Lovitelné archiválie - přísně tajné :D

A k cemu jako takova kes je vubec dobra, kdyz se neda normalne najit? Prej brutnout. Na ni by chodili maximalne finalkari a nebo by tam lezela jako odpad. Takova keska nema v terenu co delat. Nostalgie po starych kesich v takovem pripade neni na miste. Archeocaching ma mit myslim taky nejakou uroven, tzn. podporovat jen zachovale kousky a ne za kazdou cenu drzet pri zivote bordel, jako to je v tomto pripade.

Jak nejsem priznivcem zamykani listingu, protoze kes pak uz nikdo vetsinou stejne neodnese, tak tady se to primo nabizi. Ta keska uz by se tam vracet nemela.

No to je právě taková věc na dlouhé povídání..brutnout docela šla  - tedy musel by ji brutnout někdo, kdo bych chtěl brutnout jinou a zároveň znal místní poměry...anyway...tahle byla ale fakt dobrá. Dřevěná bedna byla zhnilá, ale uvnitř byla dost vymakané udělátko + super mega velké razítko. Navíc uprostřed lesa, schována v kořenech pařezu, takže nic proti ničemu.

Odkaz na gpx soubor archivek (dříve bookmark, zrušil jsem), budu rád za doplnění, postupně sem budu dávat aktualizované soubory :) houbařská co se tu zmínila naposledy tam ještě není, ale v dalším souboru bude :) u některých keší jsou finální souřadnice, ale nechce se mi s tím patlat, Locus to bohužel neumí řešit nějakým hromadným skrytím, takže je to trochu punkový gpx soubor, ale vzhledem k tomu, že není nějak extra veřejný a jsou tam jen archivky...  B)

https://drive.google.com/file/d/0B_8WNSWPGaP4T0dKZ1FzaHJVSWM/view?usp=sharing

archeo lovu zdar! ;)

Jak se dá to gpx použít jinak než přímo v navigaci?

Naimportovat do geogetu.

no jo, s tim jsem se ještě nenaučila :(

Dá se také snadno použít v chytrém telefonu :slight_smile:

Geoget nemám a i můj telefon je hloupý…  :(

Můj je chytrý, ale i tak nevím co s tím, asi je hloupý majitel :rolleyes: . Do navigace bych to stáhla, ale tam zase nepoznám co má upravené souřadnice a nepřečtu poznámky, na to byl bookmark lepší.

Tak tuhle [cache]GCTWEQ[/cache] jsem z jasných důvodů ani neměl ve svém donedávna veřejném BL s archeokeškami. A přece je zamknuta, takže se na mne tolik nezlobte! Nejsem vždy vinen zamčením listingu. Zde stačilo jedno upozornění.

Já bych tomu teda udání neříkala. Max má certifikát arboristy, jsem přesvědčená, že věděl, co dělá, když ten strom viděl. Magoři jsou ti, kdo tam lezli, a především je magor owner, kterej to tam tehdá dal, v listingu zatajil, že je to památnej strom, a i po upozornění to tam nechal, Kdyby tu keš přesunul na jinej strom  a tady udělal třeba stage s počítáním větví, mohla ta keš fungovat doteď. Hrát si na poklady je skvělý, ale fakt ocamcaď pocamcaď.

Nanutandovu kešku chápu trošku jako "koncpeční" záležitost, kde víc než o odlov jde o to sdělení.

Jistě, možností uložení zde byla spousta a chráněného stromu je škoda.

Nicméně - v archivním utajeném modu to běžet mohlo.....

Max mi psal, nakvašen, že jsem o něm řekl, že je udavač. Omluvil jsem se mu a v tomto smyslu upravuji příspěvek. Ale stojím si za tím, že zamykání listingů proti logování je všivárna!

Jinak na ten strom vylezlo cca 25 lidí před archívací a 15 po ní. Myslím si, že jedna bouřka nebo vánice mu ublíží víc. Jsem proti publikaci takových keší, protože jsou tady milióny jiných stromů, kde se lze vyřádit po libosti. Ale, když už jednou ta keš běžela, nezamykejte listing!

Můj je chytrý, ale i tak nevím co s tím, asi je hloupý majitel :rolleyes: . Do navigace bych to stáhla, ale tam zase nepoznám co má upravené souřadnice a nepřečtu poznámky, na to byl bookmark lepší.

Doporučuji Locus, soubor se nahraje do telefonu, v Locusu vybere a hotovo :slight_smile: kdyžtak vysvětlím podrobně.

Jinak na ten strom vylezlo cca 25 lidí před archívací a 15 po ní. Myslím si, že jedna bouřka nebo vánice mu ublíží víc. Jsem proti publikaci takových keší, protože jsou tady milióny jiných stromů, kde se lze vyřádit po libosti. Ale, když už jednou ta keš běžela, nezamykejte listing!

ano, vylezli jsme tam - nahodili jsme velkou rozsochu a z celé skupiny tam vylezl 1 člověk a zalogoval všechny. Stromů sem pár už vylezl a tenhle se nijak nevymykal těm ostatním - podle mě důvod ochrany je asi ten, že je možná široko daleko největší. To, že na něj 1-2x za rok někdo vyleze mu vůbec ublížit nemohlo. Max tam VYLEZL také a sundal keš. Takže se na "zničení" stromu podílel stejnou měrou jako nás řekněme 10 (ne vždy lezou všichni) co jsme tam vylezli v době poarchivační. Pokud mu šlo o "záchranu" stromu před dalšími lezci, tak stačilo nahlásit tuto skutečnost RW - keš mělo ve watchlistu 23 lisí a nikdo to neudělal. Až teď. Mrzí mě co se stalo, ale doopravdy mě nenapadlo, že někdo z "T5 sekce" tohle udělá....

ano, vylezli jsme tam - nahodili jsme velkou rozsochu a z celé skupiny tam vylezl 1 člověk a zalogoval všechny. Stromů sem pár už vylezl a tenhle se nijak nevymykal těm ostatním - podle mě důvod ochrany je asi ten, že je možná široko daleko největší. To, že na něj 1-2x za rok někdo vyleze mu vůbec ublížit nemohlo. Max tam VYLEZL také a sundal keš. Takže se na "zničení" stromu podílel stejnou měrou jako nás řekněme 10 (ne vždy lezou všichni) co jsme tam vylezli v době poarchivační. Pokud mu šlo o "záchranu" stromu před dalšími lezci, tak stačilo nahlásit tuto skutečnost RW - keš mělo ve watchlistu 23 lisí a nikdo to neudělal. Až teď. Mrzí mě co se stalo, ale doopravdy mě nenapadlo, že někdo z "T5 sekce" tohle udělá....

A není náhodou praxe 1 vyleze a zapíše všechny proti zásadám T5kařů? Očividně jak kterých, že. Asi není důležité vylézt, ale odstranit z mapy co nejvíc stromovek. Argumenty, že stromu nemohlo ublížit x lezců za rok mi přijde jako z mateřské školky. Jednou je to prostě památný strom, na který se nemá lézt, tak tam keška prostě nepatří. A že tam vylezl Max a kešku sundal je naopak chválihodné. To tam ten odpad měl být navěky, resp. než strom spadne? Zase jako z mateřské školky "nahlásil to, ale stejně tam vylezl, proto je taky ten zlý". Zamknutím listingu se totiž keška z místa uložení neodstraní a někdo (rozuměj owner) by to udělat měl. V tomto případě se to ale nedalo očekávat, tak to musel udělat někdo jiný. T5 je myslím víc než dost, a proto není nutné brečet nad jednou, která očividně porušovala nějaké pravidlo.

ano, vylezli jsme tam - .... Až teď. Mrzí mě co se stalo, ale doopravdy mě nenapadlo, že někdo z "T5 sekce" tohle udělá....

Je docela možný, že vaše skupina, respektive ten jeden, kterej vás všechny logoval, stromu nic neudělal. Ale stejně je dobře, že to Max sundal. Dovedu si představit, že tam příde nějakej takovej T5 "expert", jako jsem třeba já, a očeše půlkou toho stromu už jenom při nahazování a druhou půlku, až poleze přes větvičky, kterejm se neumí vyhnout. S Maxem jsem už pár (desítek) stromů slezla a jsem si jistá, že on tomu stromu nic neudělal, protože se k nim chová neskutečně šetrně, a taky za sebou má hafo arboristickejch školení, kde se naučil, co ta šetrnost ke stromu všechno obnáší, Takže říkat, že on ten strom taky poškodil, když tam lezl keš sundat, je kravina.

Je fakt, že to hlášení revírníkovi si mohl pak už nechat od cesty, páč je zbytečný pány revírníky k takovejm věcem navádět, ještě se to naučí a budou to uplatňovat hlava nehlava :D. Když tam keš není, nikdo další tam beztak nepoleze. Jenže to je prostě Max, no. Velkorysej a pohotovej pro každou dobrou věc a každou pomoc druhýmu, ale taky prudkej, zbrklej, neptrpělivej a výbušnej. Aspoň u něj člověk okamžitě ví, na čem je  [:D). Za mě teda dobrý.

espektive ten jeden, kterej vás všechny logoval, stromu nic neudělal. Ale stejně je dobře, že to Max sundal. Dovedu si představit, že tam příde nějakej takovej T5 "expert", jako jsem třeba já, a očeše půlkou toho stromu už jenom při nahazování a druhou půlku, až poleze přes větvičky, kterejm se neumí vyhnout. 

lezl jsem tam já, keš byla v nejnižší rozsoše (cca 10m), tam ani větvičky ještě nebyly. Při lezení se muselo dotýkat akorát kůry (zdravé, nepoškozené).....

Osobně jsem konkrétní strom neviděl, ale spíš dávám za pravdu kstavkovi, pár návštěv do roka je jistě menším rizikem, než sníh a vichřice. Ale jako přírodní člověk rozumím Maxovu postoji, jen mi vadí postup. Považoval bych za legitimní, že krabičku odnese, pokud se o strom obává a velí mu to svědomí, a buď to uvede v listingu natvrdo, opatrně nebo vůbec. Služební postup, jehož použil, by opravdu mohl vést k tomu, před čím varuje Jacka (je zbytečný pány revírníky k takovejm věcem navádět, ještě se to naučí a budou to uplatňovat hlava nehlava)…

https://coord.info/GC31587

Asi ji už všichni máte ulovenou, ale kdyby náhodou... 

Čistím si bookmarky :-). Tuhle jsem už kdysi neúspěšně lovila, teď jsem ji našla čerstvě archivovanou, ale zřejmě lovitelnou, jen s plným logbookem.