No to je bohužel pravda, takže se postupně chystám i na ty tvoje pětkové stromečky ![]()
Ono když se podívam ty co tu diskutují o tomhle problému tak si můžu udělat pěkný obrázek o tom jak to s tím vlastně je. Skoro všichni se tu shodnem na tom že nějaký takový problém je, ale nemá v podstatě žádné řešení a už vůbec ne nějakou statistikou oblíbenosti. A ti co zakládají ty nesmyslné keše ti se sem do fóra nikdy nepodívají. Docela by mě zajímalo zda to neni tak, že někdo objeví tuto krásnou hru, najde si pár keší a hurá něco “z povinnosti” založit a pak už na celý geocaching kašle. Kolik z těch co takovéto keše zakládají se aktivně ještě účastní nebo jsou to mrtvé keše
To je minulost, zrovna jdu koupit přilbu.
Ja jsem zacal docela nedavno a urcite nechci nejakou zakladat hned. Chci se nejdriv na nekolik podivat a pak teprve zalozit. Abych pravdu rekl, uz se me v hlave tvori napad, vim kde a premyslim jak. Cas ukaze.
Jestliže to je minulost, tak věřím, že ti nebude vadit, když z nich udělám jednohubky a s pomocí firmy STIHL si zařídím pár bodů do statistiky
kam mám poslat krabičky ? Že bych je pověsil na archivovanou Jolku ?
BTW: Přilba je potřeba pouze na staveništích, kde padají předměty na hlavu, všude jinde je to zbytečná pomůcka ![]()
Už mám v kufru auta sbalené lano a sedák, až zase pojedu na jižní moravu.
Nedoporučuju. Asi dva měsíce jsem bodoval 5 kritérií stupnicí 1-5 a řada lidí, do kterých by to nikdo neřekl se o mě nehezky otřela. Už jsem vyléčen.
Toho se drž, ať je zas nějaká sranda.
Ono slovně hodnotit a známkovat je dost velký rozdíl. Přiznám se, že to známkování mi nic neříkalo. Daleko víc potěší (nebo zarmoutí) pár dobře míněných slov než pětistupňové bodování - to asi povětšinou jen naštve ![]()
..já jsem se doufám neotíral :), ale když ono je obecně jednodušší hodnotit či kritizovat, než sám něco dělat…
![]()
Michal
PS: neber to příliš vážně, je to hra…
PPS: vzhledem k naprosté závislosti na osobních preferencích hledače, jeho momentální náladě, počasí, vztahu k tvůrci keše etc., považuju jákekoliv bodové hodnocení keší za slušně řečeno “hovadinu”, která nikdy nebude objektivním posouzením kvality cache…
Já jsem to tenkrát mysle dobře a většinou jsem chválil. Dnes, kdy mám asi 225 nálezů, finalizuju práce na první trojici vlastních keší, které sice nebudou v Praze, ale tím, že budou v dostupné vzdálenosti od sebe, třeba někoho zlákají k návštěvě. Až to spustím, veřejně ve fóru pozvu remcaly na FTF (hodnotné ceny pro vítěze).
Z technického hlediska to jistě zajímavé je a nebudu tvrdit, že mne to samotného nenapadlo, ale: Systém vybere podle osobních preferencí ideální skrýš. GPS vám spočítá ideální cestu a navede vás přesně na místo. Patrně autem. Nepřipadá vám to trochu šílené? Co se takhle na hledání dívat rovnou v televizi? HDTV?
Me spis napada, ze po dvaceti - triceti navstevach by se mela kes zrusit a zaarchivovat.
S tím zcela souhlasím. Proč udržovat stejné škatule “na věky věků”? Inovovat, přesunout, vylepšit nebo zrušit a udělat zas něco jiného. Někdy blokují místa s velkým potenciálem krabice docela bez nápadu - vím alespoň o dvou takových.
Ach jo, zase neni videt konec prispevku pres spatne nactenou reklamu… // nerekl bych ze ruseni starsich caches by melo probihat pausalne… kdyz je skrys dobra, at je tam klidne deset let ci vic. proc ne. pokud je trapna a jen blokuje pekne misto, kde by nekdo jiny treba udelal kvalitnejsi cache, nabizi GC moznost logu Needs Archived. A kdyz se u starsi cache takovych logu sejde vic, autor se bud chytne za nos, nebo se do toho muze vlozit reviewer… nebo… ale mezi nama, to je taky ozehave tema, aby se to nezvrhlo v hony na carodejnice nebo co… :]
Nemyslel jsem, že by z toho měla být součást pravidel nebo že by to mělo být jakkoli vynucováno, a už vůbec ne hledači samotnými. Spíš takový zažitý zvyk kdyby to byl, že se ty věci nedělají jednou provždy.
Není to prakticky totéž jako bodování cache?
Copak nás to nutí posuzovat to, co udělal někdo jiný a nutit ho, aby s tím dělal něco, co chce někdo další?
Pokud je cache schválená, funkční a udržovaná, tak mi takovéhle řeči připadají naprosto zbytečné.
Jo, a není to vidět pro reklamu ![]()
Když si to chci přečíst, tak klikám “odpovědět”, tam to reklama nepřekrývá ![]()
Ja mam na mysli moje vlastni kese, s tema jedinejma muzu neco delat :-). Jenom jsem si predstavil, az bude za rok za dva v Praze 1000 kesi ktere uz vsichni Prazaci videli, co bude dal? :-). Pravda je, ze kdo zacal pred dvema lety a poctive hledal, nema v Praze kam jit (to nastesti neni muj pripad, ja si je setrim :-)). Takze z venku to vypada jako raj geocachera a zevnitr je to cesta ke kesim na smetisti a na strechach hypermarketu. Tezko muzou novi zakladat kese, kdyz uz zajimava mista hledas spendlikem.
Praha má poloměr asi tak 10-15 kilometrů, podle toho. Svět je podstatně větší.