Chtěl bych se zeptat někoho ze zainteresovaných geocacherů, kteří jednají s Groudspeakem o poskytnutí dat z GC.COM, jestli je ještě nějaká šance do budoucna, že se na českých stránkách geocachingu znovu objeví mapy, statistiky a vyhledávání keší??? Fóra jsou nepostradatelná věc, ale to hlavní co na těchto stránkách bylo zmizelo [:(]. Nešel by na stránky do hlavičky zařadit alespoň odkaz na skrýšotlač? Ta přeci nic neporušuje, ne?
K tomu se přidávám. Sic jsem nezažil dobu, kdy na gc.cz bylo něco takového, ale rád bych si keše hledal na českých stránkách. Na úvodce je to slíbené už nějakou dobu a nic.
[quote]
El Carlos: K tomu se přidávám. Sic jsem nezažil dobu, kdy na gc.cz bylo něco takového, ale rád bych si keše hledal na českých stránkách. Na úvodce je to slíbené už nějakou dobu a nic.
[/quote]
no "slíbené" ... je tam napsano, ze se kluci musi dohodnout groundspeakem. a o to se taky zurive snazi. oni totiz z ameriky treba mesic neodpovidali: probihaly dovolene, stehovali kancly atd... co jsem zaslechl v patek od drevokocura, tak uz je prislibena cachemapa a statistiky. snad by se ted melo resit, jak to technicky provest.
A co se stalo, že to šlo a nejde ... já zde nemohu najít fórum, které to vysvětluje.
Kždopádně patří web CZ Geocachingu od změny - odebrání statistik, map - mezi nejhorší v Evropě ... Předtím to byla elitka. Dnes i na Slovensku mají bez problémů mapu a funguje ...
Navíc nechápu, proč třeba statistiky nemůžou být zde ...
Groundspeak ceske stranky asi kvuli narustajicimu provozu odstrihnul. On totiz zpusob ziskavani dat nebyl moc podle pravidel... slovensky web by na tom byl zanedlouho podobne.
Rozhodne to neni tak, ze by si nekdo rekl: tak co kdybych dnes z dlouhe chvile zrusil mapu a statistiky....
Snad zas bude lip.
S tema statistikama v posledni vete moc nevim, jak to myslis....
Treba tady...
takze situacia je nasledovna: po mesiaci sa ozval tento tyzden Bryan z Groundspeaku. Mapa - bude, statistiky - mozu byt, ale momentalne to z ich strany nefunguje po technickej stranke - t.j. zatial nebudu. Na strankach gc.cz nemozu byt uvedene suradnice, nebude stahovanie gpx Ciech a podobne vymozenosti minulosti. Honza si prestuduje cez vikend navrh zmluvy, po jeho podpise a zaslani zmluvy do USA mozeme oficialne tahat data do mapy. Bude to potom zalezat na Honzovi, ako bude mat cas, takze pripadne treba este trpezlivost, lebo Honza sa strankam venuje dobrovolnicky ako hobby a zivi ho nieco ine.
Super. Asi nemluvim za vetsinu, ale me osobne tohle ke stesti uplne staci - mapa, na ktere prehledne uvidim co se u nas kde vali... souradnice z mapy nepotrebuju, staci kdyz z ni bude mozne prokliknout na listing na gc.com, coz by jiste mozne byt melo. Gpx uz jsem hromadne davno prestal stahovat, a kdyz se rozhodnu ze je potrebuju, tech par penez za PM jeste nekde vystouram... a statistiky z meho pohledu vem cert. :]
Takze diky vsem kdo na tom delaji, tesim se na mapu.
A vsem ostatnim - prosim, nepolemizujte se mnou, ja vim, ze mate jine naroky a jine nazory, ale nevyrabejme i z tohoto vlakna 'flamennou' diskusi o PM, co vsechno je od groundspeaku sproste nebo neni, ... atd atd atd atd atd
Diky.
Nechci vyvolávat plamennou diskuzi, podobně jako BBBubak, ale jen vyjádřit, že to, co budu na GCZ velmi, velmi, velmi, velmi, velmi postrádat, je pravidelně aktualizovaný seznam seznam všech CZ logů všech jejich typů za minulé dny. To bylo to pojítko, které mne udržovalo (i při občasném letmém ranním nahlédnutí) v obraze nad aktuálním děním českého geocachingu. Fóra jsou přece jen trochu o něčem jiném a často do nich ani nemám chuť nahlížet. Ale mít možnost rychle projít (přes RSS) poslední logy - to byla hodně nedoceněná vymoženost!!! Pokud už v budoucnu nikdy nebude, tak mne to bude hooodně mrzet.
[quote] Saman: takze situacia je nasledovna: po mesiaci sa ozval tento tyzden Bryan z Groundspeaku. Mapa - bude, statistiky - mozu byt, ale momentalne to z ich strany nefunguje po technickej stranke - t.j. zatial nebudu. Na strankach gc.cz nemozu byt uvedene suradnice, nebude stahovanie gpx Ciech a podobne vymozenosti minulosti. Honza si prestuduje cez vikend navrh zmluvy, po jeho podpise a zaslani zmluvy do USA mozeme oficialne tahat data do mapy. Bude to potom zalezat na Honzovi, ako bude mat cas, takze pripadne treba este trpezlivost, lebo Honza sa strankam venuje dobrovolnicky ako hobby a zivi ho nieco ine.
[/quote]
Ahoj Šamane. Díky za příznivější zprávy. Mapa je super... Zejména pro hledání a pro lidi co nevládnou zcela angličtinou... Co se týče mapy, nešla by udělat nějaká AJAXová - už rychlosti načítání dat... Dneska mají uvolněné API jak mapy.cz od Seznamu, tak amapy.cz od atlasu a i google maps...
Statistiky by ale rozohodně měli také být... Byly to jedny z nejzajímavějších stránek na GC.CZ. Dále by měl být v nové verzi seznam nově publikovaných keší po celé republice atd...
Je možné přidat ruku k dílu a zapojit se do tvorby těchto věcí... Pokud by vznikl třeba i malý tým webových programátorů a rozdělili si práci, tak by toho bylo na člověka méně. Teď myslím Honzu, který programoval předchozí věci...
Přesně tak! Kde jinde se dozvím seznam posledních DNF logů, které mě potěší na duši, že nejen já jsem neschopný blbec, který nedokáže najít prasklou krabičku se shnilým notýskem [:D] (vše myšleno bez ironie)
jako malou nahrazku statistikam se da pouzit http://www.cacherstats.com/LocationIndex.html
drobny hacek je v tom, ze je az od 200 nalezenych kesi vyse.
Kosak:
no tak si ma prinutil sa zaregistrovat :-)
viem, ze pises aj kvoli tomu, ze nie si dost informovany.
so strankami je to tak, ze robime co mozeme, aby sme mali kvalitny a LEGALNY obsah.
na to sa treba dohodnut s groundspeakom.
stranky, s ktorymi porovnavas terajsi stav - gc.cz pred 1/4 rokom, gc.sk dnes, mali obsah bud ilegalne alebo pololegalne
a je pravom Groundspeaku to hocikedy zarezat (terms of use, s ktorymi suhlasis pri zakladani konta, cez ktore sa data tahaju)
ine europske stranky nepoznam, myslim, ze nemci a anglicania uz maju legalnu licenciu a podla obsahu by sa dalo uhadnut, ci ju dodrzuju alebo nie. napis pre inspiraciu, ktore myslis.
na nasich ceskych strankach sa naozaj pracuje, momentalne to nie je vidiet, ale na ich existencii a na dalsom vyvoji sa travi velka kopa casu a prace - drtivou vacsinou jedneho cloveka - Honzu. never tomu, ze keby to zobral do ruky niekto iny, ze by boli stranky ovela lepsie.
chvilku este pockaj a nechaj sa prijemne prekvapit.
Mion:
slubujes ze budes pravidelne citat cely zoznam poslednych logov?
No tak teď jsi mne opravdu vážně hodně potěšil!!!
No, nic raději neslibuji, času nějak stále jen ubývá (už se docela vážně začínám těšit do důchodu[;)]) ale zcela určitě budu pravidelně číst všechny poslední poznámky a DNFka [:P]
Již 2x jsem dával do fóra odkaz na jednoduchou cachemapu, která vám pomůže s vyhledáváním kešek a jejich logováním aspoň do doby než bude obnoven provoz oficialní cachemapy na GC.cz . Odkazy se ale strašně rychle ztratí v dalších příspěvcích. Tak že jediné jak se dají najít je použití funkce hledat (formulář vpravo pod horní lištou) a zadat tam slovo cachemapa. Nejlepší by jistě bylo kdyby byl odkaz přímo na liště, ale záleží na tvůrcích stránek, jestli by jim zveřejnění odkazu nezkřížilo plány při jednání o zdroji dat z GC.com. Mapka na www.cachemapa.unas.cz byla udělaná pro všechny, tak jí zkuste. Ve všech funkcích jistě nesahá původní mapce na GC.cz ani po kotniky, ale jako nouzovka do spuštění oficialní cachemapy vám může dobře posloužit. Ve volných chvílích do ní tu a tam něco dodělávám, aby byla lepší a líp vám sloužila.
No, já osobně se dost těšim na mapu. jakožto nový uživatel, který s předchozí verzí gc.cz neměl moc zkušeností, nemůžu moc posoudit co mi tu bude chybět a co ne. Ale ta mapa by se mi hodily, kdž třeba potřebuju zjistit cache na cestě někam … (zrovna dnes sem to potřeboval). Jako náradu sem musel použít Google Earth, ale všichni ví, jak je to s kvalitou obrazu…
trochu OT
jako docasnou kompenzaci muzete navstivit IRCnet pres aplikaci mIRC napr a pripojit se na jeden z ceskych serveru napr irc.i.cz
a prijit na kanal Geocaching.cz
kde napr funguje bot pres ktery se daji hledat kesky v cechach a tim dostavat presny url odkaz na cil.
do budoucna hodlame toto daleko zlepsit - jako oznamovani novych kesi primo na kanal, logovani kesi pres irc atd…
nebojte se a pripojte se k nam
za @ FilemonCZ
Uběhl skoro další měsíc od posledního příspěvku v tomto vlákně. Musím se pozeptat, jak to aktuálně vypadá s daty od Groudspeaku, potažmo s mapami na GC.CZ