Nahravani nalezu na GC.CZ

Zdarec, chtel jsem vytvoriti makro pro GSAK, ktere by nahravalo nalezy na GC.CZ, ale nejak se v tom topim. Nemohl by mi nekdo prosim nekdo znaly problematiky nastinit postup sestaveni hodnoty, ktera se odesila a jeji format? Nejak mi nepomohlo ani makro v GeoGetu ani zdejsi popis API.

Predem Diky :slight_smile:

Me to prijde vcelku citelne:

data := data + geo.ID + ';' + formatdatetime('yyyy"-"mm"-"dd', geo.Found) 
        + ' ' + formatdatetime('hh:nn', geo.FoundTime) 
        + ';' + geo.Lat + ';' + geo.Lon + '|';

Tedy data pak vypadaji nejak takto:

gcxxxx;2010-01-28 10:38;51.1245;14.25648|GCyyyy;...

THX, tohle jsem ale nejak tak pochopil, spis jsem nepochopil toto:

HttpAsk('POST', 'http://www.geocaching.cz/api.php', [b]'application/x-www-form-urlencoded'[/b], 
      [b]'a=nalezy&u='[/b] + EncodeURLelement(gcUsername) + '&p=' + EncodeURLelement(gcPassword) + '&d=' + [b]EncodeURLelement(data), download[/b]);

• tucna pole…

application/x-www-form-urlencoded - je MIME typ odesilanych dat. Tim se rika, v jakem formatu jsou odesilana data. Nevim, jake moznosti ma GSAK, ale pokud tento parametr neumi zadat, je dost mozne, ze zrovna toto bude jako vychozi hodnota.

Pak nasleduje parametr, jehoz obsahem jsou ta data, ktera se odesilaji pres POST pozadavek. To je to:

a=nalezy&u=polerok&p=tajneheslo&d=data_slozena_v_predchozim_kroku

Promenna download je pak naplnena odpovedi serveru.

Super, Diky jdu se na to vrhnout :slight_smile:

… a EncodeURLelement funkce provede zakodovani nebezpecnych znaku do URLencodingu.

Chci se jeste jenom zeptat, je nejaky limit pro velikost toho API dotazu? Protoze jsem to ted chtel testova a ve chvili, kdy jsem odeslal tech svych 2000 polozek v 1 dotazu, hodilo mi to error o delce…

Pozor, ja to neposilam v URL, ale jako data pro POST, tedy mimo URL.

Aha, v tom bude asi zakopany pes, protoze pres GSAK nejsem schopen POST moc idealne posilat :frowning:

Respektive kdyz to pustim pres POST, tak to sice hvilku jede, pak to zahlasi AKCE:NALEZY, STAV:OK ale nenahraje se nic… GRRRR :smiley:

No, u me to chvili trva, nez to server zpracuje. V rusnejsich casech to nestihnu do timeoutu.

kdyz mi to nekdy nahodou takto neprojde, tak to zkusim znova a je to OK. potrebne casti databaze se mezitim ulozily do cache a tak druhy pozadavek probehne rychleji. :wink:

A fakt, ze jo :slight_smile: Super, diky moc, zkusebne jsem to ted hodil na kabel a na tom to projede napoprve :smiley: