vyjednávání s GS? Jistě důvodů, proč konečně ČR rozdělit na kraje se najde spousta. Díky za vaše vyjádření k tématu.
Já bych byl pro, pod podmínkou, že zůstane zachována i možnost "search all"
A nastavení kraje u mých keší mi problém nedělá, to je práce asi tak na minutu. Horší to budou mít ti kdo mají třeba 50 keší, ale ti zase můžou nastavovat postupně.
A to víš určitě, nebo si to jenom myslíš?
A co říkáš tomu obrázku?
Doposud je u Czech Republic – Not Applicable --, ale předokládám, že to by se se zavedením členění na kraje změnilo.