logovaci nalepky

Chtěl bych si vytvořit logovací nálepky tak by mě zajímaly Vaše názory ohledně rozměru. Rozhodně vím, že není vhodná velikost cca 5 x 5 cm, což jsem někde viděl a vypadalo to hrozně. Co se týče techniky tak bych si to chtěl vytisknout na laserové tiskárně, protože už jsem taky viděl v jednom provlhlým logbooku všechny barvy duhy prosáklé přes x stránek dopředu ( asi z inkoustovky...).

Momentálně řeším ten rozměr abych tomu mohl přizpůsobit návrh. Myslím, že tak 2 x 3,5 cm by mohla zvládnout i většina mikrokeší ne?

Díky. 

My tiskneme na laseru na barevný papír. Rozměry používáme tři 2x2cm do mikro, 3x3 do knížeček a bločků a 4x4 do obřích logbooků nebo eventy. A když je to ještě menší, tak jen zápis [;)]

2x3,5 do mikra uz je docela dost. videl bych to tak do 2x2. napr nejrozsirenejsi razitka jsou ty 2x2 s tim, ze samotny obrazek je jeste o kus mensi. nas otisk je 2 na sirku, 1,5 na vysku.

na plochu 2 x 1,5 bych měl asi problém to vměstnat i rukou ( nick + datum a čas)

no to asi kazdy [:)] ale ja jsem teda vyrozumel, ze se bavime o velikosti obrazku/samolepky. to co se pise okolo (datum, podekovani, info o vymene do toho nepocitam [:)]

Já to právě beru jako celek. V podstatě bych do nálepky vepsal jenom datum a čas a hotovo. Pokud bych se chtěl rozepisovat tak budu psát vedle. A nebudu tam mít žádný serepetičky, jenom nick + datum, případně in/out, ale to si ještě rozmyslím. A v pozadí bude jednobarevný podklad.

My používáme nálepku 2.5x2.5 a myslím že je to tak akorát do všech kešek. Tiskneme na laseru barevně a myslím že vlhkost v pohodě. Osobně bych se spíš klonil k verzi bez prostoru na další psaní, samotné logo je dle mého praktičtější.

[quote] sobikovi: Osobně bych se spíš klonil k verzi bez prostoru na další psaní, samotné logo je dle mého praktičtější.
[/quote]

jj, myslim si to samy. proste prdnu razitko/samolepku s obrazkem a ostatni pak pisu vedle. zda se mi, ze cim min samolepky treba do mikrologbooku, tim lip. ale rekl bych, ze tady v podstate resime "pseudoproblem", ktery ma velikost 1cm2 [:D]

Samolepky jsou v mikrokesi zvrhlost. Razitka jsou v mikrokesi zvrhlost. To prdeni razitek/samolepek a pak jeste psani vedle je v mikrokesi uplne nejhorsi :-).
Mam tu mikrologbook, kam mi nejakej samozer dal samolepku 3,5 x 7, na ktere je natisteno na trech radcich s centimetrovou mezerou “WATTS was here”, datum a pres polovinu samolepky zabira obrazek nejakyho kycovityho psa.
Pod tim naopak rucne psany vzkaz dvojice Lu&Blue: “24/11/04 18:12 Dik. Super misto.Skoro jsme vlezli do reky, ale Blue lezecky nasel. Lu&Blue.”
Cele toto vymluvne sdeleni je na mene nez polovicni plose oproti wattsovi.
Hadejte, co je pro dalsi nalezce i ownera zajimavejsi?

pokud si vybavuju, tak do tvych predlinkovanych logbooku jsem se psal rucne na jeden radek. [:)] a kdyz je ve filmovce predtisteny logbook, ktery pocita pro kazdeho 2 radky, neni problem umistit do tohoto prostoru razitko vel 2x1,5 a vedle datum i se slovy diku [:)]

Nevim, ale pořád debata o tom, jak moc psát či nepsat do logbooku mně připadá trochu zvrhlá. Logbook je od toho aby se do něj psalo, malovalo, nalepovalo a já nevím co dalšího. Samolepky/razítka nejsou zase tak rozšířený a tak když někdo dá svoji nálepku do logbooku, tak mu zkrátí život o pár návštěv a stejně owner musí jít na mantenace, takže ho prostě vymění o pár dní/týdnů dřív než normálně. Nevím proč z toho všichni dělají takový problém… Ano, nálepka jak píše jarry toho typu je o ničem, ale i tady se otvírá otázka, zda tím onen kačer chtěl něco říct, vždyť razítko/nálepka něco vyjadřuje. A když už nechci razítka/nálepky do logbooku, tak co mi brání v tom to do něj napsat…

Nemam neosobni geobyrokraty s razitky a samolepkami v lasce uz davno, ale neni to vubec nic proti tobe ani nikomu jinemu osobne :-), jenom vsem zajemcum o premenu logbooku v pamatnicek rikam: primerene, primerene :-).

[quote] jarry:
Nemam neosobni geobyrokraty s razitky a samolepkami v lasce uz davno, ale neni to vubec nic proti tobe ani nikomu jinemu osobne :-), jenom vsem zajemcum o premenu logbooku v pamatnicek rikam: primerene, primerene :-). 
[/quote]

ja jsem to ani osobne nebral [:)], jen jsem si vybavil zrovna tvoje logbooky predtistene po radku a myslel jsem to tak, jak rikas - primerene: kdyz nekdo predlinkuje logbook na razitko, dam ho tam [:)], z tvych pochopim, ze mam setrit mistem a jen se podepisu. ale je to zvlastni, ja to nejak neosobne ani byrokraticky ty razitka/samolepky neberu. je to proste znacka vicemene zosobnujuci daneho kacera a ozvlastnujici zapis. samo, ze k tomu jeste pisu datum, podekovani apod.

Ucinil jsem na Trip tip (Jestrebi).

Kompletni log kolegy Barby:

“May 4 by Barba.cz (1191 found)
Ze jsem si nemohl dat razitko do logbooku me fakt nasralo.”

Jo, geobyrokrat v plne parade.

Vubec netusim, cemu maji ty zbytecne misto zabirajici praktiky poslouzit. Cim vetsi bude prostor jednim kacerem zabrany, tim mene dalsich lidi jeho ilustrovany log uvidi, protoze plny logbook drive z kese zmizi. Zadny rozumny duvod pro rychle polepeni/poprdeni razitkem nevidim at uz z pohledu nalezce tak ownera. Radsi si u kese poctu padesat strucnych logu rok dva zpatky, nez shlednu 15 razitek a 5 barvotisku pochybne kvality.
Ze jsou prispevky mudlu s GPSkou ponekud s logikou na stiru uz jsem si ale zvykl.

Pripominam, ze z me strany je stale rec o mikro, popr. malych small. Do litrove kese se treba …viz Barba.

Podle mě rozumné nálepky a razítka logbook jen zhodnocují a dělají jej přehlednější. Kdo z vás má čas a náladu luštit při odlovu kešky mnohdy nečitelné hieroglyfy těch dříve zapsaných? Častokrát vlastně ani ten podpis nelze přečíst a nebýt weblogu, ani owner by nevěděl, kdo se mu vlastně v keši zvěčnil! A když jen při letmém pohledu vidím samolepku či razítko známého kešera, hned podvědomě vnímám, že tu již byl...

A že někomu „zabere“ moc místa?  [;)]  A jak velkým písmem mám potom psát své logy? Je povolena výška 3 nebo 5 mm?

Osobne zatim razitko ani nalepky nepouzivam, ale priklanim se k nazoru FaVeTteam. Do kesky pisu vzdy jen malo obvykle je to na kolene a pak mam sam problem to po sobe precist. Mam pocit, ze pokud se jedna o razitko vyjadrujici znacku daneho kesera a nejedna se jen o strojove TNLN, tak podle me je vitano a usnadnuje mi identifikaci mych predchudcu, pripadne navstevniku.

[quote] FaVeTteam: A jak velkým písmem mám potom psát své logy? Je povolena výška 3 nebo 5 mm?

[/quote]

Že by taková, aby se celý log vešel do kolonky? [;)][:P]

Trochu ohleduplnosti by to chtělo na obou stranách. Razítka a nálepky jsou super, mně se třeba líbí, ale super jsou jen do chvíle kdy samolepky zabíraj tři řádky v mikro logbooku nebo když další nálezci musí zapisovat svůj log přes razítko propité přes tři stránky (stačí i skrz jednu a už to není moc příjemné a hlavně čitelné)...

Pis jak umis, proti rucne psanym logum tu prece neni ani slovo, prave naopak. Kdo ma co psat, at popise treba celou stranu.
Problem neni v tom, ze log zabere MOC mista. Predmetem kritiky je situace, kdy log zabere ZBYTECNE MOC mista, neumerne k informaci kterou obsahuje.
Tam kde staci pet pismen nicku, datum a diky neni potreba stempl pres tri radky.
Na propity razitko jsem zapomel, to je taky blby, zrovna tak fixy.

Opět co kačer, to názor. Každý má jiný vkus ...

Tato diskuze se zde již několikrát rozpoutala a vždy nevedla k žádnému výsledku. Vlastník škatule si přece může jasně stanovit zda razítka chce nebo ne a kačeři by to měli dodržovat. Stejně tak rozměrem logbooku stanoví (nebo nestanoví) místo pro každý zápis. Tak co řešíte.

Nedávno jsem si razítko také udělal a po pročtení několika diskuzí a jsem zvolil rozměr 1,2x3,2 cm. Při logování mi razítko slouží jako podpis a zároveň obsahuje malou kolonku pro zaznamenání pořadového čísla odlovené kešky. Skoro nenarazím na loogbook, kde by mi samolepka přesahovlala políčko pro podpis, takže ji většinou i použiju.

Když nemám čas na pročtení loggbooku (přemuldováno...), tak mi většinou uvíznou v paměti samolepky a razítka kolegů a o tom to hlavně je (alespoň pro mě [:P])

[quote] jarry:
Hadejte, co je pro dalsi nalezce i ownera zajimavejsi?
[/quote]

Jednoznačně ta nálepka s obrázkem, protože je to oživení logbooku. Sám si rád prohlédnu razítka a nálepky, logy moc nečtu. Na vykecávání je log na netu, kde je dost místa na cokoli. Pochopitelně jsou případy, kdy by se na netu moc prozradilo, ale to jsou opravdu výjimky.

Dřív jsem psal do logbooků skoro romány, ale časem jsem zjistil, že to má jen malý smysl, lepší je to napsat do logu. Takže teď když na to příjde, tak klidně do papírového logbooku jen napíšu datum a plácnu nálepku.