Ahoj,
četl jsem si tu vlákno o PM cache a napadlo mě, kolik jich je asi u nás je - nechci znát přesný počet, ale zajímalo by mě to alespoň zhruba. Jsou např. nějaké v okolí Chomutova (na horách)? Začínám lehce přemýšlet o PM …
Předem díky
Packy
V CR podle informace ve foru 79.
Delat si PM jen kvuli tomu, aby sis odlovil PM cache je podle mne nesmysl. PM si udelej kvuli podpore provozovatele hry a PQ.
Vychází mi jich 101, z toho v okolí Karlových Varů 19 a pak až v Ústí.
A kvapa má naprostou pravdu.
Kdyz to je prave to dilema - nejsem uplne tak aktivni lovec, abych PQ vyuzil (za 3 roky registrace odloveno 110 cache) - lovime pro radost a jen obcas. Podpora provozovatele je moralni otazka - ale myslim si, ze GC podporuji kde muzu (clanky na webu, prezentace v ramci GIS day, popripade v ramci vyuky GIS). Proto me zajimalo, jestli je tech PM cache nejaky rozumny podil - ze by me to spise prilakalo si PM zalozit.
Packy
Myslím, že kvuli PM keším to smysl nemá…B)
Přesně jak psal Kvapa. Většina má PM pravděpodobně kvůli PQ (export listingů a keší do navigace dávkově) a kvůli podpoře hry. PM keše jsou něco navíc, ne hlavní důvod. Ale zas je pravda že u PM keší je poměr zvláštní a pěkná : obyčejná cca 1:1.
Opravdu pořizovat si PM kvůli PMO keším za to nestojí. V celé ČR jich je k dnešnímu dni pouhých 106 (dle PQ; včetně momentálně disablovaných). Já mám prémiové členství od září 2009. Spíše náhodou jsem našel zatím pouze dvě PMO kešky. Obě zcela průměrné městské kešky.
PM členství jsem se zatím moc nenaučil využívat. Občas stáhnu nějaké PQ, když si plánuju výlet či dovolenou. A taky jsem ho využil k tomu, že jsem nedávno jednu PMO kešku založil. B)