Lampy a pod

Dnes v článku na Seznamu - nově veřejně dostupná (odtajněná) mapa lamp a podobných bodů, včetně vyhledávání.

https://zjisti.si/zarizeni

Super... ale škoda, že jen Praha.

Do psí díry… Tak to můžu půlku svých multin předělat.

Do psí díry... Tak to můžu půlku svých multin předělat.

Proč ? Vždyť dříve to bylo také dostupné. Jen se to na pár let zavřelo.

Proč ? Vždyť dříve to bylo také dostupné. Jen se to na pár let zavřelo.

A právě za ta léta jsem napublikoval spoustu lampostagí a věřil, že už to veřejné nikdy nebude. Kdyby to bylo dostupné, tak to udělám jinak.

Tak máš z multin mysterky no.  :D

V ČB jsou čísla lamp využita v LABkách…jestli se bude pokračovat s krajskými městy, celá série je jasná. Přitom je fajn a stojí za návštěvu míst.

Do psí díry... Tak to můžu půlku svých multin předělat.

To vůbec neřeš. Je nás mnoho těch, co si zamýšlenou trasu projdou. Poznáš to obvykle podle logu. :)

V CB je sice na labkách hodně použito číslování lamp, ale dokud to člověk neví, mohl by jen naslepo zkoušet. Asi často úspěšně. Kdysi byla čísla lamp na hasičské mapě.

Olomouc má taky mapu s čísly lamp a okolí. V Praze ten vývoj je to proto, že ta čísla dělalo Eltodo a to se nějak nepohodlo s Prahou a tak ta čísla z mapy stáhlo jakožto svůj majetek. Teď ty lampy přebírá město a tak do svých map to zas zanáší, navíc by časem měly mít ty štítky i QR kód pro rychlejší identifikaci.

Je to jen otázka správce dat a infrastruktury, zda jí zveřejní.

Ja vim jeste o Ceskem Krumlovu.

Zrovna Praha zveřejňuje v opendatech kde co, tak nevím, proč by zrovna lampy měli tajit.

Spíš mne zajímá, jestli nové číslování bude čirou náhodou shodné s tím starým od Eltoda. :slight_smile:

Spíš mne zajímá, jestli nové číslování bude čirou náhodou shodné s tím starým od Eltoda. :)

To jako že by přečíslovali ty tisíce lamp po celé Praze ? To nemyslíš vážně ! Ale přece jen, ověřil jsem si lampu u jedné odlovené keše a sedělo to.

Mne ty nove stitky s QR pripadaji celekm zbytecne. Bez zarizeni je nikdo neprecte a precist do telefonu cislo z lampy je podle me vyrazne rychlejsi nez hledat mobil, v nem aplikaci, skenovat QR, ...

QR kódy jsem na nových lampách (konkrétně na Kavčích horách) viděl už před několika lety… Ale normální číslo tam bylo taky.