Muž se nabodl na ocelový hrot. Hasiči ho odvezli i s brankou
Netradiční zásah mají na kontě pražští hasiči. V noci na úterý na Janáčkově nábřeží v Praze 5 šlápl mladý muž na ocelový trn branky. Kovový hrot mu provrtal nohu. Mladík se nemohl ani hnout. Hasičům nezbylo, než branku odříznout a muže i s její částí předat záchranné službě.
a odkaz Aktuálně.cz - kompletní zpravodajství z domova i ze světa
nedával bacha chudák, byla to mikroška a měl ji hned nad hlavou z levé strany překladu té branky. Borec byl hrdý a nečetl hint, ted je branka v čudu a cache disable… :o
Nechapu, proc rezali branku? Nema to zadne zpetne hroty, aby se noha nedala vyskubnout…? Sice je to trochu drsne, ale ve spitale mu to stejne nakonec vyndali, ze… a pichnout lokalni umrtveni by snad slo i u branky… no, nevim.
Kamarad si jednou bosky stoupnul na prkno se stovkovym hrebikem, spicka pekne vykoukla z nartu… do spitalu ale i s prknem nesel, proste nohu vytahl. Pravda, vzapeti potom omdlel… ale jen na chvilku.
Toho, kdo tu branku vymyslel, bych nicmene nechal stoupnout si do ni obema nohama… vyrabet takovy svinstva. Jako obrana proti prelezeni je to navic stejne celkem k nicemu, kdyz by se podle fotky vzhledem ke sve vysce a okoli evidentne dala oblezt kolem… ble.
Při propíchnutím čímkoliv se rozhodně nemá z rány nic vytahovat. Je k tomu celá řada důvodů - jedním z nich je, že předmět v ráně může být tím, co přicpává narušenou tepnu. Stejně tak může dojít neopatrným pohybem k přetnutí nervů atd. Jak to jde, vždy se pacient veze i s tím co z něj trčí. Jsou známy případy, kdy pacient přežil i probodnutí srdce a to jen proto, že s předmětem který byl do něj zabodnut nikdo nehýbal. Obzvláště při poranění trupu je to dost zásadní pravidlo - je tam spousta důležitých orgánů.
No z trupu neco vytahovat by me nenapadlo ani nahodou. Ani netvrdim, ze mel tu nohu vytahnout sam, myslel jsem az s asistenci zachranky… Nicmene mas asi pravdu. A rozhodne nechci tvrdit, ze by lide ze zachranky a hasici nevedeli, co delaji…
Tak uz radsi mlcim, co.
No tak nejsem doktor, ale z laického pohledu bych řekl, že když vytáhneš takovou kládu z nohy, tak ti tam zůstane pěkná díra a hrozí ti celkem vzato i vykrvácení, pokud to šlo skrz cévu. O riziku kontaminace krevního řečiště vzduchem se neodvažuji diskutovat, protože jak jsem psal-nejsem doktor. No a lepší je když se tyhle komplikace dějou v nemocnici, než na Janáčkově nábřeží…
BTW taky by mě zajímalo, jestli to byl kačer a na jaké keši to bylo…
BTW: Jednou jsem si pichnul hrebik do nohy. Sice byl relativne maly, ale muzu hovorit o stesti, pac jsem na to prisel az za par hodin, nebot me pobolivala noha. Bylo to bez nasledku, jen znicena bota a dira v noze.
To jsem byl jeste maly prcek, ale stejne nechapu, jak sem si toho mohl nevsimnout…
Tady "kolega" mel mene stesti, ale snad je mu uz lip.