A tyhle jsem objevila jako zamčené, občas si projedu bookmark a vždycky najdu něco, co už nejde logovat :-(
Tahle je čerstvě v archivu, ale možná tam ještě je. Budu mít cestu kolem příští týden, tak tam mrknu.
A tahle tam asi taky je, pro mě nedosažitelná, ale pokud tam někdo budete mít cestu.
Bookmark už moc neaktualizuju, pohodlnější je to pro mě vše spravovat v mobilu, přikládám tedy ke stažení svůj gpx soubor
https://drive.google.com/file/d/0B_8WNSWPGaP4dldrWEdMckpDTlE/view
Průběžně budu přidávat aktuální verze :)
Tak kesku znam, mam odloveno, dala docela praci. V cem vidis problem? Finalka znicena, owner tedy archivoval protoze ji zrejme dal nechtel provozovat. Kdyby chtel, dal by ji kousek jinam a jelo by se dal. Zrejme nemel potrebu snazit se zazdenou filmovku vypreparovat a odnest. Ze se to nekomu povedlo je celkem jedno. Co by jako mel udelat jinyho? Na danym miste ji stejne nechat asi neslo, nevic nebyla zrejme v pouzitelnym stavu. Mel ji zrekonstruovat proti vuli ownera a dat jinam? To taky nejde. Mel tam svepomoci udelat neco jinyho (viz predchozi vkladani papirku)? To taky asi ne. Takze trosky odnesl a nabidnul ownerovi vcetne eventualni pomoci s reinkarnaci. Podle me naprosto korektni postup.
Smirte se s tim ze ne vsechno jde drzet pri zivote donekonecna. Jsou hranice za ktery nema smysl jit. A znicena kes se znicenym geoobjektem na proflaknutym miste s archivaci ownera ktery zrejme nema vuli ji dal provozovat, je myslim dost duvodu aby kes skutecne zanikla se vsim vsudy.
No co kdyby ji tam prostě nechal ? Takove to falešne mesiášství ? Taky jsem vytáhl pár uvrtaných zapadlých a dávno zapomenutých archivek. A vždy sem je tam šoupl pro dalši zájemce zpět. Nejsem kazišuk ![]()
No co kdyby ji tam prostě nechal ? Takove to falešne mesiášství ? Taky jsem vytáhl pár uvrtaných zapadlých a dávno zapomenutých archivek. A vždy sem je tam šoupl pro dalši zájemce zpět. Nejsem kazišuk :-)
Ale jo, mozna ji tam mohl i nechat. Zrejme musel pilkou na zelezo rozrezat to zabradli, je otazka v jakym to pak bylo cely stavu a jestli to tam porad slo nechat (treba zastrcit hloubeji do zbyle casti trubky). Mozna slo, mozna neslo, nevim. Ale ne kazdej je zaprisahlej archeokacer a z pohledu normalniho cloveka je to mrtva archivovana kes kterou nasilim vydoloval a nabidl ji ownerovi ze mu ji preda aby s ni dal nalozil dle vlastniho uvazeni. Je to normalni korektni postup. Pro zarytyho archeolacera je dotycnej kazisuk, ale objektivne vzato neudelal nic ani proti pravidlum, ani proti dobrym mravum a podle vseho postupoval v dobre vire a s dobrymi umysly. Akorat neudelal to co by se tobe libilo. To se holt nekdy stane.
To bych taky chápal, sem si s ním i psal - právě že to zapřísáhlý archo kačer je, rád loví archivní keše atd.
Asi nějaká pohnutka.
A taky máš pravdu že mě to nadzvedlo.
Carter si taky nedvezl Tutanchamovu hrobku domů
;)
Ale jo, mozna ji tam mohl i nechat. Zrejme musel pilkou na zelezo rozrezat to zabradli, je otazka v jakym to pak bylo cely stavu a jestli to tam porad slo nechat (treba zastrcit hloubeji do zbyle casti trubky). Mozna slo, mozna neslo, nevim. Ale ne kazdej je zaprisahlej archeokacer a z pohledu normalniho cloveka je to mrtva archivovana kes kterou nasilim vydoloval a nabidl ji ownerovi ze mu ji preda aby s ni dal nalozil dle vlastniho uvazeni. Je to normalni korektni postup. Pro zarytyho archeolacera je dotycnej kazisuk, ale objektivne vzato neudelal nic ani proti pravidlum, ani proti dobrym mravum a podle vseho postupoval v dobre vire a s dobrymi umysly. Akorat neudelal to co by se tobe libilo. To se holt nekdy stane.
Pokud neni zapřisáhlý archeokačer, tak proč, kurník, do toho zábradlí vůbec lez? Tolik zbytečný práce - řezání zábradlí pilou... Nevim, co to bylo za zábradlí, možná starej rezavej kus trubky, ale jinak bych taky neřekla, že je to regulérní postup řádného občana - přijít na veřejnosti k zábradlí a zařčt si jen tak do něj řezat. Mi to spíš vypadá na přístup "chci bod a po mně potopa", ať už "kačersky" nebo "občansky". To poslání keše ownerovi už pak vypadá spíš jako alibi.

Dneska jsem se dozvěděla, že je na místě.
A tahle zrejme taky v trochu mokrem stavu, ale treba se jeste ulovit da.
Naopak tady už se zřejmě delší dobu loví náhražka:
https://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1BQD8&title=lavky-berounky-no1-radotin
Tahle bude možná na místě, je tam archiv bez zdůvodnění.
Funguje ještě tato uzavřená skupina? Právě mě nadzved´ Tobias RW, když uzavřel Trafostanici Motol proti logování, takže budu nucen ukrýt své oblíbené archeocacherské rejdy nějak do stínu. [cache]GC4MTYE[/cache]
Od té doby co vznikla, dávám své objevy jen sem. To, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že po mně nejdou ;) .
Taky jsem si říkala, že cpát to na veřejnost neni bezpečný.
Otázka do pléna - myslíte, že odnášet archivovanou keš k opravě domu je dobrá věc ?
viz: [cache]GC3JV1R[/cache]
Dle mého názoru se archivovaná má nechat, nevylepšovat, neměnit, nenahrazovat, nezachraňovat - pouze udržovat logbook :ph34r:
Podle mě, jestli jenom umejou pixlu a usušej logbook a dají to zpátky, jak to bylo, je to záslužná činnost. Kdyby dali novou pixlu a vyměnili logbook, tak už to nepovažuju za tutéž keš.
Tak jsme měl nějakou komunikaci s odnašečem - prej ji tak do 2 měsíců vrátí - souvisí to s přípravou nějaké nové keše (?), tak uvidíme.
Jinak finálka byla dřevněá krabička velikosti krabice na víno, s odklápěcím víkem, na kterém byla umělá plastická svítící kytice (když se to otevřelo, spojil se kontakt a kytka svítila). Byla sice v žalostném stavu, ale jak říkám - keška jako taková byla prakticky nehratelná (stage byly v okruhu 20km + bylo potřeba hesla na další dnes již nefunkční stránky), ale mohla sloužit jako takové zapomenuté memento kdysi slavné a úspěšné keše, kterou mohl lačný archeo kačer s troškou znalosti okolí brutnout....
máte v seznamech tuhle? http://coord.info/GC14J1P
.... keška jako taková byla prakticky nehratelná (stage byly v okruhu 20km + bylo potřeba hesla na další dnes již nefunkční stránky), ale mohla sloužit jako takové zapomenuté memento kdysi slavné a úspěšné keše, kterou mohl lačný archeo kačer s troškou znalosti okolí brutnout....
A k cemu jako takova kes je vubec dobra, kdyz se neda normalne najit? Prej brutnout. Na ni by chodili maximalne finalkari a nebo by tam lezela jako odpad. Takova keska nema v terenu co delat. Nostalgie po starych kesich v takovem pripade neni na miste. Archeocaching ma mit myslim taky nejakou uroven, tzn. podporovat jen zachovale kousky a ne za kazdou cenu drzet pri zivote bordel, jako to je v tomto pripade.
Jak nejsem priznivcem zamykani listingu, protoze kes pak uz nikdo vetsinou stejne neodnese, tak tady se to primo nabizi. Ta keska uz by se tam vracet nemela.