Nabízím zdarma betonový balvan na cache

Zůstal mi doma home-made betonový "balvan" s dutinou na krabku. Původně byl použit na [cache]GC3NBR5[/cache], bohužel na daném místě nebyl tak nenápadný jak jsem zamýšlel, a nějaký mudla mi ho poslal dolů z dvacetimetrového skalnatého srázu (což balvan přežil bez úhony). Po změně maskování kešky už balvan jen překáží v předzahrádce. Pokud by o něj někdo stál, přenechám zdarma či za odvoz (po Praze případně i dovezu).

Materiál: železobeton
Velikost: Délka asi 50cm, jinak viz. foto
Váha: odhadem 30-50kg, dá se s obtížemi přenést, jinak v podstatě vylučuje náhodný přesun mudlou
Dutina: Na krabku lock&lock 2l v přebalu, s rezervou. Natěsno by se vešla i krabka lehce nad 3l. Robustní ochrana krabky před poškozením.
Spodek: Ploché dno s odvodňovacími trubkami proti zimnímu zamrzání
Povrch/maskování: Světlý beton (teď už lehce oprýskaný) tvarovaný do podoby balvanu. Nenápadný by mohl být v nějaké sklace, nebo mezi podobně velkými světlými kameny (žula, vápenec apod.), jinak potřebuje spíš něčím dalším částečně zasypat.
Otvor do dutiny: Plochá stěna s dírou, vyžaduje přiložení dalšího maskovacího předmětu (kámen apod.)
Fotka: tady nebo v příloze
Kde se prozatím nachází: Ulice Na Hřebenkách, Praha (případně dovezu po Praze)

V případě zájmu prosím o kontakt.

už nic,.. :slight_smile:

Škoda nechat ležet ladem, je ještě k mání? Já bych ho použil na jednu mojí lesní, pokud by odolal útokům chrochtáků (řekl bych že ano:-) akorát bych dal do atributů, že je třeba mít vlastní výbavu - hever, kladku & lano apod. :slight_smile: Pokud je k mání, hlásím se o "adopci"

K mání je, pošlu kontakt soukromou zprávou. Hever u lovců asi není třeba, díra pro krabku je z boku - spíš z hlediska maskování je třeba to umístit tou dírou někam odkud není na to vidět, nebo k díře přirazit další kámen. Jen doprava do lesa může být s ohledem na váhu trochu problém, pěšky odhaduji limit tak 100m od auta (a člověk se dost nadře), jinak to chce nějaký vozík.

Tak právě jsme se dohodli na "adopci šutru" s uživatelem St&nda, takže tímto je VYPRODÁNO. Děkuji za prostor na fóru a přeji všem hezký den.

ja jsem přemýšlel u mé keše o stejném ukrytu jen jsem to chtěl zadělat do praveho kamene prostě vysekat/odvrtat apod díru nakonec se mi nechtelo tahat kamen od baraku a na místě nebyl vhodný kamen tak jsem zvolil jiny přírodní ukryt :slight_smile: ale takovéto ukryty se mi velice líbí.

Pánové, na transport podobných věciček je fajn skládací rudlík - pořídili jsme ho na chatu a spokojenost;).

jak se vlastně takový úkryt vyrábí? jak udělat díru na krabku si dokážu představit, ale jak tvarovat ten povrch aby to působilo přirozeně?

Konkrétně tady jsem dovnitř dal krabku zabalenou vícenásobně v bublinkovém igelitu, kolem ní drátěnou síť jako armování betonu (s tu a tam vychýleným drátem aby to neleželo při povrchu betonu), pod to na zem igelit, okolo různé cihly a dlaždice v igelitu jako částečné bednění - no a kydal jsem tam beton. Postupně jsem ten vršek dotvaroval zednickou lžící (ono jak to trochu zavadne tak to už tolik neteče). A za nějakého půl dne když se beton trochu chytil ale ještě úplně neztuhnul, tak se do toho pak dalo slušně škrabat různé rýhy kramlí, odlamovat výčnělky po odstranění "bednění" a tak. Tím se to dotvarovalo, a pak se ještě povrch zamaže cementem, ještě se to spojí…

Ale nakolik to vyšlo věrohodné, to ať každý posoudí sám. Je to trochu sochařské dílko…

Kdo si ho bude chtit prohlidnout, tak bude moct vyrazit na jednu z mych dvou kesi, event. jeste nosim v hlave jednu multinu, jen ji zalozit, mozna se uchyti na ni, uvidime…

K mání je, pošlu kontakt soukromou zprávou. Hever u lovců asi není třeba, díra pro krabku je z boku - spíš z hlediska maskování je třeba to umístit tou dírou někam odkud není na to vidět, nebo k díře přirazit další kámen. Jen doprava do lesa může být s ohledem na váhu trochu problém, pěšky odhaduji limit tak 100m od auta (a člověk se dost nadře), jinak to chce nějaký vozík.

O víkendu jsem ho konečně vyexpedoval, cca 600m lesem, ještě teď cítím záda  :D někdo chodí do fitka, někdo "na houby" s betonovým balvanem na zádech a v náručí...  :rolleyes: jen jsem dával pozor na houbaře, aby si nemysleli, že jdu zakopat mrtvolu....