Městské Mega-Multi...

Zkus zajet do Prahy, na rozehrati si dej Voyage Voyage, osvez si zemepis v ceskych mestech, projed se metrem a nezapomen odpoledne navstivit uhlirovic rodinu.

A není zajímavější odlovit si jednu hezkou multi a vypustit několik traditionálek, u kterých si většina z Vás stejně nepřečte listing s informacemi o místě uiložení?

Já tedy lovím kešky podle zajímavosti a ne podle toho, kolik se jich dá stihnout za hodinu.

no pokud ma clovek tu hodinu casu, tak radsi zajde na 2 tradicionalky, nez na multinu kterou vi ze stejne nestihne.

No uz to vidim ve fronte… kdyz udelam cache s podminkou, ze se musi lovit v prubehu deseti let, tak bude jeste zajimavejsi a
vynalezavejsi, je to tak?

To rozhodne ne. Zaprve proto, ze my s nikym nesoutezime ve vynalezavosti, takze komparativy nejsou na miste. Zadruhe proto, ze rok je naprosty extrem, hranice, limit. Ke zverejneni jsme to nabidli mj. proto, aby se opet zjistilo, kam az cacheri jsou schopni zajit, co jim jeste pripada zajimave. Je dost mozne, ze budeme jedini, kdo nabidne log se vsemi fotografiemi - a mozna ani to ne, protoze to nezvladneme.

Kazdy tu napisal kus pravdy, no citim nutkavu potrebu :slight_smile: zdoraznit, ze uplne genialna vec je ta pestrost, ktoru tu kazdy svojou troskou do mlyna prinasa. Niekto holky, iny vdolky a pritom trochu zdraveho usudku. Mestske multi, ci mega-multi (kde je hranica?) su podla mna vhodnym riesenim pre

a) skrysu, upozornujucu na viac objektov zaujmu na relativne malom uzemi (povedzme, typu este stale vcelku novej cache na Vysehrade)

b) tematicku skrysu, ktorou autor spaja hoci aj vzdialene miesta, ale ktore su vzajomne previazane tou nosnou temou, urcitym spolocnym znakom - a prave ten dodava danej (mega)multi zaujimavost a jedinecnost (ako priklad sa da uviest 7 smrtelnych hriechov v Brne, BIKE LVA, alebo ona spominana Kralovska cesta)

c) Nanutandove sialenosti a spol:)))

Na druhej strane, ak niekto spoji do multi napr. vsetky historicke pamiatky v centre, je to na skodu GC - niekolko peknych tradicnych skrys mohlo predstavit tie pamiatky omnoho podrobnejsie a kazdu v style, ktory sa na nu hodi. Priniesli by cacherovi omnoho viac zazitkov ako ta jedna supermegamulticache (priklad?? hm… …nejaku som tusim svojho casu aj nepremyslene vypustil 8( …a hned aj zarchivoval::))).

Me prijde ze neni duvod proc by nemohla byt mestska mega mega multi, ale nevidim duvod proc by u kazdeho zajimaveho mista nemohla dalsi tradicni nebo mystery. Cesta za multi je pak podle me zabavnejsi spocitam geoveci dosadim do vzorce a pak si najdu kesku primo v miste nebo obracene :). Priklad je podle me stromovka v praze kde je asi 7 kesi nekere multi nekere ne a stravili sme tam hezky den plny geolovu.

Nevím proč by nemohla existovat městská multi keška - měla by přivést hledače na zajímavá místa a provést ho městem/nějakou zajímavou oblastí. Ale neměla by být na úkor tradičních kešek, které jsou jednak tradiční a jednak pro méně zdatné začínající hledače. A fakt je i ten, že když mám v nějakém místě třeba jen hodinku čas, tak je to jedině ta tradiční keška…

Mrzí mě jestli můj první post tak vyzněl, ale proti městským multi naopak nic nemám. Vadí mi odfláknutost některých mega multi kešek a to ještě od nováčků, kteří by podle mého názoru měli začít tradiční keší…

Jsem z Liberce a když se tak podívám, fakt není tradičních kešek v Liberci/Jablonci dostatek. A jsou tam taková pěkná místa která by si to zasloužila… Rozhodě ale multi kešky spočitatelné od stolu nemají smysl. Prošel jsem si log od liberecké procházky a aniž bych vstal od stulu v Praze, tak tam odpoledne pošlu juniora, ať ji vyzvedne :-/ O tomhle ale asi GC není..

Jak rikas. Ale smysl ta cache mit muze, nic a nikdo ti prece nebrani ty stage skutecne obejit, i kdyz uz mas potrebne udaje. Samozrejme, pokud ty stage za neco stoji, a nejsou to obycejna mista kde se jen spocitaji patniky… / Myslim ze neni nutne delat multi-stage neprokouknutelne aby nesly zjistit jinak nez projitim, kdo si to chce obejit si to obejde, kdo nechce, jeho skoda…

Problém je v tom, že místní ty místa většinou zná, ale nemá spočítané ty patníky.

A přespolní si na takovou keš nenajde čas a i když najde, tak u tohoto provedení se o historii místa nic nedozví :frowning:

Pokud mi vyjde záměr, tak se to zanedlouho změní, trpělivost…

Potřeboval bych, aby den měl více jak 24 hodin a to nejen kvůli geocachingu :o)