MapSource nezobrazuje vlastní symboly

Neví te někdo proč mi MS nezobrazuje vlastní symboly? Prostě nejsou v menu výběru symbolu. Menu mi končí čísly. Přitom mám v adresáři "D:\Dokumenty\Můj Garmin\Vlastní symboly trasových bodů\" několik bmp ikon.

Navíc je zvláštní, že když ten adresář vymažu, tak po spuštění MS se adrsář vytvoří i s 8mi png ikonami (modrá kolečka). Ale ani ta v MS nevidím. Verzi mám 6.15.3

Díky :frowning: Nejsem sám. Dnes jsem se setkal s tím samým problémem. Taky mám verzi 6.15.3. Dával jsem ten samý dotaz na path.cz.
Ani odinstalace a nová instalace nepomůže.

Ja to vyresil tak ze jsem nazpatek nainstaloval starsi verzi.

Tak v nove verzi 6.15.4 uz bude chyba s vlastnimi symboly opravena!

Kde o tom píšou?

Otazka kdy to bude :frowning:

Custom waypoints funguju aj v 6.15.3. Len ich musite nakopirovat priamo do adresara Garmin. A pravda ale je, ze nie vzdy sa natiahnu, zatial som ale neprisiel na to, cim to je. Proste raz tam su a ked spustite MS znovu tak nie su. Potom zasa su :slight_smile:

Nahral jsem to primo do GARMIN, zkousel nekolikrat. Nefunguje. Zkousel jsem i dalsi umisteni.
../GARMIN/MapSource/
../GARMIN/MapSource/Custom Waypoint Symbols
../GARMIN/Custom Waypoint Symbols

Ani jeden adresar nefunguje. Kam to presne nahravas?

Kvapa: Tady je vysvětlení

Navod dobry, diky, ale ne uplne pravdivy.

Prochu jsem si s tim tedy pohral s timto vysledkem:

1. Ikony se musi nahrat primo do adresare Mapsource.
    tj. standardne C:\Garmin\MapSource
  2. Ikony musi byt ve formatu *.png s pruhlednym pozadim
    svuj set ikon prikladam v zipu.
  3. Ikon muze byt vic jak 8.
  4. Po otevreni MapSource je mozne vytvorit bod s obrazkem uzivatelske ikony, vybrat vlastní symbol.
  5. Ikony se neprirazuji v pripade pouziti makra MapSource_export :frowning:

Zaujimave. Ja mam ikony priamo v adresari Garmin, vo formate bmp a idu.
Pri exporte z GSAKu zmiznu ale po rucnom nahrati exportovaneho suboru su zasa tam :slight_smile:

No mas recht. Musi se znovu otevrit rucne.
Diky za spolupraci.

kvapa: Diky!

Tak len pre zaujimavost, u mna to funguje uplne inac:
1 plati
2 ja mam povodne ikony .bmp, je pravda ze tam nefunguje transparentne pozadie (zobrazuje fialovu farbu) ale ikony .png moj Mapsource totalne ignoruje.

Je vidět, že nejen pro Colorado, ale i pro MapSource platí: co kus, to jedinečný organismus :smiley:

Tak uz je tu konecne opravena verze mapsource 6.15.4
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

Zdravím potřeboval bych poradit kam nahrát vlastní symboly ať zkouším co zkouším pořád jsou tam jen ty základní. verzi mapsource mám 6.15.6

předem dík

já jsem to náhrál i do Garmin adresáře i do dokumetů … můjgarmin …
a funguje to :slight_smile:

Ted jsem to zkousel, nahral jsem ty .png do
Dokumenty\Můj Garmin\Vlastní symboly trasových bodů\
a v Mapsource ver. 6.15.6 se zobrazovaly stale ty z BMP. Tak jsem ty .bmp smaznul z znova pustil Mapsource a uz jsou v nem ty pruhledne.. :slight_smile: