Mrtvý "geokačer" na Proseku?

Viděli jste dnes ve večerních zprávách na Primě tu reportáž o mrtvém muži, kterého našli v jeskyních na Proseku? Říkali, že prý by to mohl být horolezec, který hrál internetovou hru, kdy někdo dostane souřadnice a pak jde do terénu hledat poklad.

No mě už to volal nekačeří kamarád a vtloukal mi do hlavy,abych nikam nelezla.Já to neviděla.

Dnes jsem zahlédl v RSS podobnou zprávu na iDnes, tam ale o geocachingu není nic. Je na tom místě nějaká keš?

Asi je to hloupost. V těch jeskyních by mu stejně nefungovala GPSka, tak co by tam hledal. A asi tam nemohl spadnout, když ho vytahovali odněkud 200 metrů štolama. Nevím neznám to tam. Keše na Proseku jsou, ale ani nevím kde jsou ty jeskyně, tak kdo ví jestli je něco tam.

Jojo, taky uz mi to volala babicka a neopomnela se zminit, co ze to delam za kravoviny. To by me zajimalo, co v te televizi zas rikali hezkyho. Ja teda o takove cachi nevim, ale je taky fakt, ze ted nevim o pulce cachi, co jsou v Praze. Smutne je to kazdopadne a jenom doufam, ze to nakonec opravdu nebyl nikdo z nas [:(]

[quote] marekl: Dnes jsem zahlédl v RSS podobnou zprávu na iDnes, tam ale o geocachingu není nic. Je na tom místě nějaká keš?

[/quote]

no tezko rict. z toho clanku jsem nepoznal, kde se to vlastne stalo - prosecky podzemi je siroky pojem - stoly jsou rozsahly na nekolik kilometru. teoreticky nejbliz je "muj strejda svatej vaclav" a "suburb vista". ale to je proste jen oblast okraje proseka, se stolami nemaji ty kese nic spolecnyho. ani nevim o tom, ze by v blizkosti byl nejaky nezabetonovany vchod. takze pokud ji zrovna nezakladal, kvuli kesi tam nebyl.

Tak mě už to mamka taky říkala a taky že prý nikomu neříkáme, kam jdeme
na výlet… Prima ma archiv zpráv na internetu, ale naposled je tam
včerejšek, tak snad zítra se na to budeme moci podívat.

[quote] Tommu: Asi je to hloupost. V těch jeskyních by mu stejně nefungovala GPSka, tak co by tam hledal. A asi tam nemohl spadnout, když ho vytahovali odněkud 200 metrů štolama. Nevím neznám to tam. Keše na Proseku jsou, ale ani nevím kde jsou ty jeskyně, tak kdo ví jestli je něco tam.

[/quote]

no co by tam pripadne hledal? prece kes [:)] to ze pod zemi neni signal, neznamena, ze v jeskynich nejsou kesky [:)] jinak prosecke, klicovske a hloubetinske podzemi je umele vytvorena nekolikakilometrova a nekolikapatrova sit stol a jeskyn, ktere vznikly behem par stoleti tezbou pisku. zhruba od 50.tych let jsou sanovany betonem, protoze se sem tam propadly ulice. a samozrejme zadivany vsechny vlezy. uvazuje se o tom, ze by se cast zpristupnila, ale chodby uz jsou v dost vratkem stavu, sem tam se nektere chodby zasypou, takze to zatim nejak vysumelo.

Tak už se na to můžete na stránkách Primy podívat. Zatím se neví ani kdo to byl ani jak zemřel a slovo geocaching tam nepadlo…

Je to přesně tady.

Páni horolezci, co hledáte poklady podle souřadnic, tady se na to můžete podívat. To si zase něco novináři vydedukovali. Až zase někam půjdete hledat ty krabičky, tak o svém umyslu nezapomente říci rodičům, babičkám, dědečkům a horské službě. :-o
http://www.iprima.cz/zpravodajstviasport/?460e=1610

Ad Prima: Hlavně už horolezcům nedávejte žádné souřadnice. Oni si totiž ubližují i bez nich a co teprve s nimi…[:S]

iDnes o tom píše zde

Pravdepodobne umrel nasilnou smrti a potom do toho hned tahaji GC? Co je to za logiku, kazdopadne je to smutna situace[:S] takze…davejme na sebe bacha[;)]

Nejspíš boj o FTF. A už to nedělejte, nebo  GC zakážou provozovat [:D]

Ad Prima: Hlavně už horolezcům nedávejte žádné souřadnice. Oni si totiž ubližují i bez nich a co teprve s nimi...[:S]

Ehm, ehm, pochopili jsme s Kacas, že GC je opravdu velice, ale velice nebezpečný. Zlaté lezení nebo speleologie. Tam se nám nikdy nic nestalo, teda až na Balua, ale to je jiná SM historie. Ten odcházel od lana téměř pravidelně od krve nebo se spáleninami.

[quote] Medovi: Tak už se na to můžete na stránkách Primy podívat. Zatím se neví ani kdo to byl ani jak zemřel a slovo geocaching tam nepadlo... [/quote]

Je pravda, že slovo geocaching tam nepadlo, ale to že mohlo jít o internetovou hru kdy dostanete souřadnice a hledáte krabičku s pokladem tam řeč je.... 

Jo, to nepopírám a nic jsem zvláštního jsem tím nemyslela [;)] Jen jsem to tak vypustila z pusy (klávesnice). Každopádně je dobře, že zpráva byla ve stylu “mohlo” jít o internetovou hru a ne něco jako “Geocaching zabil dalšího člověka”. [:(]

No to bude asi tou medializací geocachingu v poslední době. Novináři toho mají plný kebule, a když najdou mrtvolu na místě kde si člověk řekne "co tam ten člověk mohl hledat?", tak je ihned napadne GC, ať už tomu říkají jakkoliv. A hned s tou kachnou do světa.

Pravděpodobně se o tom doslechneme ještě i v jiných souvislostech...[*-)] 

Proboha, nebuďte paranoiní. Možná by bylo dobré nějak vyzjistit, jak ta redaktorka dospěla k tomu, že šlo o hru z internetu... měl u sebe gpsku, kešku v ruce nebo tak něco? Vždyt do jeskyní a do štol leze spousta lidí. 

Že má GE svoje objeti,víme.Sice ne tolik na životech,jako na zdraví.Viď Pitrísku[;)]?Rozumnej kačer nepoleze do zabetonovaný štoly,když je to proti pravidlům,ne?Já osobně dělám při hledání různé blbosti,ale nikdy s ohrožením života.(Nohy zebou byla výjimka[:@]).Právě jsem si dočet povídání na vláknu medializace GC v souvislosti s CITO a tohle vlákno je trochu odpověď.Při nevysvětlitelných úkazech bychom mohly být spojováni třeba s ufony[:)]