dávám do placu doplněk do Locusu, který vychází z předchozího doplňku Locus – addon GeoGet database a umožňuje pracovat s databází GeoGetu v Locusu. Prozatím jen přes import. Livemapu zkusím přivést k životu následně.
Děkuji tímto oběma autorům předchozího doplňku, hlavně za zdroják na gitu a licenci WTFPL, aspoň jsem nemusel znovu vymýšlet SQL dotazy atd.
pracuje s nejnovějším API Locusu (to moc asi nepoznáte, ale menion bude mít radost);
podporuje SD karty;
umí pracovat s více databázemi ve složce – pokud necháte jen jednu, rovnou z ní načítá, pokud tam nahrajete více, doplněk nabídne, kterou z nich použít.
Co aktuálně neumí:
Livemapu – zkusím ji vzkřísit;
trochu nešikovně funguje nastavení – když jste ve výběru filtru třeba typů keší a dáte zpět, skočí to na hlavní obrazovku, vím o tom, je to chyba AndroidX, zkusím vymyslet něco lepšího;
limit keší je nastaven natvrdo na max 2500 (i když nastavíte víc), je to z paměťových důvodů, viz dále.
Tak a nyní otázka do pléna:
Potřebujete importovat velké databáze (2500 keší a více)? Myslím to tak, jestli potřebujete nacpat všechny keše najednou do Locusu, nebo stačí import jen dle aktuálního filtru (třeba 10 km radius). Jde o to, že pár uživatelů tuto potřebu má, ale narážíme na paměťový limit, který má Locus na vstupu. Ano, dnešní telefony mají operačku 6GB apod., ale taky jsou telefony s podstatně nižší, a navíc plnou, proto tam ten limit je.
Pokud vás tedy napadá situace, kdy potřebujete importovat 2500 a více keší najednou, podělte se o váš scénář, ať můžeme s menionem zvážit úpravy.
Veliké díky, večer vyzkouším. Já kešky přes plugin jen zobrazuji v Locusu, import do Locusu mám vypnutý. Živou mapu taky.
Si nastavím mapu někam, kliknu na ikonu pluginu a načte se mi okolí místa. Když se posunu, opakuji stejný postup a vyhovuje mi, ze vidím jen kešky z posledního načtení, ty předtím zmizí.
Mám nastavený limit na 200 keší a okruh 5 km a nepociťuji potřebu vyšších hodnot.
Takže nefunguje jen pro Android 10, ale i pro nižší verze? Také jsem u svého skončila u nastavení databáze, vybrat už konkrétní spoubor nešlo ( celá cesta Locus, data, database šla odklikat, ale konkrétní soubor s dtb už ne ) - proto jsem došla k závěru, že je jen pro 10 a já mám Android jen 9, konkrétně:
9 PKQ1 a MIUI 11.0.3
Začínám mít obavy, jestli zase nebude problém se XIAOMI.....
Díky moc, dobrá práce! Doplněk jsem v rychlosti vyzkoušel (android 7.0, takže ohledně androidu 10 pomoci nemůžu) a labkeše se zobrazují se správnou ikonkou. Importoval jsem z SD karty, takže i toto potvrzuji, že funguje.
Import tisíců keší nepotřebuji, zpravidla vystačím s limitem 10 km od poloměru (ve městě) nebo 1000 keší (na výletech mimo město), v případě potřeby import zopakuji se středem o něco dále podle směru výletu...
Dobra práce, také děkuji. Už jsem mohl zkoušet doplněk na Androidu 8 a 10. Vse chodí i na SD kartě v pohodě a docela i rychle. Patřím k té malé skupině kačerů, kteří si tahají velkou databazi s sebou. Odlovené s poznámkami o luštění nebo nějakem figlu atd. Ono se mi to hodněkrát vyplatilo to mít s sebou. Tak jsem dal pryč ten původní doplněk a jedu na tento a naplno. Ještě jednou díky za něj.
Zatím spokojeně používám původní doplněk i na Androidu 10, protože lab cache nelovím a SD kartu nemám, přesto jsem rád, že se vývoje nového někdo ujal. I já si tahám celou velkou databázi s sebou, ale importovat mi bohatě stačí jen keše v okolí místa, kde se zrovna nacházím. Co znamená, že neumí livemapu? Nějaké zobrazení na mapě rovnou z DB bez importu? A umí to starý doplněk? S Androidem lovím teprve měsíc (což znamená 2 geovýlety), tak jsem ještě nestihl vyzkoušet všechny možnosti Locusu a starého doplňku.
doplněk jsem vyzkoušel a musím konstatovat že u mne to nevachá (android 9, samsung 9). Nainstaluji, nastavím filtry a cestu k databázi, spustím locus, v mape podržím prst, vyberu bod a ve spodním menu položka "Načíst keše z geogetu" se vůbec neobjevuje.
doplněk jsem vyzkoušel a musím konstatovat že u mne to nevachá (android 9, samsung 9). Nainstaluji, nastavím filtry a cestu k databázi, spustím locus, v mape podržím prst, vyberu bod a ve spodním menu položka "Načíst keše z geogetu" se vůbec neobjevuje.
Ahoj, tam to totiž bylo v předchozím doplňku. V tuhle chvíli běž do bočního menu Další funkce > Geocaching - Importovat keše z GeoGetu. Nebo si můžeš přidat přímo odkaz do postraního panelu.
Takže nefunguje jen pro Android 10, ale i pro nižší verze? Také jsem u svého skončila u nastavení databáze, vybrat už konkrétní spoubor nešlo ( celá cesta Locus, data, database šla odklikat, ale konkrétní soubor s dtb už ne ) - proto jsem došla k závěru, že je jen pro 10 a já mám Android jen 9, konkrétně:
Tam právě nejde vybrat jedna db, ale musíš vybrat jen složku. Takže třeba na SD kartě si vytvoř složku GeoGet, kam si budeš ukládat databáze (databázi) a tuhle složku nastav v doplňku.
Ahoj, tam to totiž bylo v předchozím doplňku. V tuhle chvíli běž do bočního menu Další funkce > Geocaching - Importovat keše z GeoGetu. Nebo si můžeš přidat přímo odkaz do postraního panelu.
Taky vyzkoušeno - importuje po chvilkovém boji :)
Zádrhel jsem měl v Práglu při definici okruhu 10 km to načítalo 2275 keší a tak to nedopadlo...
Když jsem zmenšil na 5km ta už ok ale zase v řidším terénu by se těch 10 km hodilo
ale jinak to vypadá dobře ikonka LABky parádní..
to, že se to musí IMPORTNOUT na to si asi zvyknu je to jen o jiném stylu práce což je OK
Tam právě nejde vybrat jedna db, ale musíš vybrat jen složku. Takže třeba na SD kartě si vytvoř složku GeoGet, kam si budeš ukládat databáze (databázi) a tuhle složku nastav v doplňku.
Díky, už jsem si přesedla a je to po tvém vysvětlení jasné.
Navic jsem minuly pátek ocenila v terénu tvé podrobné mapy.
Tak to zkouším, ale asi se mi to boxuje s původním doplňkem. Když dám načíst kešky z databáze načítá původní doplněk a nenabízí mi to vybrat databázi.
Oba doplňky mohou (zatím) existovat vedle sebe. V budoucnu bude možná problém s tou LiveMapou. Podívej se na můj uvodní příspěvek, přidal jsem tam obrázky, tam uvidíš jak se to spouští. Ten předchozí způsob přes bod v obrazovce (přes asi 5 kliknutí) mi přijde strašně kostrbatý.
Co znamená, že neumí livemapu? Nějaké zobrazení na mapě rovnou z DB bez importu? A umí to starý doplněk? S Androidem lovím teprve měsíc (což znamená 2 geovýlety), tak jsem ještě nestihl vyzkoušet všechny možnosti Locusu a starého doplňku.
Já to popravdě nikdy neviděl v provozu, ale předpokládám, že tak jak to popisuješ. Prostě to zobrazí keše okolo kurzoru, ale neimportuje to. Až to oživím, uvidíme.
Tak už se mi to povedlo dostat keše do Locusu přes doplněk, ale osobně by mi víc vyhovovalo keše jen zobrazit bez importu (jak jsem psal, používal jsem živou mapu a kešky jsem stahoval jednotlivě podle potřeby.) Ale každopádně dobrá práce a děkuji za to.
Zatim je pro me docela zasadni to omezeni poctem kesi. Normalne se starym doplnkem funguju tak, ze dam naimportovat kese v okruhu 40 km a dal se uz nestaram. Nemam sice LABky, ale ty se daji naimportit zvlast.....
Samozrejme si clovek zvykne, ale kdyz je to stara konzerva, tak to zvykani je trochu slozitejsi :-)