Logbook

Zdravím všechny geocachery, potřeboval bych poradit. Chystám se založit novou cache (moji první). Vše mám připravené, ale chybí mi logbook. Ve většině keší, které jsem zatím našel, byl logbook stejný, univerzální. Kde mám na internetu najít nějaký tento univerzální logbook, abych si ho mohl vytisknout a dát do keše? Nechce se mi tam dávat jen prázdný blok, jak už jsem to také viděl. Děkuji.

Na uvodni strane tohoto webu mas dole od peti lidi pet ruznych verzi logbooku. Plus pouceni pro nahodne nalezce. Budeme se na novou kes tesit. Standa

Prázdný blok s vazbou (sponky nebo kroužky) je IMHO lepší - líp se do něj píše a je v něm víc místa

Souhlas. Kolikrat by se clovek rozbasnil, ale v univerzalni logtabulce nebyva moc mista. hur se do ni pise, kdyz clovek nema nic na podlozeni. ve frekventovane cache se dost rychle zaplni… // “prazdny blok” prece vubec nemusi byt prazdny, muze mit vepsany povidani o miste cache, informace pro nahodne nalezce, instrukce co vsechno by clovek rad mel v logu zapsano… mozna je to jen o osobnich dojmech… me osobne tedy vic bavi najit, procitat a popisovat doslova log(note)book, sesitek, knizecka, nez par zmuchlanych A4 listu…

Po pocatecnim tapani jsem zacal pouzivat blok A7 ctvereckovany od Tesinskych papiren. Ma pevne desky a ma 100 listu a je sesity (to je velmi dulezite). Na titulni stranu napisu jmeno cache, souradnice a datum zalozeni. Kazdy ma pak jednu stranku na svoje vyjadreni. Ja osobne patrim mezi grafomany, tak jsem vdecny za prostor pro psani poznamky do logbooku, ty male kolonky na jedinnem jistu mne neuspokojuji.

Jasne, este sa tak aj podpisat :-)))

Ano to je problem, v sesitku neni vetsinou predepsana kolonka na jmeno,datum,cas, vlozeni a vybrani a poznamku ale jen cista stranka. A ja jako sklerotik, ktery je prave zaslepen uspechem z nalezeni cache, napisu dojmy z cache a zapominam se podepsat. Uz to resim tak, ze svul log fotim a po uschovani cache si ho prohlidnu ve fotaku a jdu znova vytahnout cache a zapisuji svoje jmeno. Pokud je to obtiznost ****, tak mne to pekne s…, ale skleroza je vazna nemoc a boli z ni nohy. Jinak se chovam jako spravny urednik, kdyz mam kolonku, tak ji vyplnim, kdyz ji nemam, tak jsem bezradny. Jinak se mi podarila pekna story na nejakem formulari (Kacka muze vypravet) byla tam kolonka “zde napiste Prijmeni”, tak jsem napsal “Prijmeni” a Kacka se mohla urechtat, kdyz do firmy volali, zda u nas pracuje nekdo kdo se jmenuje Prijmeni :-)))) . Asi by to chtelo i ty sesitky predepsat (ale kdo to ma delat na 100 strankach). Uz jsem uvazoval, ze si udelam svuj vlastni predtisteny sesitek, ktery necham pak sesit a opatrit deskami, ale zatim jsem to nedotahl do konce. Nuz tot ma prakticka pripomika k sesitkum.

Take se nam libi vice sesitek nez pomuchlany papir A4, protoze razitka apod. nekdy zaberou vice mista a je skoda predepisovat kazdemu omezene misto. My jsme ve své první (a jedine) kesi pouzili (vyrobili) predtisteny blocek s PVC krouzkovou vazbou, ktera se pripadne da rozsirit. Zatim tam je pripraveno okolo 40-ti listu. Stacila “oboustranna” tiskarna, pak narezat a sesit. Predepsane kolonky jsou: jmeno, In/Out, poznamka, datum. Zaroven jsou strany ocislovane. Do sesitku bylo vsito i pouceni. Kolonky jsme tam dali, protoze taky obcas na neco zapomeneme. Ale musim napsat, ze ten napad je vlatne syntezou toho co jsme videli u ostatnich plus kus nasi invence. Cimz dekuji tem, kteri nas inspirovali.

Sklerotik jsem taky dost tezky, ale resim to naucenyma stereotypama, treba jako u psa. tak jsem si proste zvykl, napsat vzdycky na zacatku logu automaticky datum a jmeno, coz nebylo tezke, jelikoz mi to pripada logicke. pak teprve basnim… cili neni problem, dve zakladni informace tam napisu vzdycky… i bez kolonek…