Skutecne si musime pomahat? Nemusime, rozhodne nemusime. Dokonce v nasi spolecnosti se nenosi pomahat ani si nechat pomoci. Vsichni jsme prece dostatecne dobri na to, abychom vse zvladli sami. A kdo si nedokaze pomoci sam - tak ten ma proste smulu.
Na Geochecku jeden team prisel o svuj vuz. Konkurencni team jim ale pomohl a vzal je k sobe na palubu. Tim se dobrovolne vzdal lepsi pozice ve prospech prospech pomoci druhym. Tehdy se mi to moc libilo a netusil jsem ze se mi neco podobneho stane take.
Vcera se mi stalo neco, co me vedlo k tomu abych napsal tento prispevek.
Jeste predevcirem jsem mel nalezenych 989 kousku. Ve ctvrtek jdu na Pardubicky event. Citil bych se trapne kdybych tam sel s 989 kouskama. Bal bych se ze mi kazdy rekne "to jsi tech jedenact krabicek nemohl posbirat?" Ale i sam pro sebe jsem chtel oslavit milenium na domacim eventu.
Tak jsem vyrazil. Potreboval jsem 11 kousku. Jenze co se nestalo. Na 4 cachi jsem uvedl GPSku (60CSx) do stavu totalniho vyhledavani satelitu a nebyla schopna zacit fungovat normalne. Veskere me pokusy selhali. Proste jsem nebyl schopny si pomoci sam.
Takze zacala serie veci, ktera me utvrdila v tom ze cacheri jsou zpravidla dobri lide. Prvnimi telefonaty jsem se pokusil svou GPSku rozchodit. Na me GPS SOS volani reagoval Doktor a Marwil kdy se oba snazili vymslet co dal a o svych napadech me prubezne informovali. Jejich snaha byla marna, presto si jejich pomoci moc vazim, protoze okamzite prestali pracovat na sve praci a zacali se venovat pomoci cacherovi v nouzi.
Kdyz jsem zjistil, ze GPSka je out of order, tak jsem resil co dal. Fyzicky nejblizssim cacherem pro me byl v dane chvili Max, takze telefonat jemu. Ten okamzite nabidl svou GPSku, s tim ale ze se nachazi pomerne daleko od nej a hned me informoval o cacherech kteri byli me pozici jeste bliz. Takze dalsi telonat smeroval Suplerovi. Ten bez zavahani nabidl svuj stroj. Popsal mi kde ho najdu (samozrejme popis lokace pomoci cachi). V okamziku kdy jsem k nemu dorazil tak tam na me uz cekala nabita GPSka. Krome Suplere tam stal i Kladina aby meli jistotu ze krome GPSky jsem v pohode.
Diky teto pomoci jsem mel moznost dokoncit svuj plan a prozit nadherny cachovaci den.
vse dovrsil Honzal, ktery mi poslal mail, ve kterem nabizel pomoc svych kamaradu pri reseni problemu s mou GPSkou.
Pro nekoho to je mozna automatika, ale pro me ne. Ja si moc vazim toho ze mi lide vyse zmineni podali okamzite pomocnou ruku nebo aspon radu. A proste jsem chtel timto vlaknem podekovat verejne.