Letáček o geocachingu

Hodně jsem se podivil, že na gc.com mají letáček o geocachingu. A hned jako druhý jazyk pod angličtinou je - hádejte - čeština… A přeloženo je to bez hrubek, je vidět že to překládal nějaký Čech. Přizná se kdo?

http://www.geocaching.com/resources/

http://www.geocaching.com/articles/Brochures/CS/CS_Geocaching_BROCHURE.pdf

dobré, teď ať ještě přeloží web, což se divím, že to už dávno nemají. jinde vcelku běžné

Citace:
Pravidla geocachingu
• Pokud si něco ze keš vezmete, zanechte v ní jinou věc stejné nebo vyšší hodnoty.

Ale jaksi se tam zapomněli zmínit o TB, GC, CWG … doufejme, že nikdo nevymění TB za skleněnou kuličku :slight_smile:

Coz je posledni "hraz", ktera nas chrani pred najezdy ignorantu, kteri ani tech par slov cizi reci nezvladnou. :wink:

K tematu - letacek peknej, ale ja ho nikde vystavovat nebudu. S propagaci geocachingu jsem skoncil v roce 2007 - od ty doby dalsi lidi odrazuju. B)

Jsem rozhodně proti :p. Přeci jen ta angličtina některý týpky odradí B).

Myslím, že by nebyl první ani poslední. Někdo dokonce nenechá ani tu skleněnku :|.

no az na to, ze tb, coin se nemeni, ty cestuji, vybiraji se a vkladaji… s obsahem nemaji nic spolecneho, schranky jen predstavuji docasnou garaz. :slight_smile:

no právě :slight_smile:

Jasně, jsem to myslela tak, že když se ztratí nějaký z trackovatelných předmětů, tak po něm nezbyde ani ta skleněnka :|. Obrazně řečeno ;).

a to je právě ono, těch pár základních frází si každý přeloží, ale jak manipulovat s tb/gc již nikolivěk - sami se neshodnete, viz níž a z toho pak vznikají problémy.
pokud se máme důsledně schovávat před mudlama, tak by místo gc.com/cz měla být jen ip adresa, aby nás nikdo ani nevygůglil, všichni by měli být pm a 30dolců by mělo být na měsíc :wink:

Jaképak copak. Mince jak mince. Za geocoin obvykle vkládám pětikorunu.

Proč tady zmiňuješ i CWG? .. vždyť ty se nemění..ty se sbíraj.

Nebude to tim, ze English je prvni protoze je to jejich rec a zbyvajici jazyky jsou dle abecedy? Vic bych v tom nehledal, kesuje se u nas hodne, ale druzi na svete nejsme, nastesti. :slight_smile:

To víš ty, ale v článku o tom není ani zmínka :slight_smile:

Super, aneb jak se od letaku dostat k vymene TB, GC,…

Pokud vim tak se sice sbiraji, ale jsou to bezne veci na vymenu. To ze je nekdo pak doma dava na nastenku a dela si z nich sbirku to uz je vec tech, co to tak delaji. Rozhodne me spis udivuje, ze je nekdo vypichne na uroven GC nebo TB, kdyz s temi to vlastne nema nic spolecneho.

:smiley:
Tak přesně to mě odpověděl jeden blbec ze Španělska co si z jedné tamní keše vzal můl Czech GC za 1Euro…
Jsou to už 4 měsíce a GC ještě není v oběhu…a asi už nebude…

Podle zpráv z Groundspeaku se na nás chystají příští rok zaměřit - jsme pro ně důležitá země, neboť máme nejstrmější růst počtu keší (možná i celosvětově).

Si všimli brzo. :slight_smile:

Kdo to překládal, netuším, ale evidentně o GC moc nevěděl, protože když jsme to s TTR dostali od GS ke korektuře, měnili jsme tam poměrně hodně pojmů, které byly sice jinak přeloženy správně, ale v Čechách se v této podobě nepoužívají.
Bohužel na samotný obsah jsme vliv neměli a některé naše návrhy změn také přijaty nebyly, takže je to tak, jak to je… :slight_smile: