možná to byl kačer ?

přiznejte se -

Muž se nabodl na ocelový hrot. Hasiči ho odvezli i s brankou

Netradiční zásah mají na kontě pražští hasiči. V noci na úterý na Janáčkově nábřeží v Praze 5 šlápl mladý muž na ocelový trn branky. Kovový hrot mu provrtal nohu. Mladík se nemohl ani hnout. Hasičům nezbylo, než branku odříznout a muže i s její částí předat záchranné službě.
a odkaz
Aktuálně.cz - kompletní zpravodajství z domova i ze světa

Taky jsem si rikal pro co tam lezl..kdyz jsem to videl:-D

nedával bacha chudák, byla to mikroška a měl ji hned nad hlavou z levé strany překladu té branky. Borec byl hrdý a nečetl hint, ted je branka v čudu a cache disable… :o

To by mne zajímal ten log :smiley:

Ktera cache to byla? :wink:

Nechapu, proc rezali branku? Nema to zadne zpetne hroty, aby se noha nedala vyskubnout…? Sice je to trochu drsne, ale ve spitale mu to stejne nakonec vyndali, ze… a pichnout lokalni umrtveni by snad slo i u branky… no, nevim.

Kamarad si jednou bosky stoupnul na prkno se stovkovym hrebikem, spicka pekne vykoukla z nartu… do spitalu ale i s prknem nesel, proste nohu vytahl. Pravda, vzapeti potom omdlel… ale jen na chvilku. :slight_smile:

Toho, kdo tu branku vymyslel, bych nicmene nechal stoupnout si do ni obema nohama… vyrabet takovy svinstva. Jako obrana proti prelezeni je to navic stejne celkem k nicemu, kdyz by se podle fotky vzhledem ke sve vysce a okoli evidentne dala oblezt kolem… ble.

Při propíchnutím čímkoliv se rozhodně nemá z rány nic vytahovat. Je k tomu celá řada důvodů - jedním z nich je, že předmět v ráně může být tím, co přicpává narušenou tepnu. Stejně tak může dojít neopatrným pohybem k přetnutí nervů atd. Jak to jde, vždy se pacient veze i s tím co z něj trčí. Jsou známy případy, kdy pacient přežil i probodnutí srdce a to jen proto, že s předmětem který byl do něj zabodnut nikdo nehýbal. Obzvláště při poranění trupu je to dost zásadní pravidlo - je tam spousta důležitých orgánů.

No z trupu neco vytahovat by me nenapadlo ani nahodou. Ani netvrdim, ze mel tu nohu vytahnout sam, myslel jsem az s asistenci zachranky… Nicmene mas asi pravdu. A rozhodne nechci tvrdit, ze by lide ze zachranky a hasici nevedeli, co delaji… :slight_smile:
Tak uz radsi mlcim, co. :slight_smile:

No tak nejsem doktor, ale z laického pohledu bych řekl, že když vytáhneš takovou kládu z nohy, tak ti tam zůstane pěkná díra a hrozí ti celkem vzato i vykrvácení, pokud to šlo skrz cévu. O riziku kontaminace krevního řečiště vzduchem se neodvažuji diskutovat, protože jak jsem psal-nejsem doktor. No a lepší je když se tyhle komplikace dějou v nemocnici, než na Janáčkově nábřeží…

BTW taky by mě zajímalo, jestli to byl kačer a na jaké keši to bylo…

P.S. Jsem pomalý v psaní…

Omlouvám se za mírné OT, ale nemohl jsem si nevzpomenout na tenhle obrázek :slight_smile:

Jo jo…kdo maze,ten jede… :smiley:

:smiley: Jen skoda, ze si autori nedali pozor a trochu obrazek neupravili. Pri pozornejsim pohledu mu neverim…

BTW: Jednou jsem si pichnul hrebik do nohy. Sice byl relativne maly, ale muzu hovorit o stesti, pac jsem na to prisel az za par hodin, nebot me pobolivala noha. Bylo to bez nasledku, jen znicena bota a dira v noze.

To jsem byl jeste maly prcek, ale stejne nechapu, jak sem si toho mohl nevsimnout…

Tady "kolega" mel mene stesti, ale snad je mu uz lip. :slight_smile:

Neviděl jsem odpověd, ví se která cache to byla?

Řekl bych, že to bude nějaká finálka :slight_smile: