Na http://www.malsingmaps.com/wiki/index.php/Installing_Mapsource_in_Linux je navod kterak rozchodit Mapsource pod Linuxem, konkretne pod Wine.
Vcera jsem to zkousel, povedlo se bez problemu. I kdyz jsem vynechal bod 4, tak funguje vse, vcetne nahrani a odemceni TOPO 2. Funguje i komunikace s 60csx, jen je nutne mit zavedeny prikaz "modprobe garmin_gps".
Tak snad to nekomu pomuze, me to vcera moc potesilo
:o Vám to všem bez problémů funguje? Nikdo nemá hlášku typu
wine: could not load L"Y:\\Instalace\\MapSource\\MAIN.msi": Bad EXE format for
?
Na netu jsem zjistil, že nejsem jediný, u různých produktů. Ale s mojí zanlostí angličtiny si ty diskuze holt nepřeložím:( Skoro jsem se nejdřív lekl, že by mi mohlo něco fungovat. Už jsem v klidu - vidím, že je vše při starém;)
Pak musíš provést instalaci toho MAIN.msi pomocí např. wine msiexec /i MAIN.msi - chybu, co píšeš, vypisuje wine, protože to opravdu není exáč, ale nějaký .msi, který nemá asociovanou aplikaci.
Tak jsem asi jásal předčasně. Chvilku už to vypadalo, že to bude OK, ale po instalaci TOPO Czech 2 se to šprajclo a už to ani nenaběhne. A GSAK se mi taky zablokoval. Po dvou dnech experimentování a hledání se prozatím vracím k dualbootu. Ještě zkouším pouštět Wokna pod Virtual Boxem, ale taky mám pocit, že to není úplně ono.
Znovu vytahnu sve prastare vlakno. Zvazuji ze prejdu z dualbootu na ciste linuxovy system a wokna budu provozovat pod VirtualBoxu. Potrebuju je pouze na Mapsource a nahravani map do navigace.
Nez se k tomu ale definitivne odhodlam, ptam se: funguje to vubec? Kdyz jsem to zkousel naposled (par let tomu nazpet), tak to nebylo uplne idealni, koneckoncu i tedy v topicu to par kaceru pise. Nastal za tu dobu nejaky pokrok a beha to?