uz delsi dobu koketujeme s couchsurfingem - vytvorili jsme si profil na oficialnich strankach couchsurfingu a nekdy v listopadu planujeme vyzkouset couchsurfing v praxi. Mate nekdo nejake zkusenosti? Muzete neco v teto oblasti poradit, doporucit?
Ahoj, taky jsem s tim zacal koketovat, ale nebojim se toho, takze jsem uz doma nechaval prespavat a ted konkretne jsem na Malte vyzkousel i prespani. Mohu jen doporucit. Je to parada. Clovek se po tydnu spani na utesech i vykoupe ve sladke vode.
A add. tvoje otazky… ono je to jako se vsim. Nesmis verit vsemu, nesmis byt blahovy a nesmis chtit moc.
Samozrejme se vyplaci prespavat (nechavat ubytovat) jen u lidi, kteri jsou overeni. Ale na druhou stranu jak by se k tomu dostali novacci, ze? Takze se to chce ptat, chce to zjistit si nejake detaily a tak nejak obecne receno.. chce to jit po cuchu.
Nedávno jsem měl žádost na přespání holčiny právě z Brna, žel bohu jsem zrovna druhý den odjížděl na Island, takže z toho sešlo. Z toho je očividné, že to není problém. Já jsem toho zatím v rámci republiky nevyužil.
A co se týče srazů, tak je máme třeba i v ČB, ale musím říct, že je to spíš náhoda než pravidelnost. Stačí se přihlásit do skupiny daného města a většinou ti odtud přijde pozvánka na nějakou akci.
Zkušenosti mám cca dvouleté, jsem poměrně značně aktivní, bydlím v Praze. CS je samozřejmě možné využívat i při vnitrostátních cestách. Získat reference ze srazů je samozřejmě ideální, hledej v "Groups" svoje město, skupinu si přidej do "svých", je tam i skupina "geocaching". Přidej si i "Hiking / Exploring Czech Republic". Třeba já pořádám i hodně výletů, které vždy zahrnují geocaching… :)) Čtvrteční pražské srazy mohu taky jen dopořučit, kdyby nic jiného, poličské pivo je super. A největší chyby začátečníků? Nepřečtou si základní informace… bez toho to prostě nejde:) Ubytovala bych i lidi bez referencí, ale musí mít pořádně vyplněný profil, pár fotek a napsat osobní request… Obecně je CS nejlepší (a nejlevnější) způsob, jak danou zemi skutečně poznat, nedám na CS dopustit:))