Dobrý den,
někde na tomto fóru jsem viděl odkaz na tuto prodejnu http://www.praha.rooya.cz/ s neodymovými magnety. Chtěl bych se zeptat, jestli v tomto obchodu opravdu tyto magnety prodávají. Podle jejich stránek se jedná o nějaký obchod s korálky, tak nevím, jestli se něco nezměnilo.
urcite je tam driv měli a vdycky to byli z 99% koralkari :), ale někdo mi nedavno rikal, ze uz je nevedou. osobne nevim, nedavno jsem kupoval v takovem malem kutilskem kramku na florenci u metra, primo naproti stanici tramvaje.
Tk jsem se díval na nabídku toho Kutila na Florenci. Jaké (a kolik) magnetů z jejich nabídky byste použili k spolehlivému zavěšení small krabky lock lock 350ml?
Dej 2, vyzkousej, pripadne pridas. Nebo magnet ze stareho HDD. Ale ne prilis stareho. V patek jsem rozebral 40MB z 1980 a tam je sice take magnet, ale nepouzielny. Pro zajimavost, 2 plotny, 4 hlavicky, Matrox, 1.5 a .5A odber, IDE.
rooya - meli je tam vzdy, ale ne vzdy jske clovek potrebuje, zavolal bych jim, reknou ti, jake prave maji. Nebo pak akup ze zahranici. Ale zase tady to mas hned a o tolik drazsi nejsou. Ja mam 4 v smallce a je to akorat. Zalezi take jak je magneticky podklad.
Žádnou magnetovou kešku zatím nemám, tak bych se rád zeptal, jaké magnety mám na mikrokeš použít a jak je ke krace od filmu připevnit? Samozřejmě mě napadlo to přilepit izolepou, ale možná existuje ňáké lepší řešení. Díky
ND magnety jsou nejlepší, na filmovku ti stačí relativně malej, osobně lepím lepidlem ke krabce a pak to přetahuji el. izolační páskou, která se používáním prodře, takže mám doma identickou schránku a vždy jednou za čas vyměním a doma sundám pásku a tak dokola…
Neodymové magnety kupuji v Kutilovi na Florenci. Do energitkové krabičky jsem dával 2 ks. kulatých průměr 5 mm / tloušťka 2 mm a bohatě to stačí. Magnety dávám zevnitř na dno krabičky a přelepím je tesapáskou. Mám takto udělané už dvě krabičky a funguje. Když dáš magnety zvenku, tak se časem urvou, ať je přilepíš, čím chceš.
Lepsi bude uz pro vodoodolnost PETka a jinak magnety jsem kupoval u rooya.cz Asi nejjednodusi a ucelne je paska kolem a jeden ci 2 magnetky. Nebo dratek s hackem na konci a zavesit.