Chtěl bych letět do Švédska třeba na víkend o prázdninách(červenec až září) a sbírat tam kešky
Pojede se mnou holka nebo kluk,může nás být i více
Poletíme z Prahy nebo Bratislavy nízkonákladovou leteckou společností.
Ozvěte se na email
Ahoj, já bych jela.
Jen se to musí udělat šikovně, aby mi to nesebralo ani den volna, tzn. pátek večer nebo sobota ráno tam a neděle večer zpět. Jedinou výjimkou by teoreticky mohl být poslední víkend v září, to bychom mohli přijet až v úterý - to je státní svátek, a v pondělí si chci vzít dovolenou na kešky tak jako tak.
Takový víkend neberte. Jeďte tam aspon na 4 dni. Jednak pokud letíte s Ryanairem, tak nepřistanete ve Stockholmě, ale v Nyköpingu (100km jižně). Nyköping sám o sobě není uplně hnusné město, ale za den ho sesbíráte, zejména když Fillifjonkan archivoval celou svou sérii čítající kolem 40 keší. No a co se Stockholmu týče: doporučuji spaní v kempu Ängby, laciné, 400m od metra, půl hodiny od centra. Kupte si 3denní metro-kartu za 70SEK, platí na všechno MHD. Sám Stockholm vám zabere 2dni ťapání určitě, tedy aspon pokud tam opravdu chcete něco vidět. Za vidění rozhodně stojí ty malé centrální ostrovy, kde je královský palác (s ceremonií výměny stráží), Tunnelgatan, Mäster Mickaels gata, no a dobrá rada na závěr: pokud chcete webkameru, musíte projít nádražní budovou a pak jít po 1.nástupišti, jinudy to opravdu nende.
Z toho Nyköpingu jezdí společnost Flygbussarna (duhové autobusy) kyvadlovku do středu Stockholmu, jezdí to každou čtvrthodinu a pokud budete mět štěstí, trefíte akci, kdy jedete 2 lidi za jednu 50SEK jízdenku.
Ať se daří.
Tenhle nápad se mi taky docela líbí. Ale trochu víc bys mohl rozepsat, jakou máš představu, jestli někam do města na památky, přespávání v hotelu apod., nebo spíš do přírody a spaní venku pod stanem apod. Taky na jak dlouho. Osobně bych jel docela rád, ale když mám problém vytáhnout tady někoho na pár dní do Beskyd, tak se Švédskem jsem trošku skeptický