Navigace do letadla?

Dotaz asi trochu mimo mísu :slight_smile: ale jaké máte zkušenosti s navigací do letadla? Doufám, že nemusí být v kufru v podpalubí.
Díky za info.

V červnu při letu na Krétu jsem na svém Oregonu v pohodě sledoval rychlost, výšku, polohu atd. Navigace nic nevysílá, takže není žádný problém s použitím na palubě.

Doletěl jsem s navigací v batůžku až do Číny a zase zpět. Nikde žádný problém při kontrole (celkem 6x kontrolováno).

Díky za odpovědi, myslel jsem si to, ale jistotu jsem neměl :smiley:

Jjj, při návratu z Madeiry před 3-ma rokama jsem si ji zapnul a když jsme popáté přelétávali nad Vlašimí, bylo mi jasné, že něco nefunguje. Nakonec jsme místo v Praze přistáli v Brně. Měl jsem dopředu jasno, že v Praze je prů.er (oprava hlavní dráhy a špatné počasí).
Letušky jsem se ptal na zapnutí už při letu na Madeiru, prý žádný problém.

Letím taky na Madeiru, tak jsem zvědav :smiley:

JJ, taky jsem si to zkusil, seděl jsem u okénka, gps v té kapse a logoval jsem do souboru rychlost a výšku a jiné blbosti a potom doma koukal na to v excelu…,a ještě pro srandu jsem si pustil TomToma :smiley:

…s GPS nikdy žádný problém nebyl. Jen PMR nám nechtěli pustit do letadla. 9x prošli v poho a po desáté už jím to vadilo, tak museli jít do kufru :smiley: Je fakt, že ale to jsem měl zrovna v příručním zavazadle asi 25kg, takže něco si našli :smiley:

Pokud chceš zaznamenávat i výšku letu a Tvoje GPS má i barometr, tak ho nezapomeň předtím přepnout do režimu "konstantní nadmořská výška" nebo "barometr", podle toho jak se to u té které GPS jmenuje.
Jinak budeš mít změřenou jen výšku vypočtenou z tlaku uvnitř letadla, který je jaksi konstantní :wink:

Uplne konstantni tlak uvnitr letadla neni. Mam takomer na hodinkach a byl jsem prekvapen ze prumerna vyska letu se pohybovala jakoby ve vysce 1800 - 2000mnm (realna byla 10.000). Kalibroval jsem schvalne pred letem…

Obsáhle se to řešilo zde www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=14493&pid=198180 s nejednoznačným závěrem. Zakázat ti to můžou.

Ja kdyz jsem si nevypl ten barometr, tak z toho byla GPS tak zmatena, (udaje vysky z tlaku a ze sat. se lisily asi o 7000m) ze ztratila signal hned po startu.

Zrovna včera jsem v letadle GPSku měl. Při vzletu hlásili, že žádné elektr. přístroje zapnuté být nemohou (v jakémkoliv režimu), ale tím si to jenom jistí. Samozdřejmě, že zakázat ti to mohou, ale já si vždy našel satelity a pak uklidil do kapsy a průběžně kontroloval, kde jsme. Letuška neměla šanci si něčeho všimnout :slight_smile:
Rozhodně doporučuji, je pěkné vědět, že ten had je A1 a toto je Dunaj. A zajímavé je mmj. kontrolovat rychlost a výšku letu, které se i během letu poměrně mění.

Rekl bych ze letecke spolecnosti uz to asi moc neresi,
letel jsem na dovolenou s Berlin Air, sedel jsem v 2klasu hned u dveri, tedy naproti letusce, offline rezim na telefonu a normalne jsem pres okenko nahraval vzlet a pristani, letuska se jen pousmala a nerekla ani slovo.