Ahoj.
Potreboval bych vyresit nasledujici problem, se kterym si nevim rady. Mam v GSAKu databazi ceskych kesi rozdelenou dle kraju (k tomu pouzivam sloupec User Data2). Pri dohrani novych kesi z PQ potrebuji tento udaj priradit i novym zaznamum. K tomu vyuzivam preddefinovane filtry dle kraju a rucni zapis do prislusneho sloupce.
Napadlo me, ze bych vytvoril makro, ktere by:
nastavilo filtr kesi dle kraju
provedlo by "global replace" na vyber dle prednastavenych parametru.
napr:
Makro funguje jak ma, ale problem spociva v tom, ze je vzdy nahrazovan retezec v celem vyberu - tzn. i pro kese, ktere jiz maji kraj prirazeny - coz pro vsechny kraje trva pomerne dlouho.
Neporadil by mi nekdo ze zkusenejsich programatoru a uzivatelu GSAku jak elegantne priradit pozadovanou informaci jen pro prazdna pole u novych kesi?
Dekuji za odpoved a pomoc
správně má být text v uvozovkách, to co tam máš, je nějaký překlep
viz: $d_User2="Kraj: Jihocesky"
Jinak jsem nepochopil, co tím filtrem chceš docílit. Tím provedeš výběr keší, které už mají ten kraj nastavený: MFILTER Expression=( $d_User2="Kraj: Jihocesky" )
V mém příkladu bylo uvedeno nastavení filtru pro vybrání těch keší, které ještě nemají nastavený usernote2
Ten kiks s vyberem jsem uz pochopil a opravil :-).
Uvozovky jsem dodal, ale stejne to nedela, to co bych chtel:
Priradi mi to udaj o kraji pouze u jedne kese, a to jeste ne ve vybranem filtru. Ja bych ale potreboval vyplnit onen udaj pro vsechny kese s nevyplnenym krajem, odpovidajici dannemu filtru - v tomto pripade filtr "Kraj: Jihocesky"
Takhle to zatim vypada:
# 01 - Kraj Jihocesky
FILTER Name="Kraj: Jihocesky"
MFILTER Expression=( $d_User2="" )
IF ( $d_User2="" )
$d_User2="Kraj: Jihocesky"
ENDIF
Bez radku MFILTER to filtruje spravne, ale doplni data opet jen pro jednu kesku
no mně to nějak přijde, že chceš něco vyplnit zrovna podle toho, co tam chceš doplnit a co tam ještě není
Nějak si nedovedu představit, jakým stylem máš vybrané keše, do kterých chceš vepsat do UserNote2 ten údaj o konkrétním kraji.
Nejdřív musíš mít v GSAK filtrem vyselektované keše, které náleží do dané oblasti (to nechápu přesně jak uděláš - ručně?) Pak tento seznam můžeš projet makrem a všechny prázdné údaje doplnit.
Předpokládám, že máš jen jednu hlavní databázi kešek v ČR
Jo uz to tady forem probehlo…ja to pouzivam jeste jinak:
Na mapach CZ si ulozim GPXko s trasou co jedu, prevedu na jednoduchy textak (pres babel), kde jsou jen souradnice bodu
pak ho nahraju do GSAKu jako Line a dam vzdalenost 1km,
zvolim nenalezene
KnowHow mas v tom prispevku, ja na to behem vikendu udelam makro…
To Mion: byla by moznost ho potom s nejakym popisem vystavit u tebe na strankach?
Jinak tohle by melo fungovat taky:
FILTER Name="Kralovehradecky"
MFILTER Expression=( ISEmpty($d_User2 ) ) JOIN=AND
IF $_FilterCount >0
GOTO POSITION=Top
WHILE not($_eol)
$d_User2="Kralovehradecky"
GOTO POSITION=next
ENDWHILE
ENDIF
A je to rychlejsi nez ten IF (neprobira cely filter podle Kraje), jen si musis prejmenovat jmeno filtru a polozku v User2. Jeste jsem tam doplnil IF $_FilterCount, protoze pokud by byl filtr prazdny prejelo by to celou databazi.
Do vyse uvedeneho vypisu jsem jeste pridal kontrolu na to, jestli filtr neco obsahuje (IF $_FilterCount), protoze bz se jinak filtr vypl a makro by naplnilo celou databazi…