Od stejneho autora vcera vysla singlovka <a href=GCXK8J CrashCache (Traditional Cache) in Hlavní město Praha, Czechia created by mountfield.scoop target=new>CrashCache. Prvni tri logy jsou DNF. Byl jsem tam taky, protoze jsem mel v planu tu Brevnovskou multinu, ale zaver jejiho listingu me velmi znejistel, a proto jsem se chtel presvedcit, zda to ten podezrely nick mysli s kesovanim vazne, nebo si jen dela srandu.
Mountfield.scoop ma jednu nalezenou, a to <a href=Geocaching target=new>zalogovanou docela drsnym zpusobem. Pozde a do ukradene kesky.
Mam podezreni, ze autor <a href=Geocaching > Groundspeak - User Profile target=new>mountfield.scoop neni zadny novacek, ale nekdo z velmi zkusenych, kdo chce jen demonstrativne shrnout vsechny chyby a problemy, ktere se zacaly objevovat po akci Bedy Travnicka a s ni spojenem dramatickem narustu poctu takykaceru.
Takze otazka zni: Jedna se o kacera z rad “otcu zakladatelu”, kteri jsou otraveni explozi hloupych kesi?
Pokud se mylim a keska CrashCache byla umistena a) vcera b) podle pravidel GC, c) dobre zamerena a pokud sifra na Cache Sv. Benedikta je lousknutelna na lavicce v parku pri prochazce Brevnovem, pak ucinim verejne pokani, autorovi se omluvim a venuji mu neregistrovany coin jako zadostiucineni.
Vcerejskem pocinaje jsem prestal byt beta-testerem novych kesi. Navic si od GC musim dat pauzu, protoze tudy cesta nevede. A mrzi me to. Vcera jsem si bral den dovolene jen abych pro ostatni pripravil neco hezkeho.
Tak to vypadá, že nás zase někdo předběhl :)) Jsme měli v plánu udělat krásnou mysterku s názvem “UBC” (Uplne blba cache). Plánem bylo shromáždit do této mysterky všechny nešvry co se momentálně vyskytují u některých kešek, jako je hledání micra s dalšími souřadnicemi na krásném smetišti, dvou až třířádkový vzorec výpočtu, kde by občas chyběla nějaká ta závozka, a další oblíbené maličkosti. A kdyby se náhodou někdo dostal až k finalovce, čemuž nevěřím, tak samozřejmě na takové “krásné místo”, kde by hledáním strávil nějakou tu hodinku, ale zbytečně, protože bychom tu finalovku na místo prostě zapoměli dát. Ale jak vidno podobných a tématicky stejně zpracovaných kešek přibývá, a tak náš záměr ztrácí pointu a tak od něho ustupujeme :)))) Přeji hodně zábavy při geocachingu :))))
At na to koukam ja chci, vychazi mi z toho nejaka naschval a natruc akce. Nechce se mi verit, ze by nejakej novacek udelal tak propracovanej listing, jako ma ta brevnovska multi a pri tom dal pixli do blizkosti jiz existujicich kesi, kterym timto ani nekonkuruji, protoze ve svem zakladu jsou nesmyslne. Proc geokres a na tomto miste? Navic ta je umistena blizko zastavky multi - reviewer mi uz takto jednu (navic finale mysterky) neschvalil pred jejim premistenim…
Brevnovsky klaster jiz take ma svou kes. Okolni areal je hezky mohl by mit dalsi a klidne multi, ale proc zrovna takovou…
Mozna ze jsem stejne jako dandra spadl z jahody na znak a vidim skodice tam kde neni, pak ovsem zacina nova era ceskeho geocachingu - zakladani konkurencnich kesek.
Sic nechapu pocinani onoho neznameho ale pokud uvede vse do poradku aby toto pocinani souhlasilo s pravidly hry, neni co namitat, kazdy mame svobodnou moznost vyberu.
Skoda, ze se k tomu nevyjadri sam autor a nepodeli se o sve pohnutky a sve cile, kterych chtel svym dilem dosahnout. Pokud zachovava mlcenlivost vytvari se prostor pro ruzne spekulace. A Dandro nenech se otravit.
Každopádně mě by prozatím stačilo vyjádření Haggaeuse, jak toto může být publikováno jako multi a né mystery :-(. Ono podobných kešek ještě existuje :-(. Třeba když dorazíte na tradicional kešku “Hlína”, tak se nenechte zmást a z místa kam vás to dovede začněte projektovat bod :-(. Prostě tak nějak pozvolnu ten geocaching jde do prde…
A autor mi prave odpovedel … Keska CrashCache je udajne na miste, kde jsme hledali dukladne taky, i kdyz se nam moc nechtelo kvuli nebezpeci urazu elektrickym proudem. Rozhodne jsem mu navrhnul premisteni. Vypada to tedy, ze mountfield.scoop neni fantom, ze je to jen dalsi novacek a ze ja docela s radosti prijdu o jeden neregistrovany coin.
Hmmm…kesuju chvili a GPS mam od Bedi :-(. Nicmene vcera jsem dorazila ze skvostne Vyzvy, za nej..co jsem v kesovani zazila povazuji cache od Doodleeka (Bear Moat, Hranicar, Chodec) a vsude kolem vznikaji dost dobre veci i od novacku. Jen se k nim neda dojet rychle autem, zalogovat a zmizet. Prazske cache neznam, mozna ze tam se geocaching ubira opravdu uvedenym smerem. Tady bohudik ani nahodou.
Chachá :-)))) Dane to si piš, že tam bylo hovno. To víš, že ráno cestou do práce jsem se tam stavil a pořádně si to tam prolezl i nahoře v té elektrice, až zase bude chytrák psát, že to tam bylo a my jsme slepí. Nebylo tam ani hovno. Původně jsem chtěl zůstat na místě a počkat si na něho až ji tam přinese, abych mu zahodil gpsku dolů ze stráně, ale pak jsem raději šel do práce, protože mi to zato nejtojí. Stejně je to pouze bod do statistiky a odmazání ikony z cache mapy. Ty jsi možná skončil s Betatesterstvím, já jsem právě skončil s milosrdnými logy!!! Né že jako dříve budu psát, že děkuji za kešku, ale že se mi moc nelíbila. Bude tam napsáno jak to opravdu bylo, že se mi prostě z toho chtělo blít.
Ted jsem se vratil z Anglie a Irska a tam je to oblibeny vtip. Meli jsme vyfiltrovane jen Traditional (hledali jsme jen tak mimochodem po ceste), pak jsme ale zjistili, ze kazda treti traditional je vlastne peti-stage multi, nebo letterbox hybrid, nebo tak neco. Ale tam to evidentne nikomu nevadi, v lozich to nikdo moc nekomentuje, a kdyz jsem to komentoval ja, autor se naramne urazil a log mi smazal… nekdy je proste i v GC veselo az to boli :]
Tak moc děkuji za pochvaly:-) CrashCache je opravdu na svém místě a není problém ji najít. Moc se mi líbí, jak když ji nemůžete najít se pak vyjadřujete o autorovy. Další věcí je, že ač jsem začátečník (za čtrnáct dní jsem jich našel 25 - jen to neloguji, protože mě to nebaví) hraju tuhle hru bez problémů bez GPS. Nevím nakolik ji ke hře potřebujete, mě osobně by to vůbec nebavilo. Sledovat displej dokáže každý, ale když si vezmeš mapu 1 : 55 000 a tam si zakreslíš ten bod, pak si seženeš nějakej turistickej plánek města ve větším měřítku a podle nějaké nulového bodu odpočítáváš, je to mnohem zajímavější. Tak třeba včera jsem našel Bílkovu vilu a výslednou souřadnici jsem vypočítal z hlavy, stačí u toho jenom trochu myslet. Vřele Vám doporučuji zkusit si tento způsob. Cache Sv. Benedikta se dá v pohodě uhrát za hodinu a výpočty opravdu provedeš rovnou na lavičce a k nalezení finále Cache vůbec nepotřebuješ. Navíc ti chytřejší z Vás se podívají na fotografie, kde kupodivu najdete fotky většiny lokací, kde máte najít indície a jedna fotka je tam tak trochu o ničem, prostě zeď. No, a komu to docvakne tak zjistí, že třeba je to fotka místa, kde je Cache schovaná, takže žádnou multi řešit nemusíš.
Fakt bych Vám všem doporučil aby jste si zkusily nechat Gps doma a vzít si jen tužku, mapu a papír. Nevím, na kolik mě hodnotíte jako začátečníka, ale třeba v donovalech jsem jednu našel jen pomocí hodinek. Prostě si vezmeš průměrnou chůzi, jeden výchozí bod, načasuješ, vyrazíš a pak se koukneš doleva, hele strom a je to.
Poznámky i geocoiny si nechte pro někoho jiného, hraju to kvůli tomu hledání a všechny ty blbosti co jsem vevnitř našel posílám dál.
Já si tam snad ke CrashCache půjdu stoupnout a radit Vám jak ji najít…
Trochu mě také mrzí, že jsem Vám zde vyzradil i několik informací o Keši na břevnově. Hele, když už tak brouzdáte po tom internetě. Proč si nezkusíte najít informace o pohřbených osobnostech na tomto hřbitově? vždycky je tam datum narození a úmrtí…