Může Basic Member logovat keše PM?

Ahoj všem,
jak může BM zalogovat odlovenou PM cache? Je jiná možnost než zaplatit si PM? Díky

o pár postů níž se to řeší… :o

shrnu:
nemůže - jedině zaplatit /dřív to šlo, možná zase půjde/

• vi waypoint od nekoho kdo ma PM…
  • lovi spolecne PM
  • nahodou ji najde a s ni zjisti i waypont
  • zaplati si PM

a ja nevim kolik je dalsich moznosti… :wink:

nedavno jsem nasel a zalogoval PMC, a az pri prohlizeni profilu jsem zjistil, ze je PM … a to to byla keska u silnice mezi polema u elektrarny… nic moc… :wink:
Takze jsem ani nepochopil proc byla PM only!

to není pravda
neexistuje možnost zalogování PMC na GC.com, to co popisuješ je nález keše a log v logbooku :expressionless:

Díky, myslel jsem si, že to asi nepůjde, ale doufal jsem. Odlovili jsme společně se známými 5kovou Mel-Manovu PM cache a dost si to považujeme. Tak zbývá aktivovat PM.
PS: sorry, nenašel jsem vlákno kde se to řešilo, asi v panice, že ten log nebude tak jednoduchý.
Díky

JJ, já hlava dubová, už jsem to našel. :smiley:

no ja v ramci eventoveho spolecneho odlovu nasel jednu PMkovou, a autor rikal, at mu napisu pres profil a ze mi posle odkaz na zalogovani. a primo rikal, ze na pozadani posle i listing v PDF nePM clenum pokud si o nej napisou. jde o H+uv Emmenthal

jenže odkaz na zalogování již zkrátka nebude fungovat… a o tom to tu celé je, ne c’est pas?

a) Pockat jestli po novem roku zacne snad fungovat link (backdoor) ..
b) ukecat ownera na chvilkove vypnuti pm na zalogovani … :slight_smile:
c) nebo si PMO nekam psat .. az jich bude vic je po koupeni kratkeho PM (jsem snad neco slysel o nejakych bonusovych na jeden mesic k nekteremu koupenemu zbozi .. kolo .. gps) vsechny hned zalogovat … :wink:
d) koupit si PM a neresis to :wink:

d) je správně… Odpustit si Hambáče a věnovat penízky na něco užitečnějšího

Nechápu proč to tady všichni proboha řešíte. PM keše jsou jen pro PM a když je odloví BM tak fajn, odlovil si keš… Chce za ni bod, tak ať se stane PM… Tohle očůrávání systémů a pravidel fakt nesnáším. Kromě jiného těch PM keší je u nás co by jsi na prstech jedné ruky spočítal, tak o co jde… Ano, jsou to většinou adrenalinovky, ale je i spousta jiných BM jim hodně podobných..

What are the rules in Geocaching?
1. If you take something from the cache, leave something of equal or greater value.
2. Write about your find in the cache logbook.
3. Log your experience at www.geocaching.com.

Jestli si myslíš, že PM je ta správná volba a těch pár peněz nějak zdvihne úroveň na GC.com, je to tvůj názor. Ale podmiňovat odlovení některé kešky tím, že přinutím hráče zaplatit peníz nějaké firmě, tak s tím souhlasit nemůžu. Je fajn, že takových je jen několik a že to většina rozumných ownerů nedělá. Jestli jde o to omezit přístup široké veřejnosti nebo ji nějak vyfiltrovat, jde to i jinými elegantními způsoby (na základě terénu nebo obtížnosti, na základě bonusových čísel z jiných keší, čímž to omezíš jen na opravdové nadšence). Kupovat si "propustku", to se mi příčí jak v geocachingu, tak i v mnoha jiných případech (např. povelenky ke vjezdu do CHKO, vstupy do některých rezervací, atd.)

A co jako má být? Pokud se na tyto BASIC pravidla podíváš, tak jsou opravdu hodně a hodně obecná, něco jako Ústava, Desatero. A pak je řada dalších pravidel, která jsou podrobná a věcná, jako např. zákony, vyhlášky atd. Jestli myslíš bod 2. pak je to v pořádku. Svůj nález (na který máš nárok) zaloguj. Nekřičme do tmy hned pro jedno základní pravidlo dávající všem právo zalogovat, ale další nařízení říká co mohu najít…

No, zajimave je, ze doposud se tvrdilo, ze moznost zalogovat BM je vlastne schvalne a bylo pro to nekolik logickych argumentu, mimo jine i to, ze kdyz jde PP spolecne s BM, tak proc by si to oba nezalogovali?

Nikdo se nad tim nepozastavoval a vsichni se tvarili, ze je to tak spravne. A kdyz to ted najednou nejde, tak spousta lidi najednou tyto argumenty zapomnelo a tvari se, ze predchozi stav byla chyba. Hmmm… B)

Myslím, že toto vlákno neřeší proč být PM. Pokud jde ale o keše, pak to tady padlo taky mnohokrát…

1. PM keší je málo, tak proč to proboha řešíte
  2. pokud majitel dá keš jako PM, pak k tomu má jistě důvod - na prvním místě omezit počet kačerů, kteří na keš přijdou. Nedávno jsem už pochopil proč tomu tak je na našem Obelisku. V listingu i hintu je zcela jasně napsáno, že keš lze odlovit z cesty a není nutné šlapat na okolní trávníky a porosty břečťanu. Bež se tam podívat po měsíci, stádo volů to tam přerývá horem dolem. Jen pro to, že nečtou listing nebo jsou velký machri a stydí se přečíst si nápovědu.
  3. kolikrát tady padlo v jiném smyslu "Vždyť nemusíš mít každou keš v okolí" PM keš je jen další typ keše, další odlišení a prostě když jse BM, tak na ni nemohu jít. Nic víc, nic míň. Podobná omezení jsou i v jiných "sportech" nebo životních situacích

Ano, je to tak. Ale na GS foru několikrát padlo, že je to chyba (zadní vrátka do systému" a proto byla opravena a je to i logicky proti pravidlům…

Je to sice mírně OT, ale nemohl jsem si to odpustit vzhledem k tvému nekompromisnímu názoru :wink: Ale k tvé reakci - přečti si ještě jednou, co jsem napsal. Asi vůbec nereaguješ na můj příspěvek. A ohledně omezení na "privilegovanou" skupinku - k tomu jsem taky navrhl férové řešení, které jsi asi přehlédl … Ony vstupenky penězi se jako řešení zavádí docela často, ale nikde to nefunguje. Ti co na to mají, si zaplatí a vesele dělají prasárny, a jsou na tom biti jen ti, co si to nemůžou dovolit. Mohl bych ti uvést desítky příkladů z praxe.

Ahoj. Já vesměs souhlasim s názory, že PM cache můžou být a občas potřebují být. Ačkoli jsem sám BM, tak jednu PMC mam odlovenou. Stačilo k tomu jen trocha štěstí, protože jsem ji odlovil v čase po jejím vzniku a owner ji přepnul do tohoto režimu až se vzrůstajícími problémy (či konflikty). U téhle jsem to chápal a myslim si, že PMC jsou jen na základě pečlivého uvážení ownerů a že to nedělají lidem na truc. Na různých extrémních místech by asi časté střídání lidí způsobilo moc velkou pozornost, devastaci okolí a případně i výjezd policie či hasičů. Nicméně by asi bylo správné, kdyby u PM cache existoval nějaký kód, který by si BM zjistil třeba z pixly nebo od ownera a na základě toho mohl logovat, protože tam byl teba s nějakým PM. Stačil by třeba odkaz ve formě pozvánky od PM, se kterým byl na odlovu a který mu to jakoby dosvědčí.

Teda jestli máš takovouhle ruku, tak to bych ji chtěl moc vidět! :slight_smile:

Jinak zakládat keše aby tam nechodilï lidi, no to je supr nápad - takovej Cimrmanovskej /…měl hospodu, ale chodili mu tam lidi :stuck_out_tongue: /

A hlavne … kde jsou pravidla ze to BM nemuze odlovit a zapsat? …
Muj nazor je ze porad plati ta zakladni ktere tu nebudu opakovat …

PMO je jen ochrana … nebo omezeni poctu lidi kteri to budou lovit …

Ted jsme na Malte odlovily [cache]GC1CFJE[/cache] (u mne z Malty asi vede ale to nema s PMO nic spolecneho :wink: ) ktera se klidne vsadim je PMO pouze proto ze tam dal opravdu dobrou krabku (amobox) a hlavne kvuly udrzbe .. bo je z UK a jezdi tam jen v ramci kurzu potapet jednou za cas …
Ale kdyz mu draha polovicka jako BM napsala jestli jsme koukaly poprve na spravne misto .. nemel problem nakopnout ze ne at to skusime znovu …

http://www.geocaching.com/gift/benefits.aspx
BM + PM
Share Your Experiences !!!
Access to Location

PM
Premium Member Access to all Groundspeak Websites
Support Geocaching.com
Caches Along a Route
Be Instantly Notified of Geocaches
Custom Searches
Organize Your Favorites

To jsou vyhody a rozdily nikde o PMO ani slovo … ale jestli mate nekde link na jine pravidla .. rad se poucim

Ja PM mam …
A co je proti pravidlum pokud bys mel PM pouze na jeden den .. si je zalogovat .. ? .. a co potom jak to vyprsi? … se jim to pak jako BM pokud neprodlouzi smaze? …