nachozené kilometry

Jsou tomu dva měsíce a 3 dny co jsem začal s geocachingem a protože nevlastním auto, tak chodim na kešky pěšky. samozřejmě že se občas svezu autobusem nebo vlakem. ale převážně se pohybuju dvojkou. za ty dva měsíce jsem už nachodil 268 km.
Rozhodně se nechci s někym poměřovat kdo je lepší… ale v životě jsem toho nenachodil za tak krátkou dobu jako teď. Zatim moje jednodení nejdelší trasa byla 28,5 kilometru.

A co vy? radši si vozíte zadek v autě? nebo chodíte taky pěšky? A počítáte si ušlý kilometry? :wink:

Kilometry nesčítám, pěšky nechodím, nevozím si zadek v autě. Jezdím na kole :slight_smile:

Období, kdy jsem měl čas na turistiku, je bohužel nenávratně pryč, ale snad v důchodu se k tomu zase dostanu :smiley:
A tak si radši vozím zadek na motorce :slight_smile:
Má asi nejdelší jednodenní pěší trasa byla 55 km a byla to moc pěkná procházka, pěkně přes ty nejhezčí a nejvyšší kopečky v Nízkých Tatrách.
Naposled jsem při geocachingu ušel něco přes 12km na cache [cache]GCYJKA[/cache] "Posledni medved by adp." Ale to bylo díky tomu, že jsem měl na cachovani tehdy celý den - což je spíše vyjímka, která se mi nyní naskytne tak 2-3x do roka…:frowning:

Myslim, ze Solim to vyhraje :slight_smile:

No autem se snazim co nejmin…a kdyz tak jenom nekam dojet a pak uz to prochodit pesky…ale ted pres leto hlavne kolo…

Jezdím na kole /od jara 1900km/, občas vyrazim vlakem na okružní sběr keší, ale max. tak do 20km. Doby kdy jsem chodil 50 i více /např. kdysi oblíbené dálkové pochody/, jsou již mnoho let v háji. Letos akorát 30km pro jednu keš v Roháčích.

Přestože jezdím převážně autem, tak vzhledem k tomu, že téměř každá cesta ke keši (kromě drive-in) se musí násobit tak minimálně x2, není problém ujít několik desítek kilometrů. Vzhledem k tomu, že mívám občas úlety a nevracím se zpátky k autu stejnou cestou, jsou to někdy docela štreky. Jednu takovou nevinou (2km od keše vzdušnou čarou) jsem si udělal na keši GCVPQY Baba, viz můj log http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=56d5ce29-bce4-4fed-aa36-8054ad6723a0

Moje zatím jediná keš, kterou jsem absolvoval na kole také byla zážitek (defekt kola cestou zpět) GC11WX0 Borecký dub, viz můj log http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=25774f66-f4dc-4bc1-a590-ac50f1c4de0a

Času je málo a tak v Praze obvykle dojedu co nejblíže sockou, v okolí domova nebo o víkendech samozřejmě beru kolo, minulou sobotu jsme byli v Českém ráji a dobrovolně ušlapali něco málo přes 20 km, i když by k sezbírání keší stačila necelá polovina, ale to je spíše výjimka. Auto používám spíše vyjímečně na cestách nebo z časových důvodů a to se snažím ujít alespoň 1 km. Mým už navždy nepřekonaným rekordem zůstane přechod z Roháčů do Vysokých Tater, 50 km se 40 kg na zádech a celkovým převýšením 2300m, jo to byly časy, když byl člověk mlád a zdráv.:stuck_out_tongue:

Já si většinou co nejblíž ke kešce vozím zadek v autě. Ne že bych byl líný, ale šetří to čas, kterého moc nemám. Ale samozřejmě to nejde vždy, takže i nějaká ta procházka se koná :wink:

Když už jsem u těch výkonů, tak co se týče převýšení včetně ušlé vzdálenosti tak mohu uvést úlet na GCX4Z0 Vodni elektrarna Dlouhe Strane, kterou jsem absolvoval takovým krkolomným způsobem a součet převýšení byl také zajímavé číslo, viz můj log http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=b76d4663-4f5b-4403-a088-dc0304e7a8e4

Pro upřesnění cesty: Dolní nadrž elektrárny Dlouhé stráně, Vrchol Pradědu, zpět k dolní nádrži eletrárny, keš u horní nádrže a cesta zpět kolem dolní nádrže až na hlavní silnici k chatě Sokolka.

U mě je to stejné - až teď jsem s geocachingem konečně realizoval mou odvěkou touhu po turistice. Kdysi nebylo s kým, pak nebylo proč - no a dneska už je proč a že jdu kolikrát sám mi už ani nevadí, aspoň si vychutnávám ticho :D. Navíc je to pro mě fantastický relax od PC. Cykloturistika mě tolik nebere, radši jdu pěšky. Letos můžu mít v nohách okolo 100km (možná víc, nemám to nějak přesně spočítané), naráz nejvíc cca 30. Většinu cachí jsme ale z časových důvodů odlovili autem…

Choze

Ja preferuju taky kolo,samotne chozeni me prilis nebavi,protoze na kole se dostanu dale a mnohem rychleji ikdyz tim padem se pak nedostanu ke spouste kesek kde to proste s kolem nejde:)Jinak pesky jsem ochoten jit tak maximalne 20km, na kole neni az takovy problem 100km-neporovnatelne..Pesky kdyz to letos prezenu asi 100km, na kole 3700km-opet neporovnatelne:p

No zrovna v nedeli jsem zabrousil v GPS na stranku "Trasovy pocitac" jelikoz jsem potreboval zmerit vzdalenost a v celkovem pocitaci km jsem mel cislo tak 40 000km (za cca 1,5 roku). Ale neni to vsechno pesky, dalo by se rict ze tam jsou zaznamenany vsechny cesty za cache a to jak pesky na kole, autem, vlakem, autobusem, lodi a … kdy jsem mel zapnutou GPS. Divne cislo, ze. Za ta leta co se zabyvam geocachingem jsem jsem zkusil autocaching a dlouhe pesi presuny a zjistil jsem, ze mne bavi se presouvat prave pesky nebo na kole a cestu si zpestrit nekolika cache, nez jezdit autem primo a co nejbliz k cache, to pak ztracim tu cestu po okolni krajine. Takze mym cilem je casta ale ne autocesta. A tak chodim radsi pesky, naplanuji si tak 25 az 30km a kdyz dojdu na nadrazi, tak je z toho 35 az 45km. Auto taky nezavrhuji a beru ho spis jako priblizovadlo do dane oblasti, jen je blbe, ze se clovek zas k nemu musi vracet. Kdyz k tem cca 40km sobotnim vychazkam pripoctu jeste popracovni vylety, tak dam skoro kazdy tyden tak cca 60km a jsem vdecny za to ze mohu chodit pesky. Dokonce jsem to rikal i sve doktorce, co provozuju a co nachodim, tak zpozornela a zapsala si to do me karty (je to obvodacna, ne ta z uzavreneho pavilonu aby nahodou nenastale mylka).

Co se týče toho, jak chodím pro poklady, tak všemi třemi způsoby… A to hlavně proto, že občas se mi naskytne příležitost jet někam na služebku, takže po ní když se vracím se třeba stavím pro pár pokladů. Ovšem většinou pak nechám auto někde u silnice a dojdu si pro něj pěšky… Nemám rád to ježdění po lesních cestičkách autem až k pokladu, který je uprostřed krásné přírody…
Většinou ale poklady hledám na výletech - pěších či na kolech a to tak, že jedeme třeba na pochod (ať pěší, tak cyklo) a při něm si dojdeme pro poklady, které jsou opodál, nebo si děláme vlastní cyklo výlety. Např. nedávno při pochodu Krajem zapadlých vlastenců v Krkonoších jsme našli celkem 6 pokladů při 35-km pochodu.
Co se týče trasového počítače - používám ho pro mapování tras, ale v délku vzdálenosti tady uvedenou moc nevěřím. Často se mi stává, že mám špatný signál, a dost často mi pak tyto vzdálenosti vylítnou a ukazují daleko více, než jsme ve skutečnosti ušli.

Tak to me nikdy nenapadlo si to pocitat, maximalne se vzdy na gps pak podivam kolik jsem urazil, ale nikdy jsem to nescital, tak si neodvazuji odhadnout kolik by me to delalo dohromady. Za cachema razim ruzne. Na kole, pesky, priblizim se v praze mestskou a podobne. Zalezi na cachi jestli se tam dostanu pesky, jestli staci jen kolo a podobne. Kolo je rychlejsi, ale nedostanu se s nim vsude.
Vcera jsem za dvouma cachema usel v Jizerkach 26km a to bych rekl ze je zhruba muj prumer. Planuju dat v jeden den celou serii Jizerskych tisicovek [cache]GC144TK[/cache], coz by snad dat melo jit i kdyz to asi bude narocnejsi. Musim jen k tomu nekoho sehnat, protoze samotnemu se mi to absolvovat nechce, tak kdyby byl nekdo kdo by do toho sel, tak at se klidne ozve.

Neee. Zadna mylka. Nam je to jasne;)

matesx3 napsal/a:[/b]

3700km na kole jetaké asi dost a ještě pokud to je jen kuli keším a ne jako tréning na Tour de France…

Neni to trenink na Tour-s takovou troskou km bys tam nevyslapal zadny poradny kopec-ti co tam slapou najezdi za rok asi 10x tolik jako trenink!

Jde spis o to, ze mam hrozne rad kolo a jezdim na nem kdyz pocasi dovoli a neni vylozene mraz i v zime(jasne to se clovek treba v lednu jde projet jen 3-5x..) takze kdyz to vemes celkove od ledna dela to mesicne asi 500km a to tak moc zase neni..a kesky proste beru jen kdyz jedu kolem nich-v podstate beru kesovani jako doplnek ke sportovani:p

Tak mne geo(cyklo)caching oslovil natolik, že jsem si na stará kolena v květnu koupila nové kolo :p:p:p.
Kam mohu tam jedu na kole, někdy sice tlačím, protože nemohu vyjet ten krpál, ale vždy se vracím se šťasným pocitem, umocněným nálezem pokladu :D:D:D (zbytek rodiny mne pozoruje, zda už jsem se zcela nezbláznila). Kilometry nepočítám, jen jsem si všimla, že mám na tachometru na kole asi 340 km. A to nepočítám kondičku!!!
Jinak se přibližuji autem, obvykle si ale zapomenu přečíst, kde parkovat a tak se nechám GPS-kou dovést k "nejbližšímu místu" :o = obvykle je to nejméně vhodné místo a tak se drápu do kopců:(, brodím potokem či řekou:(, procházím bahnem na poli :frowning: a kdybych si pořádně přečetla, co radí moudrý autor, tak pohodlně, suchou nohou dojdu ke kešce ;).

mě letos vzalo dost kolo z důvodu kešování, protože je to jedinej můj způsob dopravy, už jsme najel 1400km a teď plánuju výlet na jižní moravě- asi tak 600km, strašně mě to baví, protože když člověk jede tak má nějakej cíl a nejede jen "někam". Vždy se dostanu na nějaké místo kde jsem dlouho nebo nikdy nebyl a přitom to mám od domova kousek. Za toto jsem geocachingu moc vděčnej

Me taky letos chytil kolocaching - uz mam 1100 km. Jinak semtam se priblizim autem nebo verejnou dopravou