Ono přeci vůbec nevíš, zda obsah internetového bankovnictví neodesila sám prohlížeč nebo nějaký jiný proces běžící na tvém počítači.
Nebo snad víš co a kam jednotlivé procesy posílají?
GME má v nastavení filtr, které stránky má ovlivňovat, je tam www.Geocaching.com/* ale principiálně to pochopitelně může být jen tak naoko.. Ale to už je na velkou paranoiu.
Vypni si v telefonu gps, data a vyhybej se při pohybu městem kameram.
Jsme sledovani všude, pod dojmem falesne bezpečnosti, aneb 1984 v práci již dávno.
Ale to jsem odbočil…
Nevím co kam jednotlive procesy posilaji a to je duvod proc se ptam kdyz se mi neco nezda nebo jsem napr prohlizecem upozornen na neco nekaleho.Nekoukal jsem do nastaveni GME protoze mi ho chrome nedovoli nainstalovat. Pokud tam je nastaveno ze ovlivnuje jen gc.com tak to bude pro me jako laika dostacujici. Nevidim duvod proc se vyhybat kameram nebo vypinat gps, nejsem paranoik a to že muzeme byt takrka neustale sledovani je uz asi celkem dost pravdepodobne ale presto se snazim si o vecech aspon trosku neco zjistit nebo se aspon zeptat nez zacnu odklikavat.
Musíš mít v nastavení GC mapy (set map preferences) nastavený leaflet mapy. A jestli pořád hlásí, že to chrome nepodpoří, zkus ten tampermonkey, co tu kousek dřív psal martinracek. Pak mi chrome zkousal i tohle rozšíření.
Podivejte se tez do vlakna mapa prispevek od uzivatele MikiHamza (je to az na konci) tam jsou dalsi mapy pro GME. A hlavne mapa "Topomapy ČUZK", ta je jedna z nejpresnejsich, je cenna pri detailnejsim planovani "kudy k cache" v obtiznych terenech.
Nejpřesnější asi je od ČUZK ZM10, desetitisícovka, odvozená asi ze Zabagedu (základní báze geodetických dat). A potom katastrálky. Ale to už se dostáváme do přesnějších dat, než máme přístroje (většinou, chyby jsou i v katastrálkách). ZM10 jsem do MOBACu a tedy i do Oregona dostal. Topomapy jsou asi totéž, ZM10 odpovídá jejich největšímu zoomu. Ale nemá to pro mě smysl. Někdo tvrdil, že na ZM10 pozná i oplocené pozemky a ví tedy, kudy jít nemůže. Zatím nikdy jsem to takhle podrobně nepotřeboval. A ČUZK chodí někdy divně, někdy mi to vůbec nešlo stáhnout. A tu jejich WMS (tj. stejnou webovou službu, která se stahuje do Mobacu) používám denně, v jiné aplikaci. Tak vím, že je to někdy práce pro malé lidi, protože u toho vyrostou.
Smysl má, stáhnout si malé území. Na úrovni asi tak jedné vesnice, města, katastru. To je ještě docela rychlé a rozumně velké. Stáhnout si to tam, kde tu přesnost potřebuju.
EDIT: Píšu tu o Mobacu a mapách do navigací, ale teď vidím, že se bavíme o podkladových mapách na GC stránky. Tam by asi Topomapa smysl měla, maximálně se stane, že bude naskakovat pomalu.
EDIT2: Zkusil jsem a jde to dobře. Ale on to sice nazval Topomapy, ale má tam jen tu ZM10, tj. funguje to jen na největší zoom (právě tam je to ale třeba). Skutečná vrstva topomap se chová jinak, sama se přepíná na horší rozlišení při odzoomování. Jenomže už jsem to kdysi zkoušel a nějak mi to nešlo, tuším, že to není WMS, ale WMTS (tiled, dlaždicovaná) a že mi to nějak nešlo. Zkusím se na to podívat.
Pokud nechcete pořád bojovat s častými aktualizacemi Firefoxu a tím si často rozbít kompatibilitu se scripty, nainstalujte si Firefox ESR a budete mít chvíli klid.
povedlo se mi přidat turistickou mapu do té velké GC.com mapy, ale nezobrazuje se mi v nabídkách u té malé náhledové mapky přímo na stránce cache (i když ji dám jako výchozí).