Lehké lezecké cache - poraďte kam na ně.

Poraďte kam vyrazit na opravdu lehké lezecké cache - něco na způsob [cache]GC2VNMY[/cache]. S lezením teprve začínám a strachu z velkých výšek jsem se ještě úplně nezbavil :smiley: B) :smiley: Předem velké dík :wink:

Vetsina lezeckych kesi spociva pouze ve slaneni, stromovky jeste k tomu pridavaji cestu nahoru. KOnkretni kese najdes v bookmarku lezeckych kesi, ale za dulezite povazuji doporuzeni, aby sis vzal s sebou nekoho zkuseneho. Jinak ty kese nech plavat. Nestoji to za ten risk.

Jo vidíš bookmark- lezecké cache :smiley: Dík. Nějak jsem to přehlédl :wink: Neboj určitě nebudu lézt sám, takový frajer (blázen) nejsem :wink: Spíše jsem potřeboval info, na nějaké pohodové lezecké krabky, které dá i začátečník :wink:

Zacatecnik s vedenim da vetsinu lezeckych kesi prave proto, ze jde vetsinou "jen" o slaneni.

Ze svého okolí mohu doporučit údolí Lužnice od Tábora dál po proudu. Začnu hned neskromně svojí krabkou na malé ferratě [cache]GC379C8[/cache] (snad to není velké chlubení, na vzniku ferraty žádný podíl nemám). O malý kousek dál, asi 300m, je lehounká T5 [cache]GC326GH[/cache] (není to vysoké, lezli jsme odspoda bez lana, ale přímo nad keší jsou chodecky přístupné nové nejty na slanění). Ta moje je prakticky drajfka, ke druhé se musí od auta do stráně, lze pak popojet k výletní rest. Harachovka, cestou a naproti ní jsou taky keše, sice ne T5, ale v pěkném skalnatém údolí. Taky jsou tam další skály vhodné pro začátečníky (ale bez keší).
Dál po proudu, už blíže k Bechyni, jsou další slaňovací T5 ve skalách: [cache]GC33KXA[/cache] (asi tochu náročnější, multi), [cache]GC33KVF[/cache], [cache]GC37NKC[/cache]. Za Bechyní je v krásné rokli Židova strouha také [cache]GC2C9ZZ[/cache].
Pokud čundrujete, můžete si to údolí Lužnice za víkend projít celý a posbírat další keše v pěkný přírodě.
Kdyby vás zajímalo i normální lezení, nejen ke keším, tak se můžete ozvat třeba kvůli průvodci apod. V takovém případě ještě doporučuji Choustník s pěkným skalním městečkěm na vršku, kde se leze (místní keš [cache]GCVYG5[/cache] je jen T3,5, ale na hezkých skalkách).

No a až vyrazíš na Brno, tak by se tu taky nějaké našly, tak se ozvi.

Není;)
Klobouk dolů. Už dle listingu a fotek prvních lálezců to vypadá, že se zrodila zase jednou pořádná a jedinečná keška, na kterou se určitě moc rád vydám a již teď se na to těším.

Moc děkuji za tvůj příspěvěk. Přesně takovéto kešky hledám.

Určitě ozvu. Třeba v létě. Děkuji;)

Náhodou, dnes je ideální počasí na to vyrazit někam na skálu :smiley:

Dost jsi ji přechválil, jedinečná leda proto, že je zřejmě na jediné ferratě s alpským typem zajištění v ČR. Jinak definici ferraty odpovídají i řetězy na skále, takže po ferratě se jde například i k těmto keším:

[cache]GCMDQD[/cache]

[cache]GC1JEJ2[/cache]

Ty nemají sice T=5, ale jsou na, myslím, hezčím místě.

Ještě mě tady u nás na jihu napadají keše od brumlik.k, ale neznám je, ani terén, ve kterém jsou. V pěkné přírodě jsou asi určitě.
http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=brumlik.k

Tady to začíná zavánět nápadem na Via Ferrata Bookmark (pouze české kešky tohoto typu) :wink:

Kdyz tak koukam na ty táborské, mám známý pocit strachu a šimrání v žaludku… Vždy je mi z vejšek blbě a vždy zase nekam lezu..
…dobrý tip na léto…