Moje mapy: Jak si vytvořit vlastní puntíkovou mapu do profilu - Geocaching.cz

Provedene úpravy:

1. Mapy měst:
  • Opraven poměr stran
  • Silnice jsou nyní v šedých odstínech místo barevných
  • Přegenerovány všechny mapy měst (65)
  1. Mapa Francie
  • Zobrazuje nyní pouze metropolitní Francii (včetně Korsiky)
  1. Mapa Evropy
  • Upravené hranice - nyní vidět celé Španělsko, Portugalsko, Itálie, Řecko,
    Kypr atd.

Budeme rádi za další postřehy a nápady.

Za mě hlavně to, co jsem psal v neděli ohledně posunutého zobrazení na mapě crkraje. Ohledně toho “moře“ okolo Česka, to je spíš subjektivní pohled, ale ta nekonzistence je zvláštní. Vím, že to tak bylo i původně.

Města s šedým podkladem jsou o dost lepší, díky. Na můj vkus jsou silnice stále zbytečně výrazné, když to není mapa k ježdění autem, ale i to je asi subjektivní.

Ještě by to chtělo projít mapu kontinentů a světa.

• Na světové je oříznutý Nový Zéland i kus Austrálie. Možná i Antarktida by si zasloužila své místo, podle toho, jak moc se tím mapa zvětší. Přecejen tam málokdo z nás bude mít nějaký puntík, ale ten kdo ano, bude se s ním chtít patřičně pochlubit.
  • Asie má velký ořez z jihu. Chybí kus Indie, většina Indočíny, celá asijská část Indonésie a Filipíny. Naopak je tam zbytečně velký kus Afriky a Pacifik až za Havaj.
  • Severní Amerika: Chybí většina Mexika a kus Floridy. Střední Amerika svou mapu nemá, takže pokud není v plánu, nabízí se ji zahrnout do Severní nebo Jižní.
  • Africe chybí východní i západní body.

A ještě bonusová připomínka, kdyby už nebylo do čeho píchnout: Hranice krajů na mapách krajů jsou podle mě příliš generalizované. Nejvíc je to vidět na Praze jakožto nejmenším kraji. Ale jak říkám, s tímhle se žít dá, tak jen návrh pro budoucí zlepšování.

Jinak svělá práce. Jsem moc rád, že se toho někdo ujal. Hned jak vyřeším nahrávání bez použití MyFinds PQ (používá přepsané souřadnice a tím kazí geoglyphy), tak si mapky i s odkazem s radostí opět vystavím na profilu a budu se jimi kochat. Takže velké díky.

1 Líbí se

PS: A teď ještě koukám, že evropské země v poslední sekci jsou taky silně generalizované, tím, že jsou vytažené z mapy Evropy. Ale opět je to okrajový problém.

Moje mapy - aktualizace

Díky za podrobnou zpětnou vazbu! Provedl jsem následující opravy:

Kontinentální mapy (svět, Evropa, Asie, Afrika, Austrálie, Severní/Jižní
Amerika):

• Opraveny bounding boxy - Mexiko, Indie, Indočína, Filipíny nyní zobrazeny
  • Přepnuto na jednodušší projekci
  • Austrálie a Oceánie včetně Nového Zélandu

České kraje:

• Přepnuto na detailnější GADM data (místo Natural Earth)
  • Hranice krajů jsou nyní přesnější

Městské mapy:

• Silnice zeslabeny - tenčí čáry, světlejší barvy, bez tmavých okrajů
  • Mapy by nyní měly být čitelnější

Změny jsou již nasazené. Pokud by se někde objevily problémy s umístěním bodů
(teček), dejte vědět - projekce jsou nyní sladěné mezi generátorem map a
zobrazovacím skriptem.

Díky za další várku změn.

Škoda toho přepnutého zobrazní světa a kontinentů zpátky na válcové, Lambert nebo ty další azimutální byly mnohem lepší. Teď je to opět nehezky zploštělé. Je to kvůli výkonu, nebo co bylo za problém?

U Asie mi přijdou body oproti podkladu posunuté kousíček na jih. Viz moje nálezy na Bali a Lomboku:

U české mapy ČR - kraje (jen kraje, bez měst) je stále silný posun na západ.

České kraje a evropské země jsou o dost lepší! U mapy Německa mi akorát přijde zvláštní, že nálezy v Česku jsou takové useknuté na kraji obrázku. Ale asi se s tím taky dá žít, když je to mapa Německa.

Já používám mapy jak jsem si je definoval už před mnoha lety a i na aktuálním serveru se mi zdají v pořádku. Mám raději Google podklad než ty slepé mapy. Nakonec se na to kdokoliv může podívat.

Teď ještě musím vyřešit nové nahrávání na web, něco mi tam nefunguje.

jeden příklad

Německo