Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

Zdravím bando,
již nějaký pátek je na marketu aplikace Locus pro Android OS. Po několikátém nakopnutí od jednoho z vás jsem do ní začal dělat podporu pro OFFLINE!! geocaching, tzn pro import a práci s daty z Pocket Query souborů.
(Předem varuju že online podporu dělat nebudu, od toho je tu c:geo nebo SmartMaps)

Aktuální verze na marketu zvládá práci s PQ obstojně ale pro fajnšmejkry vydávám testovací verze někde tady. Ta aktuální přináší podporu pro field notes a práci s waypointy, tak se nebojte vyzkoušet a přípdně pomoci konstruktivní kritikou!

PS jedno varování. Tahle appka není primárně určená pro geocaching a ani nebude, takže nějaké GC šílenosti nebudou, kvůli tomu pište carnerovi (c:geo)!

Tuto aplikaci rozhodne DOPORUCUJU:-)
Offline mapy jsou skvele, odezva programku hodne rychla, import gpx bez problemu.
Autor svizne dodava nove featury, proste parada…
Ve spojeni s c:geo proste dokonale:-)

Jeste me napadlo… Komunikuje to v cestine:-)

to jako , že nemáme počítat s tím, žeby Locus uměl pracovat s databázi z Geogetu ? to je ta GC šílenost ?

Tak GG snad umí udělat korektní GPX stejně jako GSAK, ne? Takže podpora pro GG tam je stejně jako pro GSAK …

tak tak, podporu pro nějaké externí databáze bodů jiných programů dodělávat určitě nebudu.

Snad všechny programy umí export do PQ formátu který Locus bez problému schroupe i spolu s externími waypointy, takže to by snad neměl být problém!

myslim, ze tak jak to je to zadnou dalsi podporu ani nepotrebuje… pouzivam, perfektni prace;). import gpx naprosto bez problemu a tak jak to chodi je to pro caching dostacujici. A tim ze c:geo umi zobrazit kese na Locus mape, jsou tyhle dve apky super kombinace pro geocaching. Mapy mam vyimportovane ve sqlitedb ve trech kusech cela CR (cechy, rozhrani cechy-morava, morava), proste parada

aplikace je to parádní;);):wink: ještě by bylo super kdyby tam byla podpora mapy.czB)B)B)

offline mapa z MOBACu podle cykloatlas.cz je uplne stejna jako shocart, takze plne mapy.cz nahrazuje

no měl jsem na mysli základní mapu na mapy.cz jestli to ovšem jdeB)

co se týče základní mapy na Mapy.cz, doporučuji teda projít nabídku map v MOBACu, je jich tam dost velmi podobných, záleží na měřítku přiblížení, v jakém chcete pracovat

mapy.cz nikdy nebudou. jejich systém znám a přidat by šli, ale jakožto autor aplikace SmartMaps od firmy PLANStudio, kteráž to dodává mapové podklady pro mapy.cz, odmítám dělat podporu pro mapy.cz v Locusu.

takže tak :slight_smile:

no co se dá dělat:(ale i tak díík ze pěknou aplikaci:D

jen tak na okraj ted používám ovi mapy neznáte nějaké podobné kde jsou zaznačeny i polní cesty atd. chodím s georobotky a jede ještě využívá geokočár tak nemužu rovnou za šipkou ale musím hledat vhodnou secto a nato byla základní mapa z mapy.cz pro me nejlepší;)

asi si nerozumime, ale rikam znovu… pouzij mapu vytvorenou v Mobile Atlas Creatoru z Cyklomap, je dle meho nazoru mnohem podrobnejsi a lepsi nez mapy v Ovi. Jestli nevis jak na to, nekam ti muzu mapy nahodit, Cechy, rozhrani Cechy Morava, Morava, ve formatu v jakem mi v pohode chodi v Locusu

Aktuální verze na marketu zvládá práci s PQ obstojně ale pro fajnšmejkry vydávám testovací verze někde tady. Ta aktuální přináší podporu pro field notes a práci s waypointy, tak se nebojte vyzkoušet a přípdně pomoci konstruktivní kritikou!

Nejak jsem napoprve nezvladnul tu praci s Field Notes z Locusu. Field Notes jsem vyplnil a dal OK. Tak a ted co dal??? Poradte mi jak to dostat na GC.com

jo, to je dobrý postřeh. budu to muset nějak ohlásit co se vlastně děje :slight_smile:

filed notes soubor se vytváří v rootu Locus, tedy soubor gcFieldNotes.txt. Ten se pak nahraje na net na místo

tvůj profil na gc.com, v levém panelu položka "Access Your Field Notes", tam dole pod Garmin klikneš na "Click here to …", následně ideálně odškrtne "Ignore.." talčítko a nahraješ soubor!

Diky za napovedu. Pokus se mi zdaril.
postrehy:

1. nutno podotknouti, ze soubor gcFieldNotes.txt se musi z adresare Locus v telefonu nejdrive nahrat do pocitace (nebo pripojit telefon jako vymenitelny disk) a teprve pak jej lze nahrat do profilu GC.com podle navodu (viz.vyse)
  2. proc nejde FieldNotes posilat rovnou na GC.com treba pres wifi podobne jako to funguje v HandyGeocaching??? je to par kilobajtiku a hlavne o dost min prace. (navic u Androidu je online pripojeni na net tak nejak samozrejmosti …

Jinak za tuto funkci moc dekuji. Pri offline loveni v cizine nedocenitelne!

Chrochtám blahem a děkuji. Myslím, že moje hledání náhrady za OziExplorer CE je u konce.

Hlásím jeden velký bug. Při opakovaném importu PQ se původní keše nepřepíší, ale vytvoří se jako další bod.

1. ja to sdilim pres dropbox
  2. autor nahore pise, ze appka neni urcena primarne na kesovani, tak asi proto..