Mapsource v Linuxu

Na http://www.malsingmaps.com/wiki/index.php/Installing_Mapsource_in_Linux je navod kterak rozchodit Mapsource pod Linuxem, konkretne pod Wine.
Vcera jsem to zkousel, povedlo se bez problemu. I kdyz jsem vynechal bod 4, tak funguje vse, vcetne nahrani a odemceni TOPO 2. Funguje i komunikace s 60csx, jen je nutne mit zavedeny prikaz "modprobe garmin_gps".

Tak snad to nekomu pomuze, me to vcera moc potesilo :slight_smile:

Mozna by se ti hodil clanek GPS Garmin v Linuxu - Root.cz.

Jo, cetl jsem…jen na tom odkazu co jsem daval me to prislo "pochopitelneji" popsane :slight_smile: Nejsem zadny linuxovy guru.. :slight_smile:

Jé, díky. Až bude trocha času tak to vyzkouším. Na NTB bootuju do
WinVisty většinou jen kvůli Mapsource.

Paráda, díky. Konečně se mi to taky podařilo dát nějak dohromady. Ještě když se mi podaří podobně rozchodit GSAK a můžu ty Wokna zrušit.

Dobrá zpráva, taky odzkouším :smiley: jen ještě GSAK přesvědčit aby taky fachal a bude to sqělé, zatím mi nechce jet pod wine.

ha GSAK i mapsource jedou :smiley:

:o Vám to všem bez problémů funguje? Nikdo nemá hlášku typu

wine: could not load L"Y:\\Instalace\\MapSource\\MAIN.msi": Bad EXE format for

?
Na netu jsem zjistil, že nejsem jediný, u různých produktů. Ale s mojí zanlostí angličtiny si ty diskuze holt nepřeložím:( Skoro jsem se nejdřív lekl, že by mi mohlo něco fungovat. Už jsem v klidu - vidím, že je vše při starém;)

Jedu na ubuntu 8.10 a jede mi to zcela bez problému, konečně. Kdysi se mi nedařilo rozjet na stolním PC ani GSAK a te se mi obojí rozjelo.

Jo, já taky Ubuntu. 8.10. Smůla.

Něco ti chybí, petře, nějakej "těžko-uvěřit-že-to-může-souviset" kousek. Ale víc neporadim :frowning:

Je potřeba nainstalovat msinstaller, např. pomocí winetricks (Wine · Wiki · wine / wine · GitLab) - winetricks msi2.

Já včera nainstaloval msi instaler až po změně windows verze wine na w98 a instalaci pomocí http://wiki.jswindle.com/index.php/Wine_MSI#Installing_Microsoft_MSI_2.0

Pak musíš provést instalaci toho MAIN.msi pomocí např. wine msiexec /i MAIN.msi - chybu, co píšeš, vypisuje wine, protože to opravdu není exáč, ale nějaký .msi, který nemá asociovanou aplikaci.

GSAK by měl fungovat… pokud se ho tedy podaří nainstalovat :slight_smile:

Tak jsi mě nadchnul, díky moc. Ale já jsem asi prostě opravdu začarovaný:

fixme:sfc:SfcIsKeyProtected ((nil), (null)) stub
fixme:advapi:RegisterEventSourceA ((null),"MsiInstaller"): stub
fixme:advapi:RegisterEventSourceW (L"",L"MsiInstaller"): stub
fixme:advapi:ReportEventA (0xcafe4242,0x0001,0x0000,0x000003f5,(nil),0x0006,0x00000000,0x32e4b0,(nil)): stub
fixme:advapi:ReportEventW (0xcafe4242,0x0001,0x0000,0x000003f5,(nil),0x0006,0x00000000,0x1388d8,(nil)): stub
err:eventlog:ReportEventW L"=====================================================\r\nException code: C0000005 ACCESS_VIOLATION\r\nFunction: 0x0\r\n=====================================================\r\n\r\nRegisters:\r\nEAX:00000000  EBX:004BEF2D  ECX:0032E4ECEDX:00000031  ESI:0032E674  EDI:00000000\r\nCS:EIP:0073:00000000 "...
err:eventlog:ReportEventW L""
fixme:advapi:DeregisterEventSource (0xcafe4242) stub

Přitom msi2 se nainstalovalo bez problémů. Jistý pokrok to je, ale… Prosím, poradíte někdo?

Zkus přepnout verzi wine na win98. Tohle mi to psalo taky a mám pocit, že změna verze se povedla.

Ono je to voodoo, jednou to funguje, jednou ne.

Ale vlastně se mi nejvíce povedlo nainstalovat MapSource přes čisté wine (1.1.11) a to pomocí instalace TOPO Czech 1.20.

Tak jsem asi jásal předčasně. Chvilku už to vypadalo, že to bude OK, ale po instalaci TOPO Czech 2 se to šprajclo a už to ani nenaběhne. A GSAK se mi taky zablokoval. Po dvou dnech experimentování a hledání se prozatím vracím k dualbootu. Ještě zkouším pouštět Wokna pod Virtual Boxem, ale taky mám pocit, že to není úplně ono.

Jak říkám, je to voodoo… třeba MapSource mi docela běhá, dokonce i občas komunikuje s GPS. Padá např. při výběru map…

Mám jedny ve VMPlayeru a není to úplně k zahození. Pouštím to jen, když potřebuju nahrát do GPS mapy…

Co mě ale docela štve je, že mi přestal fungovat GSAK :frowning: Ten se prostě vůbec nezobrazí…

Znovu vytahnu sve prastare vlakno. Zvazuji ze prejdu z dualbootu na ciste linuxovy system a wokna budu provozovat pod VirtualBoxu. Potrebuju je pouze na Mapsource a nahravani map do navigace.
Nez se k tomu ale definitivne odhodlam, ptam se: funguje to vubec? :slight_smile: Kdyz jsem to zkousel naposled (par let tomu nazpet), tak to nebylo uplne idealni, koneckoncu i tedy v topicu to par kaceru pise. Nastal za tu dobu nejaky pokrok a beha to?

Presne tak to mam ja a funguje to .Jen obcas protestuje garmin plugin